|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mimi guru

|
Wysłany: Pon 7 Maj 2012, 10:58 Temat postu: Dzień, w którym mimi została żoną |
|
|
Przyszedł czas na relację z mojego Wielkiego Dnia
Przygotowania ruszyły już o 8 rano od dekoracji kościoła. Dekoracja była z białych lilii i gałązek z odzysku ze zdejmowanej właśnie dekoracji na ołtarzu . Razem z ukochanym i świadkowymi uwinęliśmy się z tym w około godzinkę. Z dekoracji byłam bardzo zadowolona
Potem przyszedł czas na fryzurę i makijaż. Jeszcze wtedy byłam zupełnie spokojna, zero stresu Stres zaczął się dopiero, gdy stałam w pokoju w białej sukni. Pojawił się wtedy ukochany z rodziną, a ja jeszcze nie byłam gotowa! Wtedy nerwy się u mnie zupełnie nakręciły, hihi. Potem było błogosławieństwo, które wyszło bez ładu i składu - ale bardzo było sympatycznie i zabawnie. Następnie było upychanie panny młodej do windy, a potem do samochodu
Widziałam, jak niektórzy sąsiedzi w bloku stali w oknach i patrzyli w naszą stronę . A pierwsze chwile w samochodzie były nieco żenujące, bo przy wyjeżdżaniu z parkingu piszczał strasznie i co chwila gasł mu silnik. Ale gdy już wyjechał na ulicę, to jechał bardzo sprawnie i było bardzo fajnie Niektórzy nam machali, kierowcy innych samochodów trąbili .
W kościele bardzo zapadł mi w pamięć moment, kiedy na początku stoimy i patrzymy się na wszystkich zgromadzonych. Gdy zaczął w naszą stronę zmierzać kapłan, moja koleżanka grała na skrzypcach i łzy wzruszenia zakręciły mi się w oczach. Potem rozpoczęła się najpiękniejsza msza w moim życiu. Ksiądz cudownie ją poprowadził, podpowiadał nam i nie musieliśmy się stresować. Gdy przyszedł moment przysięgi patrzyliśmy sobie głęboko w oczy...
ja oczywiście ze stresu przekręciłam słowo "męża", ukochany za to na chwilę się zawiesił przy jednym fragmencie. Ale i tak była to niezwykła i wzruszająca chwila. Potem zaskoczył nas kapłan, bo poprosił zgromadzonych gości o oklaski dla nas. Odwróciliśmy się i było tak miło zobaczyć tyle ciepłych usmiechów skierowanych w naszą stronę. Wtedy też delikatnie się pocałowaliśmy . Do końca ceremonii stres już nas opuścił, a przy wyjściu z kościoła czekał na nas tłum przyjaciół i zostaliśmy obficie obsypani płatkami róż .
Po życzeniach jechaliśmy na salę, okrężną drogą, więc wszyscy goście już na nas czekali Na samym początku zabawy trochę szumiało mi w głowie, bo przy powitaniu chlebem i solą, to ja trafiłam na wódkę, która zmieszana z szampanem zrobiła swoje .
Pierwszy taniec zatańczyliśmy prawie bezstresowo, bo nie mieliśmy żadnego układu tanecznego. Potem już tylko została nam dobra zabawa do samego rana . O 5 rano DJ zadedykował nam ostatnią piosenkę, przy której prawie sie popłakałam ze wzruszenia .
Goście w większosci byli bardzo zadowoleni i po weselu usłyszeliśmy wiele miłych słów, że dobrze się bawili i bardzo im się podobało . A my wciąż wspominamy sobie te cudne chwile, ten nasz piękny dzień... _________________

Ostatnio zmieniony przez mimi dnia Pon 7 Maj 2012, 11:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelajn moderator

Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 13532 Skąd: za 7 górami, za 7 lasami...
|
Wysłany: Pon 7 Maj 2012, 11:10 Temat postu: |
|
|
Gratulacje Mimi oby to szczęście zostało z Wami na zawsze
ps. szofer pierwsza klasa  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pralinka guru

|
Wysłany: Pon 7 Maj 2012, 11:17 Temat postu: |
|
|
mimi, gratulacje! Samochód super, a Panna Młoda mmmmm... _________________ Ślub cywilny, to aż cywilny, a nie tylko cywilny.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
asik guru

|
Wysłany: Pon 7 Maj 2012, 11:22 Temat postu: |
|
|
Gratulacje Kochana!
I wszystkiego najlepszego  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
KathyLaPoz maniak

|
Wysłany: Pon 7 Maj 2012, 11:23 Temat postu: |
|
|
mimi napisał: | W kościele bardzo zapadł mi w pamięć moment, kiedy na początku stoimy i patrzymy się na wszystkich zgromadzonych. Gdy zaczął w naszą stronę zmierzać kapłan, moja koleżanka grała na skrzypcach i łzy wzruszenia zakręciły mi się w oczach. |
W trakcie czytania zacytowanego fragmentu po prostu się wzruszyłam To na pewno był Wasz najpiękniejszy dzień Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
(=KaLinka=) maniak

|
Wysłany: Pon 7 Maj 2012, 11:48 Temat postu: |
|
|
Gratuluję z całego serducha ! Wszystkiego najpiękniejszego
szofer wymiata ! Slicznie ułożyła Ci się ta sukienka tylko pytam gdzie zdjęcie w różowych butach  _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
serduszkox guru

|
Wysłany: Pon 7 Maj 2012, 11:51 Temat postu: |
|
|
Mimiątko, gratulowałam już ale zrobię to po raz drugi Gratulacje
Byliście wspaniałą parą młodą  _________________ Pewności nie ma, ale jest szansa..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Fantazja guru

|
Wysłany: Pon 7 Maj 2012, 12:05 Temat postu: |
|
|
Jeszcze raz gratulacje Autko bardzo stylowe, a no i "Pan Szofer" - hmmm elegancki Tren w sukni pięknie się układał (ajjj jak się cieszę, że ostatecznie ja też będę mieć tren ). Mimi, wiesz, że ja Wam życzę wszystkiego co najlepsze  _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
limone guru

|
Wysłany: Pon 7 Maj 2012, 12:07 Temat postu: |
|
|
Mimi, gratulacje i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!
Ładna relacja  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
nheledore moderator

|
Wysłany: Pon 7 Maj 2012, 12:21 Temat postu: |
|
|
Gratuluję mimi
Tak czekałaś na ten dzień, tak pięknie i starannie go przygotowywałaś
Życzę Wam, aby każdy kolejny dzień był piękniejszy od poprzedniego, żebyście zawsze patrzyli na siebie tak, jak w chwili składania sobie przysięgi.
Cudowną żonę ma Twój mąż Wszystkiego cudownego:)
Uwielbiam relacje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|