Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Smutny "problem"...
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Majkon27
bywalec
bywalec

PostWysłany: Sro 3 Paź 2012, 8:27    Temat postu: Smutny "problem"... Odpowiedz z cytatem

Witam!

Moja babcia jest dosc ciezko chora, od wrzesnia jej stan mocno zaczol pogarszac sie, wszyscy spodziewaja sie najgorszego....niebawem jest tez moj slub/wesele... zupelnie nie mam pojecia co mam robic jesli to najgorsze stanie sie przed weselem, rodzicow narazie o to nie pytam bo to dosc delikatny temat...ktos znalazl sie moze w takiej sytuacji ? jesli tak, to co zrobiliscie ?

Pozdrawiam,

M

ADMINISTRATOR Wink

Tylko ten, kto ryzykuje, że posunie się w życiu za daleko, ma szansę przekonać się, jak daleko potrafi zajść
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
olicho0
bywalec
bywalec

PostWysłany: Sro 3 Paź 2012, 8:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja miałam taką sytuacje. Mój tata zmarł nagle 5 dni przed mojm ślubem cywilnym. Ślub był w sylwestra, a że ja byłam na ostatnich nogach w ciąży to nie bardzo mieliśmy jak przełożyć. Przyjęcie mieliśmy zrobione w domu na 25 osób. Po ślubie pojechaliśmy do domu i zjedliśmy obiad i moja mama wstała i poprosiła abyśmy sie napili ( oczywiście bezemnie bo byłam w ciąży) za pamięć o tacie, a potem powiedziała że teraz jest wesele i dzień młodych i że tata by sobie życzył żebyśmy sie normalnie bawili. I faktycznie tak było po tym co mama powiedziała sytuacja sie rozluźniła, nawet mój wujek sie popłakał i wszyscy sie bawili do samego rana.
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sro 3 Paź 2012, 8:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

............

Ostatnio zmieniony przez Vania dnia Pią 11 Sty 2013, 17:21, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
koteczek2211
moderator
moderator

PostWysłany: Sro 3 Paź 2012, 8:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mój dziadek jest poważnie chory. Do mojego ślubu ponad 8 miesięcy i niedawno rozmawiałam z rodzicami czy przełożymy ślub jakby dziadek zmarł przed nim. Wyszło, że nie przekładalibyśmy, bo dziadek by tego nie chciał. Ślub zaplanujesz wcześniej, a śmierci nie.
guru
guru

PostWysłany: Sro 3 Paź 2012, 9:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się z kotkiem. Chyba żadna babcia czy dziadek nie chcieliby, żeby ich wnuk/wnuczka przekładali wesele.

Powrót do góry
Marga
guru
guru

PostWysłany: Sro 3 Paź 2012, 9:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moja babcia cały czas jest słabiutka i może odejść w każdej chwili... Prawdopodobnie nie przełożylibyśmy ślubu ani wesela, gdyby umarła na krótko przed uroczystością.
Natomiast gdyby nagle odszedł któryś z moich rodziców - nie mam pojęcia, czy byłabym w stanie wziąć ślub krótko po tej stracie. Raczej nie lub ograniczyłabym go tylko do przysięgi w kościele.

Powrót do góry
koteczek2211
moderator
moderator

PostWysłany: Sro 3 Paź 2012, 9:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co do odejścia rodziców to też nie jestem pewna co bym zrobiła. Pewnie tak jak napisała Marga - albo zrezygnowałabym albo tylko Kościół.
bywalec
bywalec

PostWysłany: Sro 3 Paź 2012, 10:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja sobie myśle że gdybym to ja umarła to bym nie chciała aby ktoś zmieniał " plany " w stosunku co do ślubu. Wiadomo nam jest bardzo przykro że ktoś odszedł, ale to naturalna kolej rzeczy. U mnie w rodzinie jest tak że jak ma narodzić sie dziecko to ktoś umiera w mojm przypaku jak miał urodzić sie mój syn to umarł tata a mojej siostry syn jak sie miał urodzić to umarła babcia. Pewnie sobie źle o mnie myślicie że ślub mimo to był jak mój tata umarł. Ale to nie tak,ja z tatą miałam no jak by to powiedzieć ograniczone relacje dla tego dotkneło mnie to ale w inny sposób. Notomiast co do mojej mamy, gdyby jej coś sie stało to sama nie wiem ale myśle że ślub byśmy odwołali.
guru
guru

PostWysłany: Sro 3 Paź 2012, 10:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wcale sobie o Tobie źle nie myślę z tego powodu, doskonale rozumiem, że relacje rodzinne są różne, nikt nie ma prawa tego oceniać. Akurat ja jestem bardzo związana z rodzicami, ale przecież to nie jest reguła.
Poza tym, ktoś, kto nie doświadczył tak trudnej sytuacji, nigdy nie wie do końca, jak by się zachował, mogę sobie tylko snuć hipotezy, znając siebie i swoją rodzinę.

Powrót do góry
olicho0
bywalec
bywalec

PostWysłany: Sro 3 Paź 2012, 10:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki za zrozumienie oczko
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 1 z 6

Skocz do: