Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bezniku gaduła

|
Wysłany: Nie 27 Lut 2022, 19:25 Temat postu: Ulepszenie laptopa |
|
|
Chcę kupić sobie nowy dysk do laptopa - mam obecnie SSHD - czyli taki sprzed hmm 5 lat, nie SSD niestety. No i chodzi dość wolno. To stwierdziłem, że skoro ceny dysków SSD tak poleciały, to może sobie kupię taki dysk? Ale pozostaje pytanie jaki dysk ssd do laptopa kupić i jaki dysk mój laptop obsłuży? To lenovo ideapad z710 - pomoże ktoś z doborem dysku do niego? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasiunia33 kandydat

|
Wysłany: Pon 28 Lut 2022, 23:33 Temat postu: |
|
|
Pozostaje jedno pytanie - o złącze. Czy masz M.2 PCIe czy SATA. Ja powiem tak - ja bym brała dysk SSD szybki, o dość dużej pojemności - ale nie największej, bo przy dużych dyskach już to wychodzi cenowo dość dużo.
Czyli raczej - duża szybkość+średnia pojemność, to wyjdzie raczej optymlanie wg mnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pala bywalec

|
Wysłany: Sro 2 Mar 2022, 9:41 Temat postu: |
|
|
Bezniku - Twój laptop ma złacze SATA, więc taki dysk SSD musisz do niego dokupić. Fakt, jest to wolniejsze niż M.2 PCIe, ale zaufaj mi - na pewno odczujesz KOLOSALNĄ różnicę przy wymianie tego dysku na dysk SSD. Nie ma co rozkmilać i czekać - bierz jakiś 512GB - może być np Crucial - dobry stosunek jakości do ceny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
klarka12 maniak

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Adeks43 gaduła

|
Wysłany: Pon 4 Kwi 2022, 11:01 Temat postu: |
|
|
Koniecznie zwróćcie uwagę na portal - http://www.wybieramlaptopa.pl gdzie znajdziesz rankingi, opinie oraz testy laptopów w zależności m.in od ich przeznaczenia, czy zakresu ceny. Z taką pomocą dużo łatwiej wybierzesz to co odpowiada twoim wymaganiom. Myśle, że pozytywnie Was propozycjami zaskoczą. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zengila12 maniak

|
Wysłany: Czw 7 Kwi 2022, 14:08 Temat postu: |
|
|
Dla mnie najważniejszą rzeczą podczas wybory nowego laptopa jest jego karta graficzna oraz pamięć RAM jaką posiada. W tym poradniku dowiecie się ile pamięci RAM powinien posiadać laptop by dobrze chodziły gry i inne programy: https://testoria.pl/poradniki/ile-pamieci-ram-do-laptopa/ Dajcie znać, czy ta strona okazała się dla Was pomocna. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adeks43 gaduła

|
|
Powrót do góry |
|
 |
klarka12 maniak

|
Wysłany: Nie 26 Lut 2023, 17:16 Temat postu: |
|
|
Ja to w planach mam zakup nowego laptopa. Chciałabym się dowiedzieć jakie sa najlepsze laptopy 2023 i na tej podstawie kupić właśnie nowy sprzęt. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bashirian.shawn początkujący

|
Wysłany: Pią 9 Cze 2023, 14:51 Temat postu: |
|
|
Istotnym aspektem jest ergonomiczny design laptopa. Powinien on mieć wygodną klawiaturę, która nie powoduje bólu rąk podczas długiego pisania. Ponadto, trackpada powinno być łatwo obsługiwać, a także nie powodować przesuwania kursora przypadkowo. _________________ Tani laptop do pracy biurowej – wybieramy najlepszy model |
|
Powrót do góry |
|
 |
|