|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Amaresco początkujący

|
Wysłany: Sro 24 Wrz 2008, 15:19 Temat postu: Korona a co to? |
|
|
Wie ktos jak wyglada ,,korona". Podobno mam byc na tej koronie mojego wujka ktory sie zeni ale nie mam pojecia co to jest a nikt mi nie chce powiedziec .
Wiec moze mi ktos to wytlumaczyc? Jesli cos trzeba przygotowac to niech ktos powie co  |
|
Powrót do góry |
|
 |
dziubek gaduła

|
Wysłany: Sro 24 Wrz 2008, 20:49 Temat postu: |
|
|
Pewnie chodzi o plecienie korony dzień przed ślubem, którą później wiesza się nad drzwiami domu młodej i młodego, tak jest u nas nic nie musisz przygotować tylko będziesz pomagać;)aha plecie się z gałązek jodły jakby ktos nie wiedział _________________
http://www.komtechnik.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
LuterAnka Gość
|
Wysłany: Czw 25 Wrz 2008, 4:49 Temat postu: |
|
|
Pierwsze słyszę o takim zwyczaju  |
|
Powrót do góry |
|
 |
magdaberbec maniak

|
Wysłany: Sro 1 Paź 2008, 21:15 Temat postu: |
|
|
wow ja też pierwszy raz spotykam się z taką tradycją. znowu potwierdza się to że na forum ciekawych rzeczy można się dowiedzieć. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mania kandydat

|
Wysłany: Czw 23 Paź 2008, 14:25 Temat postu: |
|
|
U nas też jest taka tradycja. Plecie się koronę, dekoruje się ją kwiatami, balonikami, wstążkami i wiesza nad drzwiami wejściowymi np. na klatkę schodową jeśli ktoś nie mieszka we własnym domu. _________________
...zawsze tam gdzie Ty... |
|
Powrót do góry |
|
 |
ladysunshine guru

|
Wysłany: Sro 12 Lis 2008, 13:30 Temat postu: |
|
|
U nas także nie ma takiego zwyczaju. I rzeczywiści można się wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć na takim forum...  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|