|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Papryczkaa bywalec

|
Wysłany: Sro 17 Gru 2025, 11:18 Temat postu: Jak dbać o skórę z łzs |
|
|
Jak w temacie.
Co polecicie? Co najlepiej pomaga? _________________ Przyszła panna młoda  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Arlettena gaduła

|
Wysłany: Sro 17 Gru 2025, 13:08 Temat postu: |
|
|
Mogę napisać co mi pomaga. A proszę mi uwierzyć, ze za skore po urodzeniu dostałam 0, jestem blada jak ściana bo jestem naturalnie ruda i skore mam jak pergamin (także to ŁZS było u mnie zbędne ale jak już się je ma to jakoś żyć trzeba ).
Raz na ruski rok używam dwa kremy od dermatolog, które ze sobą łącze, ale po tym piecze mnie skóra jeden dzień.
Także na co dzień mogę polecić (to co sama robię codziennie) jakikolwiek płyn micelarny ( ja mam z Garniera) na duże waciki i w ten sposób czyszczę i pocieram skore twarzy aż ten rodzaj „peelingu” ściągnie naskórek (z policzków, nosa, brwi i czoła). U mnie sprawdza się genialnie, ale jeżeli się boisz to fajny jest tez krem z mocznikiem z apteki (dołączę do komentarza zdjęcie). Po takim codziennym czyszczeniu twarzy polecam od razu nałożyć balsam do twarzy i ciała z Cetaphil (jest genialny! bez niego nie wyobrażam sobie życia, stosuje i po zmyciu makijażu i przed makijazem rano. Nigdy nie miałam tak nawilżone i pięknie wyglądającej skory).
Mogę polecić tez dwa inne kremy, jeden tez z Cetaphil (lipoaktywny) bo jednak ścierając naskórek naruszam ta warstwę lipidowa oraz drugi krem, mój game changer gdy skóra bywa czasami zaczerwieniona, piekąca, podrażniona - La Roche Posay Cicaplast Baume B5+ - serio koi skore zaczerwieniona jak nic na świecie i delikatnie bieli wiec polecam na wieczór lub nawet do snu. Rano twarz jak nowa.
Jeśli chodzi o włosy to najlepsza jest seria kosmetyków Seborh https://seborh.pl/ Znajdziesz je na stronie ale możesz zamówić je sobie równięż w aptekach
Gdybys potrzebowała kremów od dermatologa to podam na priv te, które mam (piecze delikatnie skóra, ale tylko jeden dzień a nie jak kiedyś dostałam takie, ze 5 dni chodziłam z twarzą czerwona i napuchniętą, jakby mnie ktoś po niej nagrzanym żelazkiem przejechał. Jak coś pytaj. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|