Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Korona a co to?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Porady i opinie na tematy różne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Amaresco
początkujący
początkujący

PostWysłany: Sro 24 Wrz 2008, 15:19    Temat postu: Korona a co to? Odpowiedz z cytatem

Wie ktos jak wyglada ,,korona". Podobno mam byc na tej koronie mojego wujka ktory sie zeni ale nie mam pojecia co to jest a nikt mi nie chce powiedziec język z oczkiem.
Wiec moze mi ktos to wytlumaczyc? Jesli cos trzeba przygotowac to niech ktos powie co język z oczkiem
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
dziubek
gaduła
gaduła

PostWysłany: Sro 24 Wrz 2008, 20:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pewnie chodzi o plecienie korony dzień przed ślubem, którą później wiesza się nad drzwiami domu młodej i młodego, tak jest u nas Very Happy nic nie musisz przygotować tylko będziesz pomagać;)aha plecie się z gałązek jodły jakby ktos nie wiedział

http://www.komtechnik.pl
Powrót do góry
LuterAnka
Gość

PostWysłany: Czw 25 Wrz 2008, 4:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pierwsze słyszę o takim zwyczaju Shocked
Powrót do góry
magdaberbec
maniak
maniak

PostWysłany: Sro 1 Paź 2008, 21:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wow ja też pierwszy raz spotykam się z taką tradycją. znowu potwierdza się to że na forum ciekawych rzeczy można się dowiedzieć.

Powrót do góry
Mania
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 23 Paź 2008, 14:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas też jest taka tradycja. Plecie się koronę, dekoruje się ją kwiatami, balonikami, wstążkami i wiesza nad drzwiami wejściowymi np. na klatkę schodową jeśli ktoś nie mieszka we własnym domu.

...zawsze tam gdzie Ty...
Powrót do góry
ladysunshine
guru
guru

PostWysłany: Sro 12 Lis 2008, 13:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas także nie ma takiego zwyczaju. I rzeczywiści można się wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć na takim forum... lol

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Porady i opinie na tematy różne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: