|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Pala bywalec

|
Wysłany: Wto 28 Gru 2021, 10:46 Temat postu: Dobre opony zimowe? |
|
|
Hejka,
potrzebuję kupić dobre opony zimowe. Nie znam się na tym, znam jedynie kilka marek tak ze słyszenia. I wg rankingów dobre są opony michelin alpin 5 - ale czy faktycznie są takie dobre, jak o nich piszą w różnych rankingach i na różnych portalach? Może ktoś z Was ma jakieś rzetelne info na ten temat? |
|
Powrót do góry |
|
 |
spioch2121 początkujący

|
Wysłany: Wto 28 Gru 2021, 18:12 Temat postu: |
|
|
nie znam się, zapytaj się lokalnego mechanika |
|
Powrót do góry |
|
 |
bezniku gaduła

|
Wysłany: Sro 29 Gru 2021, 20:23 Temat postu: |
|
|
Mechanicy często gęsto polecają te opony, które mają akurat u siebie do założenia, albo te, z firmami którymi mają podpisane umowy - i prowizje zgarniają
Akurat opony zimowe Michelin to już klasa premium, więc tak, jak najbardziej nadają się do jazdy i to są faktycznie opony godne polecenia. W przeróżnych rankingach plasują się w ścisłej czołówce, a opinie użytkowników - są naprawdę dobre. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zilly początkujący

|
Wysłany: Sro 29 Gru 2021, 21:51 Temat postu: |
|
|
Mieszkam na wsi, więc jestem zwolenniczką dobrych opon zimowych. Na tych drogach, to szaleństwo jeździć w letnich |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mavec początkujący

|
Wysłany: Czw 30 Gru 2021, 13:43 Temat postu: |
|
|
Ooo tak, na tych wiejskich drogach to strach w ogóle jeździć |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pala bywalec

|
Wysłany: Nie 2 Sty 2022, 13:29 Temat postu: |
|
|
Tak mnie nastraszyliście, że zamówiłam te opony! Powiem Wam, że faktycznie, rok temu to jeździł po wsi syn...Sołtysa traktorkiem do odśnieżania, bo tyle śniegu nawaliło i co gorsze - śnieg padał kilka dni bez przerwy, więc miał co robić. Więc faktycznie - nie ma co ryzykować. Fakt, że to w sumie kilka tygodni w roku, ale wg mnie nie ma co jednak ryzykować wpadnięcia w poślizg, czy wjechania do rowu i uszkodzenia auta.
Dzięki za pomoc! |
|
Powrót do góry |
|
 |
edytapos bywalec

|
Wysłany: Sro 5 Sty 2022, 11:12 Temat postu: |
|
|
A ma może ktoś z was wielosezonowe? Jak się sprawdzają? |
|