|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jagnam gaduła

|
Wysłany: Pon 28 Lip 2025, 11:52 Temat postu: Leczenie azs u dziecka |
|
|
Dziewczyny, czy któraś z Was całkowicie odeszła od tradycyjnego leczenia AZS u dzieci? Mam już dość – kolejne wizyty, kolejne maści, leki, a poprawa żadna. Coraz częściej myślę, żeby wziąć sprawy w swoje ręce i spróbować naturalnych metod, tylko nie wiem, od czego zacząć… Może ktoś ma doświadczenie i mógłby się podzielić? |
|
Powrót do góry |
|
 |
morwinka bywalec

|
Wysłany: Pon 28 Lip 2025, 13:19 Temat postu: |
|
|
Mam dwójkę dzieci z AZS i wiem, co czujesz – też miałam moment, że ciągle tylko apteka, lekarz, recepta… A efekty? Żadne. W pewnym momencie po prostu się zawiodłam i przestałam szukać pomocy u lekarzy. Postanowiłam pójść swoją drogą i zacząć od podstaw.
Podaję dzieciom omega-3, ADEK, cynk, witaminę C, aloes i dobre probiotyki. W domu całkowicie zrezygnowaliśmy z chemii – zero odświeżaczy powietrza, perfum, płynów do płukania. Wszystko naturalne. Jedzenie? Tylko to, co czyste: bez przetworzonych produktów, cukru, olejów z nasion. Używamy tylko mąki orkiszowej.
Do smarowania stosuję maść propolisową 40%, srebro koloidalne i wodę termalną Avene. I powiem Ci – mój syn jest w całkowitej remisji, córka też zmierza w tym kierunku. Lekarze tego nie powiedzą, bo skupiają się tylko na objawach, a nie na przyczynie.
Jeśli szukasz czegoś delikatnego do pielęgnacji, to zerknij tutaj: https://verdelove.pl/kategoria-produktu/problemy-skorne/atopowe-zapalenie-skory/ – naturalne produkty typowo pod AZS. U nas dobrze wspierały skórę w tym całym procesie zmian.
Trzymam kciuki – naprawdę da się inaczej, tylko trzeba cierpliwości i konsekwencji |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|