|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rozza gaduła

|
Wysłany: Czw 4 Wrz 2025, 10:27 Temat postu: Codzienne mycie włosów. Co o tym sądzicie? |
|
|
Mianowicie, teraz jest ciepło - ja biegam i ćwiczę siłowo. Normalnie myję włosy co 3 dni, ale jak ćwiczę to się pocę, nie przetłuszcza mi się skóra tylko ten pot jest później nieprzyjemny. Czy codzienne mycie skóry głowy będzie dla niej bezpieczne jeśli teoretycznie sama zmuszam ją do pocenia się ?
Druga kwestia, czy jak mam podatne włosy na uszkodzenia to wydobywanie skrętu może je pogłębić ? Chodzi mi min. O ugniatanie, plopping , suszenie dyfuzorem (mam gamma ). |
|
Powrót do góry |
|
 |
Papryczkaa bywalec

|
Wysłany: Czw 4 Wrz 2025, 11:23 Temat postu: |
|
|
Myj bardzo delikatnym szamponem, możesz myć skalp, a pianę z mycia przesunąć tylko po długości włosów. Nie trzyj całej długości włosów.
Wydobywanie skrętu nie pogłębia uszkodzeń. Mechaniczne pocieranie tak (tarcie włosów ręcznikiem, spanie w rozpuszczonych włosach). Pamiętaj o zabezpieczaniu włosów przed promieniami UV oraz przed suszeniem. Frotki tylko satynowe albo jedwabne. Polecam wymianę poduszki na jedwabną lub satynową. Albo jedwabny czepek.
Przed i Po lecie z reguły robię jakąś super ampułkę odpowiednią do moich włosów w salonie.. Polecam, są efekty
https://terazgabin.pl/pl/651_artykuly-sponsorowane/59431_jak-zadbac-o-swoje-wlosy-aby-byly-zdrowe-i-piekne.html
Zerknij sobie na stronę. Opisane jest tutaj jaką pielęgnację stosować, tak aby włosy były ładne oraz jednocześnie mocne  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|