|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Lenka1312 gaduła

|
Wysłany: Nie 8 Sie 2010, 17:31 Temat postu: |
|
|
Co do wypowiedzi chrupki, to absolutnie się nie zgadzam, ja nie miałabym nic przeciwko temu, gdyby ktoś przyszedł popatrzeć [chyba, że robiłby jakieś problemy] takie osoby często podchodzą i mimo, że są obce składają życzenia - to miłe.
A co do wejścia to się zastanawiam-ojciec odpada- chciałabym chyba wejść sama- niech on na mnie poczeka przed ołtarzem i największą frajdą jest to, kiedy widzisz twarz kochanego, który stoi tam i patrzy na ciebie w tej sukni, ale u nas jest to trochę bez sensu... Na zachodzie owszem - bo to jest moment, kiedy pan młody widzi swą wybrankę pierwszy raz tego dnia, a u nas jest jeszce przecież błogosławieństwo.... więc możliwe, że pójdziemy razem i wyjdzie po nas ksiądz.... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Justyś:) maniak

|
Wysłany: Nie 8 Sie 2010, 18:53 Temat postu: |
|
|
ja znowu zgadzam się z chrupką, jestem przeciwko obcym ludziom na swoim ślubie, ale niestety nic nie mogę zrobić z tym że pewnie ktoś tam przylezie... _________________
(...) żadne serce nie cierpiało nigdy, gdy sięgało po swoje marzenia... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
San maniak

|
Wysłany: Nie 8 Sie 2010, 19:39 Temat postu: |
|
|
My z Ukochanym zobaczymy sie u mnei w domu na błogosławienstwie a potem od ze swiadkami pojedzie do koscioła a ja tuż za nim z "ojcem" i to on mnie poprowadzi do ołtarzaa Ukochany z goścmi będą czekali w środku.
Czyli takie wejscie smoka. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
moli początkujący

|
Wysłany: Pią 29 Paź 2010, 14:21 Temat postu: |
|
|
| mi się bardzo podoba jak za parą młodą siedzą druhny i drużby. księża nie powinni robić kłopotów. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nomika bywalec

|
Wysłany: Czw 30 Gru 2010, 18:34 Temat postu: |
|
|
| emi0112 napisał: | w naszej parafii para młoda stoi razem przed kościołem i ksiądz po nich wychodzi, błogosławi i prowadzi do ołtarza przez kościół pełen gości  |
U nas jest dokładnie tak samo  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Helgha uzależniony

|
Wysłany: Pon 3 Sty 2011, 15:04 Temat postu: |
|
|
u nas też tak było i było to bardzo piekne i wzruszające _________________
[url=http://www.weddingcountdown.com]
[/url] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marylka gaduła

Dołączył: 09 Sie 2008 Posty: 334 Skąd: Derby, Wielka Brytania
|
Wysłany: Pon 14 Lut 2011, 10:42 Temat postu: |
|
|
Właśnie, pytanie do dziewczyn, które prowadzili do ołtarza ojcowie: co zrobiłyscie z błogosławieństwem i podpisami w kancelarii? Chciałabym żeby poprowadził mnie tata, ale też chciałabym żeby moment wejscia do kosioła był pierwszym, kiedy narzeczony mnie zobaczy. Jak to zorganizować? Zrezygnować z błogosławieństwa? Takie rozwiązanie zaproponowała mi mama a K. stwierdził, że właściwie czemu nie. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gosiula guru

|
Wysłany: Pon 14 Lut 2011, 11:00 Temat postu: |
|
|
u nas będzie tradycyjnie, czyli P przyjedzie do mnie bedzie błogosławieństwo rodziców i dziadków a później jeśli pogoda dopisze pójdziemy pieszo do kościoła (mam jakieś 200 m), goście wejdą do środka a my poczekamy na księdza i razem podejdziemy przed ołtarz już się nie mogę doczekać... _________________

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
MagdalenkaS guru

|
Wysłany: Pon 14 Lut 2011, 19:09 Temat postu: |
|
|
| Nie wiem gdzie spytać, a nie widziałam odpowiedniego tematu, bo nurtuje mnie taka rzecz. Z której strony Pana Młodego powinna iść/siedzieć PM? Czy to w ogóle robi różnicę? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marylka gaduła

Dołączył: 09 Sie 2008 Posty: 334 Skąd: Derby, Wielka Brytania
|
Wysłany: Pon 14 Lut 2011, 20:18 Temat postu: |
|
|
Z reguły z prawej strony Pana Młodego  _________________
 |