|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Nowineta początkujący

|
Wysłany: Sro 12 Maj 2021, 9:14 Temat postu: wódka z węgla |
|
|
Albo barwiona na czarno. Nie pamiętam dokładnie, ale kiedyś w Wałbrzychu mieli taką robić. I się zastanawiam, czy dałoby się ją uzyskać jakimś domowym sposobem.
Wiecie, jak szykuje się wesele górnika, to takie akcenty byłyby jak najbardziej na miejscu. Dostępność węgla nie jest problemem, np. można kupić wiele różnych rodzajów surowca przez stronę https://wegiel-stach.pl/ - ale nie wydaje mi się żeby przelanie (%) przez rudę było prawidłową metodą
Może ktoś słyszał o tym coś więcej? |
|
Powrót do góry |
|
 |
tyson.spinka początkujący

|
Wysłany: Pon 7 Cze 2021, 14:28 Temat postu: |
|
|
Nie wiem co to takiego wódka z węgla. Ja raczej preferuję sprawdzone trunki, dlatego na swoim weselu postawiłem na wódkę koszerną, która świetnie się sprawdziła nawet do drinków. Od teraz będę ją zamawiał nawet na zwykłe przyjęcia, ponieważ jest ona naprawdę dobra. Należy pamiętać, że alkohol jest szkodliwy i lepiej kupować go w sprawdzonych źródłach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
althea28 początkujący

|
Wysłany: Czw 17 Cze 2021, 15:38 Temat postu: |
|
|
Zastanawiam się również nad pędzeniem własnego alkoholu. Do pędzenia bimbru nie jest wymagany finezyjny sprzęt, ale musimy zatroszczyć się o dobrą jakość komponentów. Musimy pamiętać, że nieatestowane składowe mogą wchodzić w reakcję chemiczną z alkoholem, co może prowadzić do rozpuszczania w produkowanym alkoholu metali ciężkich, pochodnych plastików lub metanolu. Czy korzystaliście z takich drożdży do bimbru? |
|
Powrót do góry |
|
 |
klarka12 maniak

|
Wysłany: Wto 29 Cze 2021, 19:52 Temat postu: |
|
|
W sumie to nawet nie słyszałam o takiej wódce, ale nie ukrywam że brzmi ciekawie . Ja różnego rodzaju alkohole zawsze kupuję w Bielsku Białej w sklepie: http://swiatkonesera.com/ Spory wybór mają i takie pozycje, jakich nie znajdziecie nigdzie indziej. Warto tam sobie zajrzeć, mówię wam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|