| View previous topic :: View next topic |
| Czy kupujecie Skarbce jako pamiątki Ślubu? |
| tak |
|
5% |
[ 1 ] |
| nie |
|
94% |
[ 16 ] |
|
| Total Votes : 17 |
|
| Author |
Message |
Kathleen maniak

|
Posted: Fri 3 Dec 2010, 17:51 Post subject: Pamiątka ślubu - SKARBIEC |
|
|
| Dziewczyny, mam pytanie. Chcieliśmy kupić sobie z narzeczonym Skarbce - pamiątki ślubu. Tak jak było na Komunii. Tylko mamy problem. Jedyna oferta jaką znaleźliśmy, to oferta Księgarni Św. Jacka. Znacie może jakieś inne? |
|
| Back to top |
|
 |
nimfa moderator

|
Posted: Fri 3 Dec 2010, 18:24 Post subject: |
|
|
szczerze to najpierw musiałam sprawdzić co to jest...a toż to książeczka do nabożeństwa (modlitewnik) niestety nie wiem gdzie można jeszcze coś takiego kupić _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Kathleen maniak

|
Posted: Fri 3 Dec 2010, 18:28 Post subject: |
|
|
No może źle to napisałam. Nie chcę robić antyreklamy, ale nie podoba mi się to, że w tych modlitewnikach ze Św. Jacka różnicą miedzy tym do ślubu a tym do Komunii jest tylko okładka  |
|
| Back to top |
|
 |
Lady_S. guru

|
Posted: Fri 3 Dec 2010, 22:05 Post subject: |
|
|
| Może znajdź inną księgarnię? Bo tak szczerze mówiąc u mnie w księgarni św.Jacka nawet książeczki do komunii mi się nie podobają. Natomiast w całkiem innej księgarni wybór był większy. Trzeba się porozglądać,ale szczerze mówiąc ja o czymś takim nie pomyślałam i chyba bym nie kupiła ich. |
|
| Back to top |
|
 |
niunia32 maniak

|
Posted: Sat 4 Dec 2010, 7:10 Post subject: |
|
|
a w kościele nie można kupić?
choć tam to chyba raczej te ze św. Jacka. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Kathleen maniak

|
Posted: Sat 4 Dec 2010, 13:37 Post subject: |
|
|
| Lady_S. wrote: | | Może znajdź inną księgarnię? Bo tak szczerze mówiąc u mnie w księgarni św.Jacka nawet książeczki do komunii mi się nie podobają. Natomiast w całkiem innej księgarni wybór był większy. Trzeba się porozglądać,ale szczerze mówiąc ja o czymś takim nie pomyślałam i chyba bym nie kupiła ich. |
U nas są w dwie księgarnie i jedna jest Jacka, a druga nie, ale w niej też są książeczki tylko z Jacka. Są niby jeszcze jakieś malutkie ale tam prawie nic nie ma. To takie małe modlitewniki. Zapytamy Proboszcza naszego, ale też mi się wydaje, że nic innego nie będzie, bo co widzę, to sam Jacek. |
|
| Back to top |
|
 |
_cZaRnA_ uzależniony

|
Posted: Sat 4 Dec 2010, 18:48 Post subject: |
|
|
My na pewno kupimy Skarbce, bo u nas jest taka tradycja i tak to się przyjęło jako coś normalnego. Myślalam, że tak w sumie jest wszędzie kiedy się bierze ślub kościelny. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Kaja uzależniony

|
Posted: Sat 4 Dec 2010, 19:04 Post subject: |
|
|
Prawdę mówiąc pierwszy raz o tym słyszę. Modlitwa z książeczki zupełnie mnie nie przekonuje. A słowa "skarbiec" w tym znaczeniu nie znałam. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
_cZaRnA_ uzależniony

|
Posted: Sat 4 Dec 2010, 19:10 Post subject: |
|
|
Fakt faktem, że później się z nich wiele nie korzysta ale mają być.  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
nimfa moderator

|
Posted: Sat 4 Dec 2010, 19:23 Post subject: |
|
|
czarna a skąd jesteś? _________________
 |