Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Woda pitna w domu? Co sądzicie?
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Pogaduchy
View previous topic :: View next topic  
Author Message
omel33
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Sun 28 Apr 2019, 9:06    Post subject: Woda pitna w domu? Co sądzicie? Reply with quote

Chciałem się was zapytać, czy macie może u siebie w domu specjalne instalacje wody pitnej? Ja zacząłem się interesować czymś takim po przejrzeniu oferty tej firmy https://www.uponor.pl/pl-pl/instalacje . Wydaje mi się, że to bardzo ciekawe i praktyczne rozwiązanie, w które warto zainwestować. A jak wy uważacie?[/u]
Back to top
View user's profile Send private message
Peksio87
początkujący
początkujący

PostPosted: Wed 8 May 2019, 9:45    Post subject: Reply with quote

Ja się staram przestawić na zwykłą kranówkę - jest w 100% czysta i bezpieczna, dlatego lepiej sobie odpuścić kupowanie butelek i zaoszczędzić sporo pieniędzy uśmiech
hydromarhkefg
początkujący
początkujący

PostPosted: Mon 9 Sep 2019, 12:49    Post subject: Reply with quote

kranówkę można pić, jest badana, świeża i zdrowa, nie ma sensu tracić pieniędzy na filtry itp hydraulika Lublin
Back to top
olgaolga
kandydat
kandydat

PostPosted: Mon 30 Sep 2019, 18:21    Post subject: Reply with quote

Wszystko zależy jaka ta woda jest, w każdej miejscowości jest inny źródło, inne metody oczyszczenia. Wód mineralnych też mamy wiele rodzai, jeśli już kupuję to tylko w butelce z dobrymi proporcjami magnezu i wapnia (tak jak Piwniczanka https://piwniczanka.pl/sklad-wody)
Back to top
pola_loska
początkujący
początkujący

PostPosted: Wed 9 Oct 2019, 19:05    Post subject: Reply with quote

Według mnie to na pewno ktoś z tego skorzysta. Mi się to raczej nie przyda.
dyzio69
bywalec
bywalec

PostPosted: Tue 14 Apr 2020, 9:46    Post subject: Reply with quote

Są różne sposoby na uzyskanie zdrowej i do tego naprawdę pitnej wody. Jednym z nich jest na przykład taki https://www.ceneolokalnie.pl/krakow/ozonator-jonizator-zy-h103/32599647 jonizator, który występuje również w formie produtu przeznaczonego do powietrza. Możemy w ten sposób zadbać o swoje zdrowie i samopoczucie.
Back to top
walentynka
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Thu 30 Apr 2020, 9:16    Post subject: Reply with quote

Ja piję kranówkę bo to największa oszczędność. Przy okazji pamiętajmy też o tym, jak ważne jest oszczędzanie wody - w tym roku możemy mieć z nią duże problemy przez suszę. Polecam lekturę artykułu https://darek-hydraulik.pl/male-kroki-to-wielkiej-zmiany-oszczedzanie-wody/#more-532.
Back to top
dociak
kandydat
kandydat

PostPosted: Thu 7 May 2020, 14:18    Post subject: Reply with quote

Instalacje to dużo powiedziane. Moim zdaniem w większości przypadków wystarczą dzbanki z wkładem filtrującym albo systemy filtrujące na kran (chociaż to już chyba bardziej złożone rozwiązanie)
Back to top
Coldi
gaduła
gaduła

PostPosted: Sun 21 Jun 2020, 18:08    Post subject: Reply with quote

Teraz jest wiele ciekawych rozwiązań od dzbanków filtrujących, jonizatorów po nakładki filtrujące na kran. Ja miałam podejście do dzbanka filtrującego i nakładki filtrującej jednak woda niestety nie smakowała mi. Teraz stawiam na wodę z dystrybutora od nich http://www.aquamo.com.pl/woda-do-biura-i-domu . Nie jest droga, a to mega wygodna opcja no i woda jest smaczna. Warto pomyśleć o dystrybutorze wody w domu zamiast kombinować z dzbankami czy jonizatorami.
Back to top
kolwert
początkujący
początkujący

PostPosted: Mon 22 Jun 2020, 14:19    Post subject: Reply with quote

Wydaje mi się, że taki system pitnej wody we własnym domu to na prawdę świetne rozwiązanie
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Pogaduchy All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce