|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Jaką byś chciał/a oprawę muzyczną na Swoim ślubie? |
tylko organista (pieśni kościelne) |
|
27% |
[ 13 ] |
dodatkowo muzycy (Ave Maria, Aria in G itp.) |
|
72% |
[ 34 ] |
|
Wszystkich Głosów : 47 |
|
Autor |
Wiadomość |
violinist83 guru

|
Wysłany: Czw 5 Mar 2009, 11:32 Temat postu: MUZYKA na ślubie -jakie utwory, czy warto zatrudnić muzyków? |
|
|
Ceremonia w kościele to nie tylko zwykła msza i wypowiedzenie sobie "TAK" przed ołtarzem.
Każda/y z Nas chce aby ta uroczystość była naprawdę wyjątkowa i została zapamiętana przez wielu na długo..
Dużo par decyduje się na zatrudnienie profesjonalnych muzyków- skrzypce, trąbka, duet smyczkowy,kwartet smyczkowy, śpiew operowy itd. bądź wynajmują chór "przykościelny"..
Problemem może być jedynie dobór repertuaru - w tym temacie chciałabym poruszyć i ten temat
Co o tym myślicie? Czy warto stworzyć niecodzienną oprawę muzyczną? Jakie utwory wybrać na ślub?
Jako muzyk mogę trochę podpowiedzieć  _________________ Ślubowaliśmy 03.07.2010r
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sadie guru

|
Wysłany: Czw 5 Mar 2009, 12:33 Temat postu: |
|
|
ja jestem bardzo wrazliwa na dwie rzeczy.Mily zapach i dobra muzyke.Taka ktora wspolgra ze mna.
Uwazam ze skoro to moj dzien to po co sie ograniczac tylko do repertualu koscielnego?Jest niezliczona liczba piosenek sposrod ktorych mozna wybierac ze ograniczanie sie tylko do jednej galezi muzyki to jak ograniczanie sobie wyboru.
Lubie kazdy rodzaj muzyki (w wieszosci wlasnie koscielna ale nie ograniczalabym sie tylko do niej) _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Madeleine Eve moderator

|
Wysłany: Czw 5 Mar 2009, 14:56 Temat postu: |
|
|
My zdecydowalismy sie na samego organiste- tniemy koszty  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
dotti1984 maniak

|
Wysłany: Czw 5 Mar 2009, 14:58 Temat postu: |
|
|
u nas też tylko organista.raz koszty,a dwa on naprawde ma piękny głos i pięknie gra i w zupełności nam wystarcza. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
violinist83 guru

|
Wysłany: Czw 5 Mar 2009, 15:55 Temat postu: |
|
|
Dotti dobrze kojarzę, że bierzecie ślub w św. Patryku na Gocławiu? Jeśli tak, to rzeczywiście organista tam jest bardzo dobry  _________________ Ślubowaliśmy 03.07.2010r
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Madziex bywalec

|
Wysłany: Czw 5 Mar 2009, 17:55 Temat postu: |
|
|
U nas w kościele jest już "w zestawie" chór... ale u nas chór jest naprawdę niezywkły śpiewają tam młodzi ludzie i czasami to aż chce się tańczyć na mszy:P a zespół w ogóle jeździ po całym świecie z występami, więc nawet sobie nie wyobrażam ślubu bez nich:) _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
MissIndependent moderator

|
Wysłany: Pią 6 Mar 2009, 19:44 Temat postu: |
|
|
a mi się organista w kościele Jacka nie podoba, nie podoba mi się jak śpiewa... jestem przyzwyczajona do czegoś innego i najchętniej sprowadziłabym swojego chóru nie chcę, skrzypiec nie chcę... rozumiem, ze ludzie to lubią, ale ja nie bardzo. za to moge sama zaspiewać i nie zastanawiałam się jakie pieśni, jaką muzykę będę chciała mieć na ślubie. nie znam się na tym zbytnio pewnie po ślubie przyjaciela (w kwietniu) i przyjaciółki (w maju) będę mieć jakieś wyobrażenie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
violinist83 guru

|
Wysłany: Nie 8 Mar 2009, 0:08 Temat postu: |
|
|
hmmm... Sama byś chciała śpiewać na Swoim ślubie?? Dość oryginalny pomysł Ja jeśli już, wolałabym zagrać (zawsze to ja grałam na ślubach u wszystkich i pewnie będzie mi jakoś dziwnie tak słuchać jak ktoś gra 'za mnie' ) _________________ Ślubowaliśmy 03.07.2010r
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
MissIndependent moderator

|
Wysłany: Nie 8 Mar 2009, 11:58 Temat postu: |
|
|
nie wiem czy bym chciała, pewnie na weselu se pośpiewam ale bym mogła i na ślubie zaśpiewać, jak mi odbije. nie chcę żadnego chóru kościelnego, bo mi się to po prostu nie podoba. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
dotti1984 maniak

|
Wysłany: Nie 8 Mar 2009, 12:21 Temat postu: |
|
|
violinist83 napisał: | Dotti dobrze kojarzę, że bierzecie ślub w św. Patryku na Gocławiu? Jeśli tak, to rzeczywiście organista tam jest bardzo dobry  |
dokładnie-właśnie tam.I organista naprawde jak dla mnie głos ma świetny i spiewa ładnie.Niezaciąga,niezawodzi,mi wystarcza  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|