|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Papryczkaa bywalec

|
Wysłany: Pią 29 Lis 2024, 11:48 Temat postu: Jak radzić sobie ze stresem przed egzaminem |
|
|
Cześć, za tydzień mam ważny egzamin i już teraz czuję, że mnie stres zjada. Macie jakieś sposoby, żeby się uspokoić i skupić na nauce? Bo boję się, że przez to wszystko polegnę. _________________ Przyszła panna młoda  |
|
Powrót do góry |
|
 |
morwinka bywalec

|
Wysłany: Pią 29 Lis 2024, 14:31 Temat postu: |
|
|
Hej, spoko, każdy to przechodzi przed ważnym egzaminem! Najważniejsze, to się nie zadręczać – zrób sobie plan nauki i trzymaj się go, ale nie siedź po nocach, bo zmęczony mózg gorzej zapamiętuje. Spróbuj zrobić sobie przerwy co godzinę, nawet na 5-10 minut, i w tym czasie zrób coś przyjemnego, np. posłuchaj muzyki czy obejrzyj krótki filmik. Na dzień przed egzaminem już nie próbuj wkuwać na siłę, tylko odpocznij, bo świeża głowa daje lepsze efekty. Mi pomagały ćwiczenia oddechowe – zamykasz oczy, bierzesz głęboki wdech, liczysz do czterech, potem wydech i tak parę razy, żeby się wyciszyć. Jak już jesteś na miejscu, to skup się na zadaniach, a nie na wyniku – ważne jest, żeby działać krok po kroku.
Można też w sumie zastanowić się nad ziólkami na uspokojenie:
https://loremvit.pl/produkt/uspokojenie/
Jak tutaj  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|