Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Ekogroszek

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Pogaduchy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bezniku
gaduła
gaduła

PostWysłany: Sob 28 Sty 2023, 17:01    Temat postu: Ekogroszek Odpowiedz z cytatem

Macie może u siebie piece na ekogroszek ? jeśli tak, to jak oceniacie ich użytkowanie? Czy jest to komfortowe rozwiązanie, jeśli chodzi o ogrzewanie domu, czy jednak chybione?
Co o tym sądzicie? A i proszę może też o info, jakie macie piece i ile kosztował przykładowo Wasz piec, oraz ile ma lat.

Pozdrawiam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Kasiunia33
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 30 Sty 2023, 21:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiesz co, piec na ekogroszek - czy to dobre rozwiązanie? Sama nie wiem...
jednak nie jest bezobsługowy, jak np piec gazowy. Trzeba dokładać ekogroszku, jednak zostaje popiół, który trzeba ogarnąć, trzeba dbać, aby piec nie wygasł itp itd - jest przy tym sporo pracy wbrew pozorom.
A jak już się gdzieś wyjeżdza na kilka dni - to robi się jednak problem, szczególnie jak są duże mrozy.
Powrót do góry
Pala
bywalec
bywalec

PostWysłany: Wto 31 Sty 2023, 11:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiesz co, jeśli masz możliwość jeszcze wyboru, to raczej bym polecała albo właśnie piec na gaz, albo nawet pompę ciepła. Jak do pompy dołożysz jeszcze fotowoltaikę, to już w ogóle ogrzewanie wyjdzie Cię 'grosze". No i niewątpliwie zaletą takiego rozwiązania jest jego bezobsługowośc. Chociaż, jeśli chodzi o piece gazowe, to także nie ma przy tym zbyt wiele 'roboty', ale gaz nie jest dostępny wszędzie.
Powrót do góry
Margolcia33
maniak
maniak

PostWysłany: Pią 17 Mar 2023, 19:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No ja raczej takiej opcji nie biorę pod uwagę, ale za to chcę powiedzieć, że na ten moment najbardziej jestem zainteresowana posiadaniem pompy ciepła. Od siebie chcę was się zapytać co sądzicie o pompach ciepłą Kaisai? Nie wiem czy decydować się na nią gdyż w sieci są naprawdę bardzo różne opinie.
Powrót do góry
andżelisia1
maniak
maniak

PostWysłany: Pią 5 Maj 2023, 12:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myślę, że spodoba wam się oferta jaką posiada ekogroszek hurtownia https://polskagrupaweglowa.pl/ . Faktycznie tutaj wybór opału jest bardzo duży, dodatkowo też ceny nie należą do wygórowanych
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Pogaduchy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: