|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
LadyKey uzależniony

|
Wysłany: Sro 1 Wrz 2010, 12:12 Temat postu: |
|
|
koniecznie Lizii, koniecznie...
ja też miałam anemię zawsze... od kiedy pamiętam jak to tata tłumaczył... wyniki generalnie były ok ale na dolnej granicy i nie wiele zawsze brakowało
zawsze mnie też straszył, że będzie mi dawał jabłka nabite gwoździami do jedzenia jak nie zacznę dbać o dietę hehehe
moje wyniki się poprawiły momentalnie jak poznałam M i zaczęliśmy się spotykać (pomijając że poprawiło się też kilka innych rzeczy we mnie ) za pierwszym razem tata był w szoku
a teraz jest to już norma że badania morfologii wychodzą po byku hihihi
moje przemyślenia dlaczego badania się poprawiły są takie, że:
1. przytyłam w ciągu 3 lat bycia z M o ponad 5 kilo (z 47 kg do 52-53kg)
2. zaczęłam normalnie jeść bo M tego bardzo pilnuje... mi samej czasem zdarza się zapomnieć żeby zjeść bo zawsze mam tyle ciekawszych rzeczy do zrobienia
3. od początku czułam się przy M bezpieczna i spokojna... i stresu w związku z nim było mniej - rzadko się sprzeczamy, nie mówiąc o kłótniach  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Sro 1 Wrz 2010, 12:21 Temat postu: |
|
|
No to u mnie o stres nietrudno, zwlaszcza po utraconej ciazy - wciaz nie doszlam jeszcze do siebie... Poza tym dieta... ja jestem niby juz po diecie, ale pilnuje tego co jem i ile. A ze mialam ostatnio słodkei ciągoty to wolalam zamiast sniadania i kolacji zjesc wafelka czy pączka Kalorycznie wypadalam podobnie ale jakos pozywienia nieco spadla.. No ale juz niedlugo. Dzis kupimy Tardyferon i zaczniemy misje poprawiania wynikow
Juz sie nie moge doczekac kiedy bedziemy mogli postarac sie o malenstwo... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
LadyKey uzależniony

|
Wysłany: Sro 1 Wrz 2010, 13:56 Temat postu: |
|
|
hmmm.... po takim wydarzeniu ciężko jest dojść do siebie... wiem coś o tym bo sama zaliczyłam "utratę" ciąży... słowo utrata jest w cudzysłowiu bo moja ciąża była od początku nie prawidłowa... i po kilku tygodniach obserwacji i "walki" tata z gin się poddali i zarządzili ekstrakcję
długo nie mogłam się pozbierać... zwłaszcza że przez ciążę rozpadł się tamten związek i zostałam z tym całkiem sama... ale teraz po prawie 5 latach łatwiej mi się o tym mówi chociaż obawy i lęki zostały do dziś...
w związku z tym robię tuli tuli Tobie i trzymam kciuki  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
edys8686 początkujący

|
Wysłany: Sro 1 Wrz 2010, 18:16 Temat postu: również się staramy... |
|
|
Cześć Wszystkim.
Postanowiłam się do Was przyłączyć.
Też staramy się z mężem o maleństwo, tzn nie chce używać słowa staramy po prostu nie zabezpieczamy się i kochamy się przed oraz w trakcje owulacji no i w dniach plodnych. Stosuje testy owulacyjne oraz kontroluje swój śluz do tego na szczęście wiem kiedy mam owulacje bo jest bolesna do odczucia jeden cykl za nami niestety zakonczony zonkiem teraz do @ zostało 9 dni więc czekam i robie test może akurat się udało w tym drugim cyklu? super by było a jak nie to dalej się przytulamy;-) szczerze odczuwam ciągle jakieś pobolewanie w brzuchu hmmm do miesiączki zostało 9 dni cykl mam 31dniowy...nie chce sobie wkręcać więc spokojnie czekam:) życze wszystkim starającym się szybkiego zaciążenia!!  _________________ Edyta 86 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Agnes22 uzależniony

|
Wysłany: Sro 1 Wrz 2010, 18:35 Temat postu: |
|
|
Lizii to temu nie masz już suwaczka ciążowego Bardzo mi przykro. Ale bądźcie dobrej myśli, że wszystko się uda i będzie w porządku. A odnośnie żelaza to bardzo dużo zjedz przed jego połknięciem i w trakcie bo w przeciwnym razie będziesz wymiotować. Ja miałam domięśniowo żelazo brane i pomimo 8 miesięcznego upływu czasu to w ciąż mnie bolą pośladki i mam siniaki. _________________
"Kochać to znaczy dawać siebie całego drugiej osobie" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Sro 1 Wrz 2010, 20:45 Temat postu: |
|
|
a cos w tym jest, bo zawsze mi niedobrze po preparatach "zelaznych" To mozedo sniadanka bede aplikowac.. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sierraole gaduła

|
Wysłany: Czw 2 Wrz 2010, 13:53 Temat postu: |
|
|
My z mężem zaczynamy starania o dzidziusia Mam nadzieje,że uda nam sie jak najszybciej  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Agnes22 uzależniony

|
Wysłany: Czw 2 Wrz 2010, 19:33 Temat postu: |
|
|
Liziii możesz do śniadanka. Tylko nim go weźmiesz to dobrze sobie pojedz i jak już zażyjesz to żelazo to również w czasie jego połykania jedz dużo, bo inaczej będziesz mieć okropne szarpanie żołądka. _________________
"Kochać to znaczy dawać siebie całego drugiej osobie" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Czw 2 Wrz 2010, 20:29 Temat postu: |
|
|
A dzis wzielam w sumie na pusty zoladek i bylo ok.. moze nie bedzie tak zle  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
natalia_w moderator

|
Wysłany: Czw 2 Wrz 2010, 20:39 Temat postu: |
|
|
Liziii łykaj łykaj, dbaj o siebie.
A moja kumpelka urodziła dzisiaj córeczkę. 2750g i 53cm. |