|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Lonna kandydat

|
Wysłany: Sro 1 Wrz 2010, 11:25 Temat postu: |
|
|
Ja to raczej nie patrzę pod kątem co jest modne, tylko jak się prezentuje.
Zwłaszcza jak dziewczyna ma dłonie podobne do moich:)
Babka w Aparcie powiedziała,ze ten pierwszy model jest dosyć popularny i że do moich palców w zasadzie szersza obrączka pasuje.Pokazała mi cieńsze dla porównania i faktycznie trochę się zgubiła na mojej łapce.Mój też ma solidne dłonie:)No i na szerszej chyba lepiej grawer widać. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stefcia uzależniony

Dołączył: 27 Cze 2010 Posty: 695 Skąd: Aleksandrów Kujawski/Toruń
|
Wysłany: Sro 1 Wrz 2010, 13:34 Temat postu: |
|
|
Tak jeśli jak mówisz szersze dłonie, to warto i szersze obrączki.
My mamy jakieś 5,5 mm, 6 mm, takie wcale szerokie jak dla mnie, ale leżą całkiem wygodnie _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek24 bywalec

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 19:48 Temat postu: |
|
|
| Lonna napisał: | | Lonna napisał: | Ja też powoli przyglądam się co kto nosi na palcu:)
Obrączki zamówimy pewnie z białego złota , żeby pasowała mi do zaręczynowego, albo wielobarwne- ale tu będzie mi trudniej przekonać ukochanego On i tak ma traumę, że będzie nosił biżuterię.
Coś takiego mi się podoba (jesteśmy tez finansowo ograniczeni niestety, więc musimy szukać w tym przedziale cenowym)
mój wstępny typ
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,136 |
Znalazłam jeszcze takie
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,w-promocji,133
tylko tak się zastanawiam czy 6 mm to jednak nie za szerokie?
Niby roznica 1mm, ale zawsze.
Tylko te pierwsze troche drozsze, ale chyba efektowniejsze. Mój chce zamawiać te tańsze podobno bardziej mu sie podobają |
Oba wzory ładne, jeśli faktycznie masz większe dłonie i palce to śmiało możesz wybrać te szersze obrączki.Cena też przystępna z tego co widzę. _________________ Kasia i Arek |
|
| Powrót do góry |
|
 |
the bride uzależniony

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 19:53 Temat postu: |
|
|
Czy spotkaliście się kiedyś z opinią,że obrączki 2-3 mm są raczej odradzane ze względu na kruchość?Ja chciałam obrączkę właśnie taką i za każdym razem mi ją odradzano twierdzac,że obrączki się z upływem czasu ścierają i najzwyczajniej w świecie po kilku latach może się złamać.W rezultacie obydwoje zdecydowalismy się na takie same- 4mm....ale cały czas się nad tym zastanawiam. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 20:03 Temat postu: |
|
|
Kruchość nie zależy od szerokości, ale od wykonania i próby złota. Zresztą nie słyszałam, żeby złoto się skruszyło. Zdeformowało owszem, ale złamało? Nigdy. Łańcuszek może się zerwać, ale ma przecież nieporównywalną grubość do obrączki. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nimfa moderator

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 20:07 Temat postu: |
|
|
moi rodzice mają cieniutkie obrączki i jak do tej pory wszystko z nimi OK  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
the bride uzależniony

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 20:18 Temat postu: |
|
|
Czyli mnie oszukali a ja łykałam wszystko jak młody pelikan......  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 20:29 Temat postu: |
|
|
Hahahaha
To co Bride, będziesz teraz piłować?  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
the bride uzależniony

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 20:52 Temat postu: |
|
|
Ehhhh....już trudno;-)Może jednak lepiej mieć takie same...ja chciałam 2mm a Krzyś 7mm;-)a Krakowskim targiem mamy 4mm;-)Dobrze?.....no powiedzcie,że dobrze.....pooszukuje pelikana.... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 21:35 Temat postu: |
|
|
Bardzo dobrze, nawet można powiedzieć w sam raz Ja mam obrączkę 4mm, więc z ręką na sercu - jest taka akurat, nie za cienka i nie za gruba. Za to do ślubu planujemy kupić takie 5mm, co by mój Don Juan de Marco błyszczał z daleka  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|