|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tydyt1 początkujący

|
Wysłany: Sro 20 Kwi 2016, 7:02 Temat postu: Wesele 1 maja? Poniedziałek? |
|
|
Co myślicie o terminie 1 maja poniedziałek?? rok 2017
Ta sala, która najbardziej nam sie podoba jedynie taki ma wolny termin w miarę który nas interesuje.
Nie chce wybierać "gorszej" sali tylko dlatego, że tam mogę w sobote.
Co Wy myślicie na ten temat? Bo nie dość, że niby maj nie ma literki R, to jeszcze w poniedziałki sie nie zaczyna...
Nie wierze w zabobony ale jakoś tak mnie zastanawia czy poniedziałek to dobry termin.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
monimoni bywalec

|
Wysłany: Sro 20 Kwi 2016, 9:03 Temat postu: |
|
|
O weselu 1 maja nie słyszałam, ale podejrzewam, że goście mogą kręcić nosem- bo to weekend majowy, każdy raczej gdzieś chce wyjechać.
Raz malowałam Panne Młodą w Boże Ciało W Czwartek.
Plusem nietypowych dat jest zdecydowanie to, że można dużo zniżek ugrać od usługodawców  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lioness uzależniony

|
Wysłany: Sro 20 Kwi 2016, 12:26 Temat postu: |
|
|
Chyba jednak wierzysz trochę w zabobony, skoro w ogóle zastanawiasz się na faktem, że miesiąc bez R
Wesela w jakieś święta, typu Boże Narodzenie, Wielkanoc, weekend czerwcowy nie są rzadkością.
Jeśli ktoś chce naprawdę świętować z wami ten dzień, to przyjedzie jakakolwiek data by była. Wystarczy odpowiednio wcześniej uprzedzić, żeby na majówkę nic innego nie planowali.
A jeśli komuś zaproszonemu nie zależy na tym, to i tak sobie znajdzie wymówkę, niezależnie od daty i miejsca.
Zawsze tak jest - ktoś nie ma problemu, żeby przylecieć na wasze wesele z innego kraju, a ktoś inny mieszka blisko, ale nie przyjdzie, bo ma chorego kota (przykład z mojego wesela). _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Escherichia guru

|
Wysłany: Sro 20 Kwi 2016, 19:24 Temat postu: |
|
|
Pytanie, czy bierzecie ślub kościelny czy cywilny. Bo w kościele mogą kręcić nosem, ponieważ nie jest to święto kościelne tylko zwyczajny dzień tygodnia. Śluby w Boże Ciało, Boże Narodzenie czy 15 sierpnia właśnie ze względu na to, że są to święta kościelne. Sobota też nie jest dniem świątecznym ale jakoś tak się utarło, że tego dnia są śluby i tyle (wiem, że są też i w piątki ale teoretycznie nie powinno, bo to dzień postny). Dlatego jeśli planujecie ślub kościelny to najpierw wywiedziałabym się w parafii czy możliwy jest ślub w poniedziałek. Jeśli bierzecie cywilny to nie ma problemu.
Śluby w maju są fajne (sama brałam 10 maja) _________________ Aut inveniam viam aut faciam
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewon początkujący

|
Wysłany: Sro 20 Lip 2016, 16:19 Temat postu: |
|
|
eee tam nie ma się co przejmować, ja mam też w poniedzialek tylko lepiej - w Lany poniedziałek 17 kwietnia także to dopiero ubaw, ale mam nadzieję, że samo wesele jako rozpoczęcie "sezonu" imprezowego spodoba się gościom i chętnie przyjdą, z tego co wiem to takie daty dobrze się wbrew pozorom sprawdzają także głowa do góry to wasz dzień ! nie powinniście zdecydowanie zwracać uwagi na takie błahe sprawy, zajmijcie się organizacją i po problemie! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Alinka22 bywalec

|
Wysłany: Czw 8 Wrz 2016, 8:34 Temat postu: |
|
|
Ja też nie ale teraz to nie ma to już większego znaczenia. Obecnie bierze się go w każdym dniu tygodnia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|