|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Papryczkaa bywalec

|
Wysłany: Wto 29 Lip 2025, 13:44 Temat postu: Łuszczyca skóry głowy u dziecka – jaką pielęgnację stosujecie? |
|
|
Córka ma 8 lat, od niedawna mamy diagnozę – łuszczyca skóry głowy. Zmiany nie są bardzo zaawansowane, ale widać łuski, swędzenie, czasem drobne ranki. Dermatolog dała nam coś na sterydzie, ale nie chcę, żeby to był jedyny sposób leczenia. Czy któraś z Was stosuje skuteczną, łagodną pielęgnację? Coś, co działa u dzieci? _________________ Przyszła panna młoda  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Arlettena gaduła

|
Wysłany: Sro 30 Lip 2025, 9:53 Temat postu: |
|
|
Nie piłam jeszcze tej słynnej wody z ogórków, więc się nie wypowiem, ale dieta eliminacyjna zdecydowanie pomaga. U nas pogarszało się po nabiale i słodyczach. Zewnętrznie – tylko dermokosmetyki z apteki, nic drogeryjnego. Na skórę głowy sprawdza się nam Psorisel – szampon i emulsja, bo nie szczypią i nie podrażniają, a efekty widać po kilku dniach.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
berka uzależniony

|
Wysłany: Sro 30 Lip 2025, 10:23 Temat postu: |
|
|
U mojej córki to było mocne – łuszczyca rozlana na dużej powierzchni. Leczymy pod opieką dermatologa: steryd Momecutan, Pirolam do mycia, Cerkogel przed myciem do usunięcia łuski i ostatnio emulsja z Emolium. Jest poprawa. Ale szczerze? Psorisel też w tym czasie stosowałyśmy (szampon i płyn na noc) i mam wrażenie, że działał nawet lepiej niż niektóre z tych zaleceń. Na pewno warto mieć go w domu jako łagodniejszą alternatywę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
morwinka bywalec

|
|
Powrót do góry |
|
 |
jesse99 kandydat

|
Wysłany: Sob 2 Sie 2025, 5:46 Temat postu: |
|
|
Mój syn miał łagodną łuszczycę skóry głowy około 7 roku życia. Najbardziej pomogło mu delikatne wmasowywanie oleju kokosowego w skórę głowy przed myciem i stosowanie bezzapachowego szamponu, Slope Game takiego jak Mustela Stelatopia. Co tydzień płukanka z rozcieńczonego octu jabłkowego zmniejszała swędzenie i łuszczenie się skóry, co okazało się zaskakująco skuteczne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|