Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

zdjecia tych ktorzy odeszli przy bukiecie slubnym
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agadka
kandydat
kandydat

PostWysłany: Nie 8 Sie 2010, 1:27    Temat postu: zdjecia tych ktorzy odeszli przy bukiecie slubnym Odpowiedz z cytatem

powiedzcie ci dziewczyny czy w polsce jest to znane i hmm...popularne to zle slowo ale czy tak sie robi..

zalacza sie malutkie zdjecie osob ktore odeszly do kwiatkow panny mlodej dla pamieci...

podoba mi sie ten pomysl zeby miec te osoby przy sobie ale nie wiem jak inni beda na to patrzec uśmiech
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Smużka
maniak
maniak

PostWysłany: Nie 8 Sie 2010, 10:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Znaczy umarły?
W życiu o czymś takim nie słyszałam.

Ślub kościelny
Powrót do góry
dorotam
guru
guru

PostWysłany: Nie 8 Sie 2010, 11:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nasza Coni miała taki medalion przy bukiecie... więc możesz Ją zapytać uśmiech
ja sama osobiście się nie spotkałam

Powrót do góry
metka
moderator
moderator

PostWysłany: Nie 8 Sie 2010, 11:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

będę mieć przy bukiecie medalion ze zdjęciem bardzo bliskiej mi osoby, a sam medalion to pamiątka po mojej chrzestnej, który dostałam gdy miałam roczek, z wygrawerowaną dedykacją od niej uśmiech i szczerze mówiąc, nie interesuje mnie, co inni będą o tym myśleć lub jak na to patrzeć. Dlaczego miałoby im to przeszkadzać lub wzbudzać większe emocje?
U mnie w rodzinie, czy w rodzinie mojego Połówka, też nie było do tej pory czegoś takiego i będę pierwsza, która skorzysta z tego pomysłu. Który, swoją drogą, jest ciekawy.

To jest bardzo osobista sprawa i nikomu absolutnie nic do tego.

Tutaj masz zdjęcie z przykładowym wyglądem takiego medalionu przy bukiecie:

guru
guru

PostWysłany: Nie 8 Sie 2010, 11:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dokladnie, ale to było wlasnie w medalionie. Moim zdaniem cudowny pomysł, zwlaszcza jesli to np ktos z rodziców, jak w przypadku Coni. Napewno czuła sie z tym lepiej.. to jakby jednak miec mame w dniu slubu przy sobie..
kandydat
kandydat

PostWysłany: Nie 8 Sie 2010, 15:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ooo medalion....nie wpadlam na to dziekuje ci bardzo :*

jak nie masz nic przeciwko ukradne ci pomysl oczko

znalazlam w gazecie zdj gdzie te fotografie "zwisaly"na wstazkach ale to jest duzo lepszy pomysl...

umieszcze tam zdjecie mojego syneczka ktorego nie ma juz wsrod nas :*
Powrót do góry
Daria
gaduła
gaduła

PostWysłany: Wto 10 Sie 2010, 11:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

załamka czemu nie mówiłyście wcześniej smutny a może to ja przeoczyłam... napewno załączyłabym do bukietu taki medalik ze zdjęciem mamy A. smutny wspaniały pomysł! Aż się wzruszyłam uśmiech

Powrót do góry
Lady_S.
guru
guru

PostWysłany: Wto 10 Sie 2010, 11:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

też się w życiu z czymś takim nie spotkałam, tata mojego K. zmarł 7 lat temu i myślę,że to byłoby bardzo miło zarówno K. jak i jego mamie gdybym miała dołączony medalion do bukietu. Może się za czymś takim rozglądnę uśmiech
Powrót do góry
Piccolo
kandydat
kandydat

PostWysłany: Sro 11 Sie 2010, 9:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie podoba mi się ten pomysł. Jakoś nie chciałabym sobie wprowadzać grobowej atmosfery w dniu ślubu. Też mam bliskich, którzy odeszli ale w życiu by mi nie przyszło do głowy, żeby zdjęcie tych osób nosić przy bukiecie.

Tak jak nam pani z sali mówiła, ze jedna para mloda umówiła się z nią na godzinę 14 na obiad po ślubie a później normalnie wesele. Wyobraźcie sobie, że para przyjechała na salę o godzinie 16! Powód? Bo Pan Młody chciał jechać na grób babci, żeby się tam pomodlić wraz z żoną w ślubnych strojach. Z tym, że ta babcia nie żyje 15 lat! No masakra jakaś.
Też mam babcię, która nie żyje 9 lat ale ani zdjęć ani na grób się nie wybieram.
guru
guru

PostWysłany: Sro 11 Sie 2010, 9:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gdyby moja mama nie żyła, to chciałabym, żeby w tym szczególnym dniu była ze mną uśmiech Nikt nie mówi o grobowej atmosferze, te medaliony sa bardzo dyskretne i mają znaczenie tylko dla tej osoby, która wie co w sobie kryją uśmiech
To bukiet Coni uśmiech Na zakończeniu wstążki był medalion ze zdjęciami jej najbliższych uśmiech Uważam, to za piękne rozwiązanie i z całą pewnością dla niej ważne uśmiech

A co spóźniania się na własne wesele... Piccolo ja miesiąc temu byłam na weselu, na którym PM po ślubie pojechali na sesję ślubną, a my czekaliśmy na nich 1,5 godziny przed salą Confused
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 1 z 6

Skocz do: