Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Duże wesele (Warszawa i okolice) - co polecacie? 13.07.2013
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
monia-mia
bywalec
bywalec

PostWysłany: Czw 13 Paź 2011, 23:50    Temat postu: Duże wesele (Warszawa i okolice) - co polecacie? 13.07.2013 Odpowiedz z cytatem

Witam:

Chciałabym się dowiedzieć czy zna ktoś jakąś dużą salę, która pomieściłaby ok 250 - 300 osób. Zarówno moja rodzina jak i mojego narzeczonego nie jest mała i mówię tu o najbliższej rodzinie, żeby było jasne.
Jako że do tej pory sale, które znaleźliśmy nie przyciągają nas do siebie ze względu na całkowity koszt jaki musielibyśmy ponieść, stąd moja prośba. Znacie jakieś sale, remizy, domy weselne? Nieważny jest charakter miejsca, tylko to żeby było tam w miarę ładnie. Ważne dla mnie za to jest to:
- aby sala z jedzeniem i do tańczenia to było jedno pomieszczenie (ale nie jest to konieczny warunek)
- aby cena za talerzyk nie wynosiła 200 zł (tu chyba powinnam postawić wykrzyknik)
- może też być sama sala, bo mam możliwość wynajęcia cateringu
- byłoby dobrze gdyby ta sala znajdowała się max 30-40 minut od kościoła, w którym będziemy brali ślub (Białołęka)

Jako że część naszych gości będzie z dalszych okolic będziemy pewnie też wynajmować pokoje w hotelu lub nad salą (jeśli będzie taka możliwość).

Ogólnie rzecz biorąc, bardzo chciałabym nie wydać całego majątku na wesele. Muszę się przyznać, że uwielbiam tradycyjne wesela, gdzie króluje schabowy z kapustą, flaki, barszcz z pasztecikami i zabawy oczepinowe i takie wesele chciałabym mieć.

Dlatego zwracam się do Was z prośbą - POMÓŻCIE i polecajcie...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Micia
kandydat
kandydat

PostWysłany: Sob 26 Lis 2011, 18:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wow niezłe przedsięwzięcie . Znalezienie sali na tyle osób to nie lada wyzwanie .
monia-mia
bywalec
bywalec

PostWysłany: Czw 15 Gru 2011, 9:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Naprawdę nikt nie zna takiej sali?
Powrót do góry
Pikacz-U
kandydat
kandydat

PostWysłany: Nie 25 Gru 2011, 1:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiem, gdzie mogłabyś wyprawić bajkowe wesele dla tak licznej gromadki, bo sama miałam ten sam problem. Niestety obawiam się, że nie spełnia ona jednego z warunków, przy którym postawiłaś wykrzyknik, więc podejrzewam, że odpada ;] I lokalizacja niestety w kierunku przeciwnym do Białołęki XD Koszt to ok. 250-260 zł (podstawa, bez alkoholu i tortu). Jeśli jednak jesteś zainteresowana to daj znać.
Powrót do góry
monia-mia
bywalec
bywalec

PostWysłany: Pon 26 Gru 2011, 12:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sorki, nie skorzystam. Uważam, że za te cenę to już tort powinien być wliczony. Dziękuję Ci za polecenie, ale uważam, że jest takie ceny to jest naciąganie ludzi, bo nie mam zamiaru płacić za salę, bo jest jakaś balowa czy coś takiego. Dla mnie wystarczy, że będzie dobre jedzenie i wystarczająco miejsca do tańczenia. Poza tym za tą cenę to mam zamiar wyprawić wesele z poprawinami a nie samo wesele.
Powrót do góry
Pikacz-U
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 26 Gru 2011, 14:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ok, przecież nikt Ci nic nie narzuca ani nie próbuje na nic namówić język z oczkiem Mówię tylko, że wiem, gdzie można tak duże wesele wyprawić i nic poza tym język z oczkiem Sala jest rzeczywiście piękna, balowa, a sam butynek położony jest w bajkowym otoczeniu i pewnie właśnie za to się płaci, ale rozumiem, że nie dla każdego to priorytet. Nie będę więc namawiała ;] Nie to nie ;]
Powrót do góry
monia-mia
bywalec
bywalec

PostWysłany: Wto 27 Gru 2011, 23:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przepraszam, może zbyt mocno się wyraziłam. Bynajmniej nie chciałam nikogo urazić tylko przedstawić swoją opinię uśmiech
Powrót do góry
Zbigniew Swiderski
gaduła
gaduła

PostWysłany: Sro 28 Gru 2011, 19:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Polecam salę Pod Aniołami w Sulejówku.
Nie wiem czy do 200zł wyrobisz się w Windsor w Jachrance.[/list]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
martinka147
początkujący
początkujący

PostWysłany: Czw 29 Gru 2011, 23:36    Temat postu: Sala Weselna "Fantazja" w Łąkach Radzymińskich Odpowiedz z cytatem

Polecam zdecydowanie tą salę! Mieliśmy tam wesele w sierpniu b.r.. Z tego co pamiętam mieści 260 osób, a co najważniejsze minimum liczby gości jakie jest wymagane to 100, więc nawet jak odmówi spora część zaproszonych gości, to nie ma napięcia związanego z dodatkowymi nieprzewidzianymi kosztami. Sala przestronna, tańce i stoły razem. My płaciliśmy 180 zł/os, szampan i tort w cenie. Uważam, że cena przystępna, choć podejrzewam, że ceny na 2012 wzrosły jak wszędzie. Właściciele ugodowi, bardzo dobry kontakt. Teren ładnie zagospodarowany, mnóstwo zieleni. Jedzenie bez zarzutu, to znaczy znalazło by się coś do czego można się przyczepić, ale ponieważ to kwestia smaku i gustu to nie będę takowej rozwijać. Porcje ilościowo owszem owszem.
Zapewne pominęłam kilka znaczących kwestii, ale w razie czego odpowiem na zapytania.
I oczywiście z całą odpowiedzialnością mogę polecić również świetnego fotografa oraz nie gorszą orkiestrę uśmiech

Martinka
Powrót do góry
martinka147
początkujący
początkujący

PostWysłany: Czw 29 Gru 2011, 23:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oczywiści mój post widoczny powyżej dotyczy Sali FANTAZJA w Łąkach Radzymińskich (jak w temacie).
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Skocz do: