Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Problemy z nałogami na weselu:/
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wengi88
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 5 Mar 2010, 14:10    Temat postu: Problemy z nałogami na weselu:/ Odpowiedz z cytatem

Chciała bym was zapytać o zdanie jak rozwiązujecie kwestie ludzi palących na weselach?? Wydaje się to bardzo proste gdzieś na uboczu na dworze kącik dla palaczy ale co jeśli ktoś jest nałogowcem? Ma latać co 30 min na pole? Uważać trzeba na osoby które nie mają głowy do alkoholu, bo nikt nie chciałby pamiętać jakiegoś nieprzyjemnego incydentu na własnym weselu. No i ostatni problem jak sobie poradzić w dniu ślubu z niepaleniem?? ja palę dużo próbowałam kilka razy przestać ale... szkoda gadać. Mój mąż to mnie zatłucze jak zapalę choć jednego w dniu ślubu ale jak tu nie zapalić na stresa?? Poza tym cały czas trzeba się kręcić wokół gości a taka śmierdząca panna młoda to żadna atrakcja. To samo tyczy się panów młodych.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
San
maniak
maniak

PostWysłany: Pią 5 Mar 2010, 14:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie palę ale w rodzinie są palacze i powiem krótko - mają pecha. Będą musieli co jakiś czas wyjść na dwór. Przeciez w restauracji też nie palą przy stole, to czemu mam w tym dniu robić dla nich wyjątek.

Śmierdząca panna młoda rzeczywiscie nie jest fajna. A może teraz nadszedł czas na plastry lub gumy aby przestać palić?

Co do gości mających słabą głowę - nie są przecież dziećmi i każdy powinien wiedziec kiedy przestać, albo conajmneij partner powinien to wiedzieć. Na szcęscie u mnie w rodzinie nikt nie robi awantur po alkoholu, ale jeśli by talk było to bym tego kogos poprostu nie zaprosiła lub tylko pod warunkiem, ze nie będzie pił. Moim zdaniem goscie bezsensownie upijający sie na weselu nie mają klasy, bo to nei impreza, zeby sie uchlać. Owszem mozna sobie pozwolić na wiecej alkoholu ale wszystko w granicach przyzwoitości.

Powrót do góry
florzak
guru
guru

PostWysłany: Pią 5 Mar 2010, 14:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas nie ma nawet mowy żeby ktoś na przyjęciu palił wewnątrz, będą dzieci, ludzie starsi i kobiety w ciąży ( w tym ja). Więc jest ogródek i jak ktoś musi to tam będzie mógł zapalić.
guru
guru

PostWysłany: Pią 5 Mar 2010, 15:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

na weselach raczej normą jest, że pali się na zewnątrz. Wengi faktycznie powinnaś się tego dnia powstrzymać, ale przy tym wspomagać gumami czy plasterkami .... albo jednego jedynego rano zapalić na rozruch a potem kąpiel, sprawunki i na ślub z mocnym postanowieniem niepalenia oczko
Powrót do góry
Liziii
guru
guru

PostWysłany: Pią 5 Mar 2010, 16:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jabym nawet sie nie kusila tym "jednym na rozruch". Moze jeszcze przed slubem potrenuj wytrwalosc i silna wole na plastrach (bo zucie gumy przez panne mloda tez mnie razi Rolling Eyes ). A moze sie uda rzucic? Jesli nie, to dostarczysz sobie nikotyny w niesmierdzacy sposob oczko bo jakos nie widzi mi sie panny mlodej wsrod gosci, przed restauracją, scisnietych w kupie i strzelajacych dymka Shocked
guru
guru

PostWysłany: Pią 5 Mar 2010, 17:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadzam sie w pełni z dziewczynami. tak Panna Młoda z papierosem nie tylko śmierdzi, ale i nie elegancko wygląda. no no

Poza tym, uważam, że na przyjęciu nie powinno sie palić. Ktoś ma ochotę, to na zewnątrz, nawet i co 5 min wykrzyknik wengi88 Ty tego nie czujesz, ale dla osób niepalących, odpoczywanie po zabawie czy też jedzenie smakołyków w smrodzie papierosów to totalna masakra!! Poza tym trzeba wziąć pod uwagę, że na weselu są dzieci czy też kobiety w ciązy (jak zauważyła Florzak), albo osoby chore (np. na astmę).

A jeśli chodzi o zachowanie gości to ja sie tym nie przejmuję. Przecież nie ponosimy odpowiedzialności za dorosłych ludzi.
Powrót do góry
justwhisper
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 5 Mar 2010, 18:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wyobrażam sobie, żeby przy jakichkolwiek stołach na sali weselnej unosił się dym papierosów. To byłby totalny brak szacunku dla zebranych uśmiech W końcu to nie pub!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Liziii
guru
guru

PostWysłany: Pią 5 Mar 2010, 18:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a i w pubach niebawem moze sie okazac ze pojawi sie zakaz palenia oczko weszla w koncu ustawa - w lokalach powyzej 100m2 wlasciciel musi wydzielic sale dla palacych i niepalacych, w mniejszych lokalach trzeba sie zdefiniowac czy jest to lokal dla fanów dymka czy tez nie.
guru
guru

PostWysłany: Pią 5 Mar 2010, 23:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak byliśmy w ubiegłe wakacje na urlopie to spotkaliśmy w parku parę robiącą sobie zdjęcia slubne i na odchodne Panna Młoda z grupą koleżanek zczaiła się za drzewami i puszczały dymka .... jak małe dziewczynki z podstawówki .... w gruncie rzeczy to niefajny widok --> piękna kobieta, wystrojona, skropiona pewnie najlepszymi perfumami a tu szlug Rolling Eyes
Powrót do góry
Pablo&Aga
gaduła
gaduła

PostWysłany: Sob 6 Mar 2010, 7:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My na szczęście nie palimy a dla palaczy będzie kącik na zewnątrz.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 1 z 6

Skocz do: