|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
welonik bywalec

|
Wysłany: Nie 26 Maj 2019, 19:08 Temat postu: Firma transportowo- kurierska |
|
|
Zastanawiam się nad wysłaniem paczki ( o większym gabarycie) do Niemiec. Znajomi prosili mnie o to. Dawno nic nie wysyłałam za granicę, dlatego postanowiłam najpierw zrobić rozeznanie w temacie. Kilka firm świadczy takie usługi, ale nie wiem na którą się zdecydować. Zawsze lepiej by było skorzystać z firmy z polecenia. Wiem na pewno że zależy by paczka doszła w miarę szybko i pod same drzwi adresata. A Wy jakie macie doświadczenia z takimi firmami?polecicie jakąś? |
|
Powrót do góry |
|
 |
elabarbara gaduła

|
Wysłany: Pon 27 Maj 2019, 8:54 Temat postu: |
|
|
Dawno temu można było nadać przesyłkę tylko za pomocą poczty polskiej. Obecnie sektor usług kurierskich mocno się rozbudował i wybór firmy kurierskiej jest łatwiejszy. Mamy do wyboru wiele przedsiębiorstw oraz punktów usługowych. Dlatego też powinnaś wyszukać w necie ranking firm kurierskich czy też brokerów. Korzystanie z usług firmy kurierskiej pozwala dostarczyć przesyłkę znacznie szybciej niż za pomocą tradycyjnej poczty. Firmy takie, zwykle mają ustalone preferencyjne stawki kurierów, współpracują z kilkoma podmiotami i niezależnie od ilości paczek mają stałe, niskie ceny przesyłek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kalusia kandydat

|
Wysłany: Pon 27 Maj 2019, 12:09 Temat postu: |
|
|
Wybór najlepszego kuriera nie jest łatwy, znam to z doświadczenia, zwłaszcza jeśli w grę wchodzi sporo różnych opcji ułatwiających przygotowanie, zabezpieczenie i doręczenie przesyłki. Dlatego też polecam porównywarki kurierów – wygodne narzędzia, dzięki którym można łatwo przeanalizować zalety i wady ofert firm kurierskich uwzględnionych w zestawieniu. W porównywarce można określić, jakie kryteria są najważniejsze w zestawieniu i właśnie pod tym kątem nastąpi prezentacja ofert, dzięki któremu tobie będzie łątwiej przeanalizować i wybrać kuriera. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aniela1 bywalec

|
Wysłany: Pon 27 Maj 2019, 15:07 Temat postu: |
|
|
Kilka dni temu nadawałam paczkę do Niemiec za pośrednictwem firmy Speedpack https://www.speedpack.com.pl . Polecam ich usługi, ponieważ ceny są bardzo atrakcyjne i rzadko się spotyka tak solidnego i rzetelnego przewoźnika. Poza tym mają bardzo życzliwe podejście do klienta. Za pierwszym razem, gdy wysyłałam przez nich paczkę, miałam dużo pytań. Nie mieli problemu ze szczegółowym objaśnieniem mi wszystkiego. Fantastyczna firma. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|