Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Jak zapraszać?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
deina
guru
guru

PostWysłany: Wto 22 Cze 2010, 19:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakoś w naturalny sposób się tym dzielimy. Ja coś mówię, M. coś mówi, w rezultacie zapraszamy wspólnie, niezależnie od tego, o którą stronę rodziny chodzi.
And you who seek to know Me, know that the seeking and yearning will avail you not, unless you know the mystery: for if that which you seek, you find not within yourself, you will never find it without.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Juleeeczka
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pią 25 Cze 2010, 15:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie wiem jak to jest, ale chyba obojętne.My z P jednak wlasnie tak sie umowilismy uśmiech Bo mimo ze przez tyle lat zdazylismy juz poznac na wzajem swoje rodziny to jednak kazdy zna swoja rodzinke lepiej i mu wtedy łatwiej cos tam wyklepac Wink Ale rzeczywiscie chyba najlepiej to wypada kiedy sie wspolpracuje nie zaleznie od rodzinki uśmiech

Ale ja chyba nie jestem zbyt kompetętna do udzielania takich rad bo my jeszcze nie zaczelismy i forumki uswiadomiły mi dziś że mamy ogromne tyły smutny smutny smutny
guru
guru

PostWysłany: Pią 25 Cze 2010, 15:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

juleczka nie jest tak źle wesoły moja koleżanka ma ślub w tym samym dniu co Ty. jutro my dostaniemy zaproszenie.. i wiem że już zaczną rozdawać. my też wysyłaliśmy od 10-20 kwietnia na nasz termin. więc spokojnie uśmiech bierz się do rozdawania i będzie dobrze uśmiech zawsze można pocztą wysłać

Powrót do góry
mapia
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pią 25 Cze 2010, 15:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dorotam jak samopoczucie dziśpytajnikpytajnik jutro wielki dzień! jestes zestresowana?? co robisz w ogóle dzis? w domu jaka atmosfera i wogole jak??
Powrót do góry
Juleeeczka
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pią 25 Cze 2010, 15:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzieki Dorotko za pocieszenie uśmiech .Jeszcze czekamy na zaproszenia, ale mam nadzieje ze nie dlugo ruszymy.Musimy zdazyc, chocby nie wiem co uśmiech

Swoja droga podziwiam Cie dorotam ze jeszcze masz dla nas czas i nerwy.Ja juz czasem zaczynam panikowac Wink
moderator
moderator

PostWysłany: Pią 25 Cze 2010, 16:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiecie..mnie najbardziej zadziwili znajomi naszych przyjaciół. Mają ślub jakoś w lipcu i niedawno zaczęli zapraszać..ale to jeszcze nic.. Do znajomych zadzwonił młody i powiedział: "wiecie dalibyśmy wam zaproszeni, ale nie mamy czasu wiec niech K. wpadnie do mnie do pracy i weźmie sobie"

Powrót do góry
Kaja
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pią 25 Cze 2010, 16:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

marta_ges napisał:
Wiecie..mnie najbardziej zadziwili znajomi naszych przyjaciół. Mają ślub jakoś w lipcu i niedawno zaczęli zapraszać..ale to jeszcze nic.. Do znajomych zadzwonił młody i powiedział: "wiecie dalibyśmy wam zaproszeni, ale nie mamy czasu wiec niech K. wpadnie do mnie do pracy i weźmie sobie"

O kurde... Nieźle... Olewka totalna...
Ale ja ostatnio byłam w takiej sytuacji, że moja kuzynka miała mieć wesele. Zapraszali późno, miesiąc wcześniej, bo to było wesele "z wpadki". Pewnej niedzieli byłam u mojego Chrzestnego, bo miał imieniny i chciałam złożyć życzenia i oni (Państwo Młodzi) przyjechali. Wiadomo było, że z zaproszeniami, ale czułam, jakby nie chcieli przy nas zapraszać. No to szybko się zmyliśmy. Ale w między czasie kuzynka siedziała jak obrażona na cały świat, weszła do pokoju z kopertami, a jak nas zobaczyła, to wyszła na korytarz i skryła te koperty z zaproszeniami w torebce. A jak ją ciocia zapytała, czy dużo im osób zostało do zaproszenia, to powiedziała, że nie, że tylko zostali sąsiedzi (bo to było duże wesele, w remizie). Dodam, że z mojej rodziny nie był zaproszony nikt.
Więc pojechaliśmy sobie, a parę dni później dzwoni do mnie kuzynka i mówi, że zostawiła dla mnie zaproszenie u mojego taty, bo jak się widziałyśmy, to "jej nie przyszło do głowy, żeby mnie zaprosić". Dodam, że było to dzień przed terminem, w którym trzeba było dać odpowiedź o swoim przybyciu lub nie. Poczułam, że jestem na tej imprezie niemile widzianym gościem...

Powrót do góry
mapia
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Nie 27 Cze 2010, 21:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kaja sytuacja co najmniej nieciekawa :/ i pójdziecie na to wesele? wogole nie gadacie z kuzynka? czy jak to jest między Wami?

ale wiesz, slyszalam tez juz o takiej sytuacji, gdzoe PM zaprasza kogos na 3 tyg przed slubem bo... pare osob zglosiło że nie przyjadą na wesele wiec mają miejsca i muszą kogoś wziąć Shocked Shocked
Powrót do góry
nimfa
moderator
moderator

PostWysłany: Pon 28 Cze 2010, 9:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

też byłam w podobny sposób zaproszone. Mój tata załatwiał mojej koleżance (dość bliskiej) pewną sprawę. przyjechała podziękować za to i tak siedzimu gadamy...mój tata przyszedł i powiedział, żeby samochód przestawiła...więc wyszła przestwiać...wróciła z zaproszeniem...dał mi mówiąc: "Zapraszamy".

Dodam, że była sama beż narzeczonego i tak się czułam zdziebko olana i zaproszona bo tak wypadało....w końcu nie poszlismy na to wesele język

Powrót do góry
Kaja
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 28 Cze 2010, 21:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mapia napisał:
Kaja sytuacja co najmniej nieciekawa :/ i pójdziecie na to wesele? wogole nie gadacie z kuzynka? czy jak to jest między Wami?

ale wiesz, slyszalam tez juz o takiej sytuacji, gdzoe PM zaprasza kogos na 3 tyg przed slubem bo... pare osob zglosiło że nie przyjadą na wesele wiec mają miejsca i muszą kogoś wziąć Shocked Shocked

Nie poszliśmy. Ja bardzo chciałam iść najpierw, miałam wtedy co prawda zjazd, ale byłam skłonna wszystko nadrobić. Ale z takim ich podejściem do sprawy, to naprawdę poczułam się jak piąte koło u wozu... Nie wyobrażam sobie tak traktować gości weselnych.
Wiesz, zadzwoniłam do Niej w dzień dawania odpowiedzi i powiedziałam, że nie przyjdziemy, to odpowiedziała "mówi się "trudno" "...
Właściwie, to ona nam nie powiedziała, że nas zaprasza, tylko, że "zostawiła zaproszenie" u taty...

Generalnie wydawało mi się, że stosunki między nami są normalne, ja byłam dla nich naprawdę miła, coś próbowałam zagadać, zapytać, ale ona jak księżniczka siedziała, jakby kija od miotły połknęła...
Jest ode mnie 2 lata starsza, mieszka w mojej miejscowości i na pewno nie ma między nami żadnego konfliktu, żeby się tak miała zachować.

A co do tego, że MUSZĄ zaprosić... Very Happy No cóż, czasami się zdarzają takie sytuacje, że rzeczywiście muszą, ale trzeba jednak minimum dobrego smaku, jak można tak powiedzieć gościowi...

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: