View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
czekoladka początkujący

|
Posted: Mon 28 Jul 2008, 23:02 Post subject: Jaki kolor wiązanki ślubnej do 2 kolorowej sukienki? |
|
|
Wybrałam sobie już sukienkę, ale jeszcze jej nie kupiłam Zastawiam się teraz jaki kolor bukietu i jego kształt wybrać? Sukienka w części górnej (na biuście) jest biała a niżej ecru. Pani w salonie powiedziała, że łososiowy kolor będzie się ładnie komponował. Ale nie wiem czy nie będzie za mdły. Mnie marzyły się czerwone róże, bo mój G. zawsze mi przynosił mi czerwone róże.
A kształt? Kiedyś słyszałam, że bukiet robiony "na długość" wyszczupla i dodaje parę centymetrów niskiej pannie młodej, a okrągły nie jest dobry dla grubszych panien. Ja mam 160cm, mocne wcięcie w talii, które będzie bosko podkreślone przez sukienkę ale nie należę do osób grubych. Ważę 56kg. Więc nie wiem jaką wiązankę wybrać, by nie wyglądać jak bałwanek. Dodam, że mam dość pokaźny biust, a bardzo wąską talię. _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
4kwiaty kandydat

|
Posted: Sat 27 Sep 2008, 22:34 Post subject: |
|
|
Gratuluję figury pozazdrościć
a tak na poważanie, czerwone róże są dobre na wszystko. Wybierz sobie taki kształt bukietu jaki Ci się podoba, przy takiej figurze każda wiązanka wygląda dobrze, nawet największa i najdłuższa - możesz więc poszaleć. Jeżeli lubisz klasykę zamów "zwykły bukiet" ( okrągły lub wydłużany) natomiast jeżeli jesteś osobą, która lubi zaskakiwać to możesz wybrać wiązankę z samych płatków czerwonych róż - zrobioną na przykład na dysku, lub w kształcie berła, torebki, kuli, wachlarza, albo z sukulentów (zielona z akcentem róży czy storczyka), z dodatkiem owoców, a nawet muszli. Zależy co lubisz. pozdrawiam _________________ www.4kwiaty.pl : Gdy wybierasz kwiaty, pamiętaj, że to jest Twój ślub, niech to będą kwiaty jakie lubisz Ty a nie .... teściowa  |
|
Back to top |
|
 |
agnieszka55 uzależniony

|
|
Back to top |
|
 |
profesjonaLista początkujący

|
Posted: Sun 20 Sep 2009, 6:55 Post subject: |
|
|
Jeśli Twoja wiązanka będzie zrobiona z kwiatów w kolorach pastelowych to zginie na tle sukni ecru. Ja proponuje zrobić bardziej odważną wiązankę, np. z pąsowych róż. Bukiet możesz przedłużyć, co podkreśli walory Twojej smukłej sylwetki, ale i optycznie ją wydłuży. |
|
Back to top |
|
 |
Liziii guru

|
Posted: Sun 20 Sep 2009, 10:06 Post subject: |
|
|
Do takiego "mixu" kolorow w sukience pasuja ci niemal wszystkie kolory kwiatow. Ksztalt, moim zdaniem lekko kaskadowy. Albo "berło" z np. kilku cantedesek.. Jesli kochasz roze - czemu nie? Moga byc czerwone + jakies rozweselajace dodatki - np perełki w srodku kwiatu (pomysl w jakim kolorze chcialabys je miec - czy mocno wyrozniajace sie, czy tylko pobłyskujące..). Przy krwistoczerwonych rozach, duza ilosc zieleniny moze moim zdaniem "przysmucic" wiazanke, bo bedzie ona troche ciemna.. Ale - co kto lubi Ewentualnie storczyki - sa w roznych kolorach, napewno cos dla siebie znajdziesz:) a mozna z nich zrobic i kaskade i kule.. i jedna dluga galaz tyrzymac na przedramieniu jak bukiet polnych kwiatow  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
E-kwiaty gaduła

|
Posted: Wed 7 Oct 2009, 9:59 Post subject: |
|
|
W sumie to prawda. Do takiej firury jak Twoja bardzo duzo wiązanek bedzie pasowało. Suknie masz raczej w standardowych kolorach,więc wybór kwaitów zalezy tylko i wyłacznie od Twojego gustu. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce