| 

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

| 

| 

| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Gdzie znaleźliscie fotografa | 

| Z polecenia od znajomych | 

| 
			   52%  | 
			  [ 64 ] | 

| Reklama w internecie | 

| 
			   36%  | 
			  [ 45 ] | 

| Reklama w magazynie/gazecie | 

| 
			   0%  | 
			  [ 1 ] | 

| Reklama ogłoszenie na ulicy | 

| 
			   2%  | 
			  [ 3 ] | 

| Ulotka lub wizytówka na kursach lub naukach przedm. | 

| 
			   0%  | 
			  [ 1 ] | 

| Targi ślubne | 

| 
			   6%  | 
			  [ 8 ] | 

| 

| Wszystkich Głosów : 122 | 

| 

| Autor | 
		Wiadomość | 

Vella gaduła

| 

Wysłany: Sro 24 Lis 2010, 20:41    Temat postu: Gdzie znaleźliście fotografa? | 
				     | 

| 

Na forum    _________________ 4 grudnia 2010. No to mam już z głowy... | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Sony85 maniak

| 

Wysłany: Sro 24 Lis 2010, 21:02    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Ja mojego wyszukałam w internecie..z polecenia nie polecam....hehe bo żadne zdjęcia z wesel moich znajomych czy rodziny mi się niepodobały.. _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Juliette guru

| 

Wysłany: Sro 24 Lis 2010, 21:11    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Ja nie mam zaufania do usługodawców poleconych przez rodzinę czy znajomych. Po pierwsze ludzie mają tendencję do chwalenia na wyrost swoich wyborów. A po drugie ludzie mają różne gusta. 

Ja szukałam w internecie. A znalazłam na allegro    _________________
     | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Carla guru

| 

Wysłany: Czw 25 Lis 2010, 8:55    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Ja fotografa nawet nie szukałam, od razu wiedziałam kto nim będzie (kolega), a kamerzystę znalazłam... na forum   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Yenna maniak

| 

Wysłany: Czw 25 Lis 2010, 9:10    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Ja również w internecie. Wydaje mi się, że znajomi często polecają na wyrost, tak jak piszą dziewczyny, ich gust z naszym nie musi się pokrywać, dodatkowo często nie ma możliwości zobaczenia portfolio.

Nie ufam też - przyznaję - fotografom amatorom (typu kolega ma lustrzankę, coś tam foci, więc weźmie mniej albo w ogóle zrobi za friko). Cżesto później okazuje się, że jest mało zdjęć i dość mooocno przeciętnych (żeby nie powiedzieć - słabych) technicznie. Bo co innego robić zdjęcia kwiatkom, a co innego w różnych warunkach i przy różnym oświetleniu. Oczywiście nie jest to regułą   _________________ 04.06.2011

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Juliette guru

| 

Wysłany: Czw 25 Lis 2010, 9:16    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| Yenna napisał: | 	 		  | Nie ufam też - przyznaję - fotografom amatorom (typu kolega ma lustrzankę, coś tam foci, więc weźmie mniej albo w ogóle zrobi za friko). | 	  

My musieliśmy stoczyć o to niezły bój z teściami     Mąż kuzynki mojego męża kupił sobie niedawno dobry aparat, lubi robić zdjęcia i zaproponował, że będzie u nas fotografem za darmo     A oni nie potrafili zrozumieć dlaczego wolimy płacić zawodowcom. Ale postawiliśmy na swoim    _________________
     | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

nimfa moderator

| 

Wysłany: Czw 25 Lis 2010, 9:26    Temat postu:  | 
				     | 

| 

My mieliśmy fotografa, który robił zdjęcia mojej kuzynce rok wcześniej. Zdjęcia dokładnie obejrzałam, kuzynka zdała relację. No i się zdecydowaliśmy    dodatkowy plus, że to jakiś znajomy rodziców był i taniej wziął od nas    _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Carla guru

| 

Wysłany: Czw 25 Lis 2010, 9:48    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| Yenna napisał: | 	 		  

Nie ufam też - przyznaję - fotografom amatorom (typu kolega ma lustrzankę, coś tam foci, więc weźmie mniej albo w ogóle zrobi za friko). Cżesto później okazuje się, że jest mało zdjęć i dość mooocno przeciętnych (żeby nie powiedzieć - słabych) technicznie. Bo co innego robić zdjęcia kwiatkom, a co innego w różnych warunkach i przy różnym oświetleniu. Oczywiście nie jest to regułą   | 	  

Akurat mamy to szczęście, że kolega jest zawodowym fotografem ślubnym (i nie tylko, ale głównie). Ale jeśli chodzi o amatorów to faktycznie można się mocno rozczarować... chyba że od razu się przyjmie, że nie oczekuje się profesjonalnych zdjęć od amatora... | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Emberro kandydat

| 

Wysłany: Czw 25 Lis 2010, 10:49    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| Carla napisał: | 	 		   	  | Yenna napisał: | 	 		  

Nie ufam też - przyznaję - fotografom amatorom (typu kolega ma lustrzankę, coś tam foci, więc weźmie mniej albo w ogóle zrobi za friko). Cżesto później okazuje się, że jest mało zdjęć i dość mooocno przeciętnych (żeby nie powiedzieć - słabych) technicznie. Bo co innego robić zdjęcia kwiatkom, a co innego w różnych warunkach i przy różnym oświetleniu. Oczywiście nie jest to regułą   | 	  

Akurat mamy to szczęście, że kolega jest zawodowym fotografem ślubnym (i nie tylko, ale głównie). Ale jeśli chodzi o amatorów to faktycznie można się mocno rozczarować... chyba że od razu się przyjmie, że nie oczekuje się profesjonalnych zdjęć od amatora... | 	  

Oj można się rozczarować można. Dla tego ja na początku mojej ślubnej kariery staram się raczej występować jako drugi fotograf.

Miałem kilka propozycji focenia ślubów (oczywiście od rodzinki a jak, bo za free...) ale odmówiłem, bo wiem że sam póki co nie jestem w stanie oblecieć imprezy. Plener to nie problem, bo w tym jakieś doświadczenie mam, ale już sama impreza i kościół to dramat dla mnie   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Lil bywalec

| 

Wysłany: Czw 25 Lis 2010, 12:29    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Ja znalazłam swojego z polecenia znajomej z forum    _________________

| 

|