Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Ulepszenie laptopa

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Pogaduchy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bezniku
gaduła
gaduła

PostWysłany: Nie 27 Lut 2022, 19:25    Temat postu: Ulepszenie laptopa Odpowiedz z cytatem

Chcę kupić sobie nowy dysk do laptopa - mam obecnie SSHD - czyli taki sprzed hmm 5 lat, nie SSD niestety. No i chodzi dość wolno. To stwierdziłem, że skoro ceny dysków SSD tak poleciały, to może sobie kupię taki dysk? Ale pozostaje pytanie jaki dysk ssd do laptopa kupić i jaki dysk mój laptop obsłuży? To lenovo ideapad z710 - pomoże ktoś z doborem dysku do niego?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Kasiunia33
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 28 Lut 2022, 23:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pozostaje jedno pytanie - o złącze. Czy masz M.2 PCIe czy SATA. Ja powiem tak - ja bym brała dysk SSD szybki, o dość dużej pojemności - ale nie największej, bo przy dużych dyskach już to wychodzi cenowo dość dużo.

Czyli raczej - duża szybkość+średnia pojemność, to wyjdzie raczej optymlanie wg mnie.
Powrót do góry
Pala
bywalec
bywalec

PostWysłany: Sro 2 Mar 2022, 9:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bezniku - Twój laptop ma złacze SATA, więc taki dysk SSD musisz do niego dokupić. Fakt, jest to wolniejsze niż M.2 PCIe, ale zaufaj mi - na pewno odczujesz KOLOSALNĄ różnicę przy wymianie tego dysku na dysk SSD. Nie ma co rozkmilać i czekać - bierz jakiś 512GB - może być np Crucial - dobry stosunek jakości do ceny.
Powrót do góry
klarka12
maniak
maniak

PostWysłany: Pią 11 Mar 2022, 6:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja planuję zakup nowego sprzętu, bo obecnego nie ma co naprawiać. Myślicie, że laptopy z tego rankingu https://www.webinet.pl/laptopy-do-200-zl-ranking/ do 200zł to dobry wybór? Nie chcę przepłacać.
Powrót do góry
Adeks43
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pon 4 Kwi 2022, 11:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Koniecznie zwróćcie uwagę na portal - http://www.wybieramlaptopa.pl gdzie znajdziesz rankingi, opinie oraz testy laptopów w zależności m.in od ich przeznaczenia, czy zakresu ceny. Z taką pomocą dużo łatwiej wybierzesz to co odpowiada twoim wymaganiom. Myśle, że pozytywnie Was propozycjami zaskoczą.
Powrót do góry
Zengila12
maniak
maniak

PostWysłany: Czw 7 Kwi 2022, 14:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dla mnie najważniejszą rzeczą podczas wybory nowego laptopa jest jego karta graficzna oraz pamięć RAM jaką posiada. W tym poradniku dowiecie się ile pamięci RAM powinien posiadać laptop by dobrze chodziły gry i inne programy: https://testoria.pl/poradniki/ile-pamieci-ram-do-laptopa/ Dajcie znać, czy ta strona okazała się dla Was pomocna.
Powrót do góry
Adeks43
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pią 24 Cze 2022, 20:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szukając dobrego laptop, bądź netbooka pod konkretne potrzeby to koniecznie sprawdź bardzo fajnie i merytorycznie prowadzony portal https://www.wybieramlaptopa.pl/ranking-laptopow-netbookow/236-netbook-tygodnia-ranking-najlepszych-netbookow na którym znajdziecie konkretne informacje i jednocześnie opinie odnośnie najlepszych sprzętów i w grę wchodzą zarówno laptopy, netbooki, czy tablety. Warto się zastanowić i co najważniejsze efektywniej pracować!
Powrót do góry
klarka12
maniak
maniak

PostWysłany: Nie 26 Lut 2023, 17:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja to w planach mam zakup nowego laptopa. Chciałabym się dowiedzieć jakie sa najlepsze laptopy 2023 i na tej podstawie kupić właśnie nowy sprzęt.
Powrót do góry
bashirian.shawn
początkujący
początkujący

PostWysłany: Pią 9 Cze 2023, 14:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Istotnym aspektem jest ergonomiczny design laptopa. Powinien on mieć wygodną klawiaturę, która nie powoduje bólu rąk podczas długiego pisania. Ponadto, trackpada powinno być łatwo obsługiwać, a także nie powodować przesuwania kursora przypadkowo.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Pogaduchy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: