|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
pestka0520 kandydat

|
Posted: Fri 5 Nov 2010, 11:01 Post subject: Bilecik do zaproszeń |
|
|
Witam serdecznie
Mam pewien problem. Otóż chodzi o zaproszenia, a konkretnie o jakąś notatkę lub liścik dołączony do niego. Obecnie mieszkam za granicą i prawdopodobnie nie będę miała możliwości przyjazdu do Polski przed ślubem (20.05.2011), a jeśli przyjadę to nie na długo. Nie będę miała czasu na przejazd przez całą Polskę niestety. Chciałabym umieścić właśnie jakąś notkę, że bardzo przepraszamy za to, że zaproszenia nie są doręczone osobiście. Oczywiście będziemy również dzwonić do gości z przeprosinami.
Jak myślicie, mogę się tak zachować? Moja rodzina jest raczej wyrozumiała i każdy zna naszą sytuację.
A druga sprawa, czy ma ktoś pomysł na jakiś wierszyk?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam  _________________ Gdy powstała kobieta, diabeł stał się niepotrzebny...
 |
|
| Back to top |
|
 |
pestka0520 kandydat

|
Posted: Fri 5 Nov 2010, 20:46 Post subject: |
|
|
Nikt nie ma pomysłów?  _________________ Gdy powstała kobieta, diabeł stał się niepotrzebny...
 |
|
| Back to top |
|
 |
Vella gaduła

Joined: 19 Oct 2010 Posts: 349 Location: Lublin -> Warszawa
|
Posted: Fri 5 Nov 2010, 21:03 Post subject: |
|
|
Szczerze mówiąc ja bym żadnego bilecika nie wkładała, nie masz możności wręczyć zaproszeń osobiście i tyle, nie jest to w moim pojęciu jakimś wielkim faux pas, żeby wymagało specjalnych przeprosin. Wystarczy wspomnieć o tym telefonicznie potwierdzając zaproszenie (specjalnie by przepraszać też bym nie dzwoniła).
No ale to moje zdanie... _________________ 4 grudnia 2010. No to mam już z głowy... |
|
| Back to top |
|
 |
straszna_dama guru

|
Posted: Fri 5 Nov 2010, 22:23 Post subject: |
|
|
Dokładnie. Uprzedź telefonicznie, że zaproszenia wyślesz pocztą i już  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
marta_ges moderator

|
Posted: Fri 5 Nov 2010, 23:10 Post subject: |
|
|
Ja do tych osób do których nie byliśmy w stanie pojechać zadzwoniłam, że zaproszenie wyślę pocztą. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
deina guru

|
Posted: Fri 5 Nov 2010, 23:12 Post subject: |
|
|
Ja też. Żadnego problemu ni zgorszenia nie było. _________________ And you who seek to know Me, know that the seeking and yearning will avail you not, unless you know the mystery: for if that which you seek, you find not within yourself, you will never find it without. |
|
| Back to top |
|
 |
pestka0520 kandydat

|
Posted: Fri 5 Nov 2010, 23:19 Post subject: |
|
|
U mnie obruszyli się, że na chrzciny zaproszeń nie było na piśmie, tylko ustne... Może po prostu rodzina dziwna ;D _________________ Gdy powstała kobieta, diabeł stał się niepotrzebny...
 |
|
| Back to top |
|
 |
straszna_dama guru

|
Posted: Fri 5 Nov 2010, 23:23 Post subject: |
|
|
Może jeszcze by chcieli w złotych kopertach Trudno płaszczyć się przed własną rodzina, macie akurat taką sytuację, a jeśli komuś się nie spodoba, cóż, zawsze można spadać na szczaw  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
ewqa04 guru

|
Posted: Sat 6 Nov 2010, 19:54 Post subject: |
|
|
Teraz wiele osób planuje wesela mieszkając gdzieś w świecie i wysyłanie zaproszeń jest czymś naturalnym. Nie wiedzę powodu, aby się tłumaczyć, przecież rodzina wie gdzie jesteście, prawda?
My do naszej rodziny, która mieszka daleko zaproszenia wysłaliśmy i nikt nie miał o to pretensji. Przecież to normalna sprawa  |
|
| Back to top |
|
 |
pestka0520 kandydat

|
Posted: Sun 7 Nov 2010, 23:37 Post subject: |
|
|
Wiecie, nie mm innego wyjścia. Jak nie będą wyrozumiali to ja też nie będę. Mogą nie przychodzić. Zawsze to mnie kasy na wesele pójdzie  _________________ Gdy powstała kobieta, diabeł stał się niepotrzebny...
 |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce