Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Jak nauczyć się pisać e-mail na maturę?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Pogaduchy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
AeramarKO
kandydat
kandydat

PostWysłany: Nie 16 Sie 2026, 11:44    Temat postu: Jak nauczyć się pisać e-mail na maturę? Odpowiedz z cytatem

Potrzebuję pomocy z pisaniem krótkich form po angielsku, szczególnie e-maili, ponieważ mam tendencję do skupiania się na poprawności pojedynczych zdań i zapominam o całym poleceniu. Zdarza mi się też napisać tekst poprawny językowo, ale pominąć jeden z elementów, przez co tracę punkty mimo znajomości języka. Szukając rozwiązania, porównuję materiały, które uczą samej gramatyki, z kursami nastawionymi bardziej na praktykę egzaminacyjną. W tym drugim przypadku zainteresował mnie MatuRush, gdzie e-maile są ćwiczone w ramach konkretnych bloków tematycznych, a oprócz pisania uczestnicy pracują również nad słownictwem i gramatyką - https://maturush.com/produkt/jezyk-angielski-poziom-podstawowy/. Chciałbym przede wszystkim nauczyć się szybko rozplanować treść i pilnować wszystkich punktów z polecenia, zamiast dopiero po napisaniu sprawdzać, czego zabrakło. Czy macie metodę, która pomaga kontrolować strukturę takiej wypowiedzi podczas pisania pod presją czasu?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Pogaduchy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: