| 

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

| 

| 

| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

m-ka91 kandydat

| 

Wysłany: Pią 26 Cze 2015, 9:50    Temat postu: suknia szyta na miarę | 
				     | 

| 

| Mam sporo czasu do wyboru sukni ślubnej. Jednak znam siebie bardzo dobrze i wiem jak bardzo jestem wybredna odnośnie ubioru... Co sądzicie o szyciu na miarę sukni? Pobiegać po salonach, po przymierzać, zobaczyć co do figury pasuje i ostatecznie uszyć suknię? Czy któraś z Was znalazła się w podobnej sytuacji? | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

lilou kandydat

| 

Wysłany: Pon 29 Cze 2015, 23:37    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Mam ten sam problem. Co więcej mam nie wymiarową sylwetkę, zbyt dużo na górze w stosunku do reszty   i boję się, że w salonach nic nie wybiorę i zostaje tylko szycie. 

Może ktoś zna dobrą i niezbyt drogą krawcową w Warszawie lub okolicach. Uczciwą, fachową bez bubli i nie zdzierającą za sukienkę jak za nie wiem co... Jakoś nie uśmiecha mi się wydawać 5000 tys na jeden wieczór plus plener.    _________________
   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

graz bywalec

| 

Wysłany: Pon 6 Lip 2015, 8:24    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| Ja raczej też uszyję, jestem dosyć niska i trudno mi dla siebie znaleźć suknię. | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

efkalinka maniak

| 

Wysłany: Pon 6 Lip 2015, 9:00    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Ja sama zdecyduję się na wypożyczenie, aczkolwiek jeśli masz wymarzony model sukni, to może być tak, że krawcowa nie uszyje Ci takiej samej. W salonie to zrobią, uszyją ją pod Ciebie. Krawcowa raczej jest tańsza i to największy plus.

Ja np. zdecyduję się na suknię szytą na wymiar w salonie, ale na zasadzie wypożyczenia, potem ja oddam. Chyba, że znajdę ideał na wieszaku.  _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Dom Mody F&Ż początkujący

| 

Wysłany: Sro 29 Lip 2015, 16:40    Temat postu: Szycie na miare | 
				     | 

| 

Zapraszam do Domu Mody FULARA & ŻYWCZYK w Krakowie.

Oprócz ekskluzywnych sukni ślubnych Kolekcji 2015 (oraz wcześniejszych) dostępnych na stronie internetowej w Salonie istnieje możliwość przymiarek sukien z KOLEKCJI 2016, która jest w trakcie tworzenia.

Każdą z sukien można poddać dowolnej modyfikacji: połączyć kilka modeli w jeden; dodać, usunąć lub zamienić poszczególne jej części bądź uszyć od podstaw niepowtarzalną suknię marzeń indywidualnego projektu klienta.

Serdecznie zapraszamy, jesteśmy przekonani, że wraz z Projektantem i wykwalifikowanym personelem Domu Mody znajdą Panie tę JEDYNĄ Suknie.

Pozdrawiam,

Dom Mody Fulara & Żywczyk _________________ Dom Mody Fulara & Żywczyk 

Kraków 30-133

ul. Juliusza Lea 135

tel. +48 12 633 43 02

kom. +48661 177 575 | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

tynka2506 maniak

| 

Wysłany: Sro 29 Lip 2015, 20:01    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Przecież tak naprawdę każda suknia jest szyta na miarę, chyba że kupujesz na wyprzedaży z manekina, choć i wtedy są tzw. poprawki krawieckie _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

efkalinka maniak

| 

Wysłany: Czw 30 Lip 2015, 9:32    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| tynka2506 napisał: | 	 		  | Przecież tak naprawdę każda suknia jest szyta na miarę, chyba że kupujesz na wyprzedaży z manekina, choć i wtedy są tzw. poprawki krawieckie | 	  

W sumie racja...  _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

geoAsia uzależniony

| 

Wysłany: Czw 30 Lip 2015, 9:52    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Ja poszłam do salonu i przymierzałam sukienkę z manekina. Szytą tak, żeby mała drobna kobieta oraz babeczka pulchniejsza mogła ją założyć. Także wszystko mam szyte od podstaw na podstawie tej sukienki z manekina. Mogłam sobie zmienić np. ramiączka, albo ilość koronki. Także jestem za..   _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

m-ka91 kandydat

| 

Wysłany: Pią 7 Sie 2015, 19:39    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| efkalinka napisał: | 	 		  Ja sama zdecyduję się na wypożyczenie, aczkolwiek jeśli masz wymarzony model sukni, to może być tak, że krawcowa nie uszyje Ci takiej samej. W salonie to zrobią, uszyją ją pod Ciebie. Krawcowa raczej jest tańsza i to największy plus.

Ja np. zdecyduję się na suknię szytą na wymiar w salonie, ale na zasadzie wypożyczenia, potem ja oddam. Chyba, że znajdę ideał na wieszaku.  | 	  

No proszę, nie wiedziałam że tak można. Dziękuję, teraz widzę, że mam sporo możliwości. Jeszcze nie śmigałam po salonach, więc niedoinformowana jestem   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Judytka_Tom bywalec

| 

Wysłany: Sro 12 Sie 2015, 21:34    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Szycie sukni to dobry pomysł  dostaje się to czego się oczekuje, wszystko ładnie leży, oczywiście pod warunkiem, że dobrą krawcową wybierzemy;) _________________ Don't give up! | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

| 

|