|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
welonowa89 uzależniony

|
Wysłany: Sro 23 Paź 2019, 12:16 Temat postu: Praca za granicą bez języka - możliwa? |
|
|
Łatwo jest znaleźć pracę za granicą nie znając za bardzo żadnego języka obcego? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karina26 uzależniony

|
Wysłany: Sro 23 Paź 2019, 18:24 Temat postu: |
|
|
Jest to możliwe i jest sporo takich prac, które nie wymagają biegłej znajomości języka ani w ogóle żadnej.
Chociaż wiadomo, że warto nauczyć się chociaż jakichś podstaw.
Tutaj https://helphoo.com/pl/blog/jezyk-a-praca-opiekunki-w-niemczech poczytaj sobie coś więcej jak może wyglądać praca za granicą bez języka.
Znajdziesz tam sporo przydatnych informacji.
Myślę, że warto się zainteresować. |
|
Powrót do góry |
|
 |
diska bywalec

|
Wysłany: Sro 17 Cze 2020, 10:53 Temat postu: |
|
|
Z tego co wiem do podjęcia pracy opiekunki osób starszych na terenie Niemiec też nie trzeba znać języka. Z mojego otoczenia wyjechała pracować tam osoba, która znała zaledwie parę słów. Tam jest ogromne zapotrzebowanie na takie osoby. Na stronie https://bravecare.pl/bezpieczna-praca/ znajdziesz wiele na ten temat. Moim zdaniem warto przemyśleć sobie takie rozwiązanie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kankonada gaduła

|
Wysłany: Sro 17 Cze 2020, 11:30 Temat postu: |
|
|
Raczej ciężko, choć wiadomo, wszystko jest możliwe. Nieznajomość języka jednak znacząco ogranicza wybór zawodów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
megi25 kandydat

|
Wysłany: Pią 19 Cze 2020, 7:09 Temat postu: |
|
|
Praca za granicą bez znajomości języka na pewno będzie trochę trudniejsza, ale nie niemożliwa. Z własnego przykładu wiem, że przykładowo w Niemczech da się znaleźć pracę bez problemu, a jeśli chodzi o język to są firmy, kóre pomagają przy wypełnianiu różnych wniosków do urzędów, robią tłumaczenia czy nawet później zajmują się zwrotami podatków za pracę za granicą. Poszukajcie sobie Domi consulting, to firma, która wytłumaczy wam księgowość w Niemczech po polsku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
arielka bywalec

|
Wysłany: Sro 24 Cze 2020, 14:46 Temat postu: |
|
|
Dokładnie, zgadam się z wypowiedzią powyżej. Jest trudniej ale da się pracować a języka będzie się człowiek uczyć pracują za granicą. Chcąc nie chcąc zaczniemy go używać. Zostało już wspomniane na stronie, że wiele osób wyjeżdża do pracy jako opiekunka seniorów w Niemczech. Faktycznie tak jest, bo zarobki są nieporównywalne z naszymi. Jeśli szukasz legalnej pracy w tym zawodzie warto zajrzeć sobie na https://nursecare24.pl/ . |
|
Powrót do góry |
|
 |
komorimas początkujący

|
Wysłany: Czw 25 Cze 2020, 10:20 Temat postu: |
|
|
Wydaje mi się, że to jak najbardziej jest możliwe. Jest teraz tyle agencji pracy, które w takich sytuacjach pomagają, że na prawdę warto spróbować _________________ szukanie przecieków |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gibran4 gaduła

|
Wysłany: Wto 12 Sty 2021, 20:46 Temat postu: |
|
|
Wszystko jest możliwe, ale ja to przynajmniej ogarnęłabym podstawy, bez tego nie ruszałabym się z Polski. Resztę można się doszkolić na miejscu, w końcu człowiek najszybciej się uczy przez rozmowę. Macie już wybrany kierunek emigracji? Od siebie mogę polecić Norwegię, jest to świetny kraj i można bardzo dużo tu zarobić. Oczywiście nowy kraj to nowe przepisy prawne, podatkowe. Z takimi rzeczami to już firma https://www.pomoc-w-norwegii.com/cennik/ wam pomoże. |
|
Powrót do góry |
|
 |
westeroswinterfell maniak

|
Wysłany: Wto 26 Sty 2021, 15:02 Temat postu: |
|
|
Odnośnie agencji pracy to dobra, solidna i rzetelna jest agencja MG Solutions. Sporo oferują pracy w Niemczech, ja byłem z tego powodu zadowolony, odpowiada mi ten rynek i ten kraj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mczay maniak

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|