Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Czy czytacie swoim dzieciom?

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Nasze dzieciaczki
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jagnam
gaduła
gaduła

PostPosted: Fri 26 Oct 2018, 10:16    Post subject: Czy czytacie swoim dzieciom? Reply with quote

Jak to jest z czytaniem książeczek waszym dzieciom,ile mają miesięcy,lat i. Czy są same zainteresowane przegladaniem książek? Ciekawi mnie to gdyż nasze dziecko ma roczek i lubi sobie"samo czytać" ale nie czytam jej na dobranoc
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
morwinka
bywalec
bywalec

PostPosted: Fri 26 Oct 2018, 13:01    Post subject: Re: Czy czytacie swoim dzieciom? Reply with quote

jagnam wrote:
Jak to jest z czytaniem książeczek waszym dzieciom,ile mają miesięcy,lat i. Czy są same zainteresowane przegladaniem książek? Ciekawi mnie to gdyż nasze dziecko ma roczek i lubi sobie"samo czytać" ale nie czytam jej na dobranoc

Warto jest czytać dziecku od najwcześniejszych lat. Wydaje mi się,ze dobrze jest juz zaczynać czytać pierwsze książeczki jak dziecko ma rok ( chociaż są osoby, które zaczynają czytanie dziecku znacznie wczesniej)

Czytanie ma wiele plusów: rozwija wyobraźnie oraz wzmacnia więź z rodzicem:
https://sklep-tolek.pl/blog/2018/09/24/dlaczego-warto-czytac-dzieciom/

Dobrze jest jak najszybciej wprowadzać naukę elementarza. Na początku uczyc dziecko pokazywania poszczególnych literek, potem uczyć czytania slów.
Back to top
View user's profile Send private message
paulinabb
bywalec
bywalec

PostPosted: Wed 21 Apr 2021, 15:25    Post subject: Reply with quote

U mnie na czytanie troszkę za wcześnie, ale mojemu maleństwu kupiłam już miękkie książeczki edukacyjne dla niemowląt. Świetnie się sprawdzają - dziecko jest naprawdę zainteresowane takimi produktami Very Happy
Back to top
Bambi
kandydat
kandydat

PostPosted: Tue 29 Jun 2021, 22:11    Post subject: Reply with quote

czytamy od czasu jak była malutka - teraz sama przed snem domaga się bajki. Czasami tylko chce kartki poprzewracać ale książka prawie codziennie musi być
Back to top
Bambi
kandydat
kandydat

PostPosted: Sun 4 Jul 2021, 20:22    Post subject: Reply with quote

mam mnóstwo różnych książek i książeczek - często kupuje w carrefour - mają tam takie kosze na przecenione książki - można trafić na naprawdę super egzemplarze - warto poszperać
Back to top
Hanka223
kandydat
kandydat

PostPosted: Sun 11 Jul 2021, 11:03    Post subject: Reply with quote

Bambi wrote:
mam mnóstwo różnych książek i książeczek - często kupuje w carrefour - mają tam takie kosze na przecenione książki - można trafić na naprawdę super egzemplarze - warto poszperać

A w swoim Carrefourze też widziałam taki kosz, ale nie chciało mi się tam szukać, chociaż jak mówisz, że warto to może zajrzę przy następnych zakupach. Książeczki dla dzieci bywają drogie w innych sklepach....
Back to top
Michalina89
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Mon 30 Aug 2021, 16:20    Post subject: Reply with quote

Wiesz co, ja bardzo często czytam swoim dzieciom przeróżne książeczki. Najczęściej zamawiam je na stronie tej księgarni https://www.taniaksiazka.pl/new-enterprise-b1-student-s-book-edycja-wieloletnia-podrecznik-do-jezyka-angielskiego-dla-szkol-ponadpodstawowych-jenny-dooley-p-1270238.html ponieważ według nie ma najlepszy wybór w tym zakresie. Ostatnio udało mi się nawet zamówić tam podręczniki szkolne dla moich dzieci, w bardzo atrakcyjnej cenie.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Kazikdobry
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Wed 12 Jan 2022, 12:02    Post subject: Reply with quote

Bambi wrote:

My ze znajomymi wymieniamy się książkami - plus biblioteka na naszym osiedlu ma naprawdę ciekawą ofertęwykrzyknik!

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Nasze dzieciaczki All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce