|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Arlettena gaduła

|
Wysłany: Sro 26 Mar 2025, 8:00 Temat postu: Sypialnia glamour a mała przestrzeń |
|
|
Mam małą sypialnię i trochę się zastanawiam, czy styl glamour w ogóle się tu sprawdzi. Zazwyczaj takie wnętrza kojarzą mi się z dużymi łóżkami, żyrandolami i przestrzenią. Da się to jakoś ograć na kilku metrach? |
|
Powrót do góry |
|
 |
morwinka bywalec

|
Wysłany: Sro 26 Mar 2025, 12:57 Temat postu: |
|
|
Jak najbardziej się da, tylko trzeba trochę podejść do tego minimalistycznie. Zamiast wielkiego łóżka – proste, ale z eleganckim materiałem. Zamiast ogromnego żyrandola – ładna lampa sufitowa z drobnymi zdobieniami. I najlepiej operować kolorami – stonowane tło, ale np. złote uchwyty, błyszczące poduszki, tkaniny z połyskiem. Fajny efekt daje też odpowiednie oświetlenie boczne, np. kinkiety po bokach łóżka. Zerknij sobie na pomysły na tej stronie: https://archinea.pl/sypialnia-w-stylu-glamour-luksusowe-pomysly-na-eleganckie-wnetrze/ – tam widać, że nawet w mniejszej przestrzeni można spokojnie osiągnąć elegancki efekt, tylko trzeba trzymać proporcje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
majga bywalec

|
Wysłany: Nie 8 Cze 2025, 12:44 Temat postu: |
|
|
W Kler można znaleźć nie tylko piękne meble, ale też świetne pomysły na to, jak stworzyć przytulną i elegancką sypialnię. Ja czerpałam inspirację z tej strony: https://www.kler.eu/pl/inspiracje/sypialnia i bardzo mi pomogła przy planowaniu wystroju. Nie kopiowałam jeden do jednego, ale dzięki tym wizualizacjom łatwiej było mi sobie wyobrazić, co do siebie pasuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|