|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Papryczkaa gaduła

|
Wysłany: Czw 10 Wrz 2026, 13:01 Temat postu: Czy warto jest robić pompę ciepła przy ogrzewaniu kominkiem? |
|
|
Chciałam otworzyć dyskusję nt. kominka. A bardziej jego przydatności - walorów estetycznych nie uwzględniajmy
Na ile według Was warto jest stawiać kominek mając pompę ciepła? Tzn wiem, że fajnie mieć jakiś backup, ale pytanie czy możecie się swoich doświadczeniem podzielić?
Może wybudowałyście dom bez i nie czujecie żadnych braków? Albo wręcz przeciwnie
Dajcie znać jak u Was jest _________________ Przyszła panna młoda  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
berka uzależniony

|
Wysłany: Pią 11 Wrz 2026, 8:46 Temat postu: |
|
|
Dom rodzinny bez kominka, teraz 10 lat mieszkamy razem, mamy bio kominek. Czasem jesienią zapalamy, dość krótko się pali, trochę go czuć, dom budujemy bez kominka ale myślimy o bio kominku. Fajna alternatywa dla właśnie takich chłodnych poranków, jesiennych wieczorów gdzie jeszcze ogrzewanie nie włączone, nie trzeba drewna, rozpalanie jest banalne, wygasić też można w każdej chwili, tylko właśnie to paliwo czasem bardziej śmierdzące czasem mniej, zależy od firmy, nie próbowałam tych zapachowych.
Same pompy ciepła polecam przejrzeć sobie na stronie Saunier Duval https://www.saunierduval.pl/dla-uzytkownikow/produkty-i-systemy/pompy-ciepla/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|