Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Praca za granicą bez języka - możliwa?
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Pogaduchy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
welonowa89
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sro 23 Paź 2019, 12:16    Temat postu: Praca za granicą bez języka - możliwa? Odpowiedz z cytatem

Łatwo jest znaleźć pracę za granicą nie znając za bardzo żadnego języka obcego?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Karina26
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sro 23 Paź 2019, 18:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jest to możliwe i jest sporo takich prac, które nie wymagają biegłej znajomości języka ani w ogóle żadnej.
Chociaż wiadomo, że warto nauczyć się chociaż jakichś podstaw.
Tutaj https://helphoo.com/pl/blog/jezyk-a-praca-opiekunki-w-niemczech poczytaj sobie coś więcej jak może wyglądać praca za granicą bez języka.
Znajdziesz tam sporo przydatnych informacji.
Myślę, że warto się zainteresować.
Powrót do góry
diska
bywalec
bywalec

PostWysłany: Sro 17 Cze 2020, 10:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z tego co wiem do podjęcia pracy opiekunki osób starszych na terenie Niemiec też nie trzeba znać języka. Z mojego otoczenia wyjechała pracować tam osoba, która znała zaledwie parę słów. Tam jest ogromne zapotrzebowanie na takie osoby. Na stronie https://bravecare.pl/bezpieczna-praca/ znajdziesz wiele na ten temat. Moim zdaniem warto przemyśleć sobie takie rozwiązanie.
Powrót do góry
kankonada
gaduła
gaduła

PostWysłany: Sro 17 Cze 2020, 11:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Raczej ciężko, choć wiadomo, wszystko jest możliwe. Nieznajomość języka jednak znacząco ogranicza wybór zawodów.
Powrót do góry
megi25
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 19 Cze 2020, 7:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Praca za granicą bez znajomości języka na pewno będzie trochę trudniejsza, ale nie niemożliwa. Z własnego przykładu wiem, że przykładowo w Niemczech da się znaleźć pracę bez problemu, a jeśli chodzi o język to są firmy, kóre pomagają przy wypełnianiu różnych wniosków do urzędów, robią tłumaczenia czy nawet później zajmują się zwrotami podatków za pracę za granicą. Poszukajcie sobie Domi consulting, to firma, która wytłumaczy wam księgowość w Niemczech po polsku.
Powrót do góry
arielka
bywalec
bywalec

PostWysłany: Sro 24 Cze 2020, 14:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dokładnie, zgadam się z wypowiedzią powyżej. Jest trudniej ale da się pracować a języka będzie się człowiek uczyć pracują za granicą. Chcąc nie chcąc zaczniemy go używać. Zostało już wspomniane na stronie, że wiele osób wyjeżdża do pracy jako opiekunka seniorów w Niemczech. Faktycznie tak jest, bo zarobki są nieporównywalne z naszymi. Jeśli szukasz legalnej pracy w tym zawodzie warto zajrzeć sobie na https://nursecare24.pl/ .
Powrót do góry
komorimas
początkujący
początkujący

PostWysłany: Czw 25 Cze 2020, 10:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi się, że to jak najbardziej jest możliwe. Jest teraz tyle agencji pracy, które w takich sytuacjach pomagają, że na prawdę warto spróbować
Gibran4
gaduła
gaduła

PostWysłany: Wto 12 Sty 2021, 20:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszystko jest możliwe, ale ja to przynajmniej ogarnęłabym podstawy, bez tego nie ruszałabym się z Polski. Resztę można się doszkolić na miejscu, w końcu człowiek najszybciej się uczy przez rozmowę. Macie już wybrany kierunek emigracji? Od siebie mogę polecić Norwegię, jest to świetny kraj i można bardzo dużo tu zarobić. Oczywiście nowy kraj to nowe przepisy prawne, podatkowe. Z takimi rzeczami to już firma https://www.pomoc-w-norwegii.com/cennik/ wam pomoże.
Powrót do góry
westeroswinterfell
maniak
maniak

PostWysłany: Wto 26 Sty 2021, 15:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odnośnie agencji pracy to dobra, solidna i rzetelna jest agencja MG Solutions. Sporo oferują pracy w Niemczech, ja byłem z tego powodu zadowolony, odpowiada mi ten rynek i ten kraj.
Powrót do góry
mczay
maniak
maniak

PostWysłany: Nie 31 Sty 2021, 10:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co sądzicie o zatrudnianiu osób z innego kraju? Są takie miejsca, jak https://www.zset.pl/zatrudnianie-cudzoziemcow-w-polsce-najwazniejsze-kwestie-prawne/ które w takich zatrudnieniach pomagają, a jestem ciekaw, czy pojawiają się jakieś miejsca, które pomagają w znalezieniu pracy osobom niepełnosprawnym? Bo jeśli tak, to chętnie z obydwóch opcji bym skorzystał.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Pogaduchy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Skocz do: