Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

poprawiny
Idź do strony 1, 2, 3 ... 48, 49, 50  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Juleeeczka
gaduła
gaduła

PostWysłany: Czw 10 Cze 2010, 12:12    Temat postu: poprawiny Odpowiedz z cytatem

Kochani mam taki maly problem.Wszystkie piszecie tu o poprwinach sukienkach...itd.a u nas zwyczajnie chyba poprawin nie bedzie smutny .Z roznych wzgledów-dodatkowy koszt(dlatego moi przyszli tesciowie nie sa za poprawinami), nie mamy gdzie przenocowac gosci, a prawie cale wesele to najbliższa rodzina(szczegolnie od strony misia jest liczna)wiec trzeba by bylo zrobic drugie wesele...itd.A mi troche jednak szkoda ze na drugi dzien juz nic sie nie wydarzy,nie uczcimy naszego nowego zycia juz tak na spokojnie...nie wiemy jak mamy to rozwiazac.zwolywac gosci w niedziele jeszcze raz czy zrobic Obiad w domu dla najblizszych, a moze za tydzien lub dwa zrobic poprawiny...czy zwyczajnie odpuscic?Moze macie jakies doswiadzcenie w tej kwestii albo ktos z waszych znajomych mial podobny problem.Bede wdzieczna za porade.Z gory dzieki uśmiech
guru
guru

PostWysłany: Czw 10 Cze 2010, 12:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Juleeeczka my też poprawin nie mamy. Z rożnych względów m.in finansowych przede wszystkim. Planujemy niewielkie wesele właściwie można je nazwać przyjęciem na 40 osób, będą to w szczególności osoby starsze...ciocie wujkowie...itd. Mamy zamiar z jedzonka, które zostanie po weselu zorganizować mała bibkę dla kuzynostwa i znajomych , których jak już pisałam wyżej nie zapraszamy z owych względów, na działce lub gdy pogoda nie dopisze już "na swoim". Wydaje mi się, że to dobry pomysł uśmiech

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Juleeeczka
gaduła
gaduła

PostWysłany: Czw 10 Cze 2010, 13:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

o jak milo ze to nie tylko my uśmiech .pomysl ciekawy.my mamy slub we wrzesniu to nie wiadomo czy pogoda dopisze ale jakby bylo ladnie to moze zrobilibysmy jakiegos grilla czy cos takiego.Ale pojecia nie mamy kogo tu zaprosic.dla was to oczywiste natomiast u nas wesele bedzie i to dosc duze ze wzgledu na tzw.tradycje Confused i nie wiem kogo sie zaprasza na takie poprawiny,moze tylko rodzicow i rodzenstwo?? zastanawia mnie tez kiedy by taka imprezke zorganizowac bo w niedziele wszyscy bedziemy na pewno wykonczeni i na kacyku język wiec nie wiem czy ktos znajdzie sily zeby jeszcze samemu cos organizowac Confused
guru
guru

PostWysłany: Czw 10 Cze 2010, 13:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My też nie robimy poprawin z tego samego względu uśmiech Jednak po weselu, ponieważ trochę jedzenia i alkoholu może zostać, pakujemy się i jedziemy na działkę razem z najbliższą rodziną uśmiech
guru
guru

PostWysłany: Czw 10 Cze 2010, 13:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My właśnie też robimy takie małe poprawiny uśmiechU moich rodziców w ogrodzie.
Będzie tylko ta najbliższa rodzina tj. nasi rodzice,siostra mojego P.,dziadkowie, wujek z ciocią x3 i my uśmiech

Powrót do góry
nimfa
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 10 Cze 2010, 13:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Juleeeczka nie przejmuj się u nas tez poprawin nie będzie. I nawet nie o koszty poszło, ale o to, że człowiek tylko sie umęczy na akich typowych poprawinach. Pójdziesz spać o 6 trzeba będzie szybko wstać bo to fryzjer makijaż itd nogi Cię jeszcze bolą po sobocie a tu znowu odpocząć nie można. No i żegnanie gości przez drugą połowę wesele będziesz tylko odprowadzać ich język
Nie ma się czym przejmować, lepiej w niedziele zaprosić tych, z którymi chcecie się zobaczyć do domu na zwykłą posiadówkę lol

Powrót do góry
Juleeeczka
gaduła
gaduła

PostWysłany: Czw 10 Cze 2010, 14:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmm...poprawiny na łonie natury...nawet mi sie to podoba uśmiech tylko wciaz przeraza mnie to zmeczenie.po weselu brata otrzasalam sie przez 2 dni Very Happy
guru
guru

PostWysłany: Czw 10 Cze 2010, 16:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My również nie robimy tradycyjnych poprawin. Dziadkowie K. mają działkę pod miastem przy lesie z domkiem letniskowym i tam planujemy zrobić grilla. Z racji tego że nasze wesele będzie nieduże to wszystkich o tym poinformujemy. Gdybyśmy mieli dużo gości to pewnie zabralibyśmy na działkę tylko najbliższą rodzinę.
maniak
maniak

PostWysłany: Czw 10 Cze 2010, 16:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My nawet wesela nie będziemy mieć, tylko obiad dla rodziny.
Zastanawiam się, co zrobić następnego dnia. Myślałam, czy nie pojechać w jakieś śliczne miejsce na sesję zdjęciową.. czy też odwlec nieco sesję, a tego dnia porozkoszować się odmiennym stanem cywilnym w inny sposób. Wink

Ślub kościelny
Powrót do góry
Kaja
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Czw 10 Cze 2010, 16:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I u nas też poprawin nie będzie. W sumie w ogóle ich nie braliśmy pod uwagę. Po weselu na pewno zostanie sporo jedzenia ( a Właściciel sali ma nam je zwrócić), więc może spotkamy się w niedzielę po południu, tylko z najbliższymi. A wesele też mamy raczej tradycyjne i duże, jak Ty Juleeeczkouśmiech

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 48, 49, 50  Następny
Strona 1 z 50

Skocz do: