Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Okna pasywne - co trzeba wiedzieć?

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Porady i opinie na tematy różne
View previous topic :: View next topic  
Author Message
welonowa89
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Tue 25 Jun 2019, 12:37    Post subject: Okna pasywne - co trzeba wiedzieć? Reply with quote

Co trzeba wiedzieć na temat takich okien pasywnych?
Ktoś z was ma w tym jakieś rozeznanie?
Back to top
View user's profile Send private message
Karina26
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Tue 25 Jun 2019, 14:15    Post subject: Reply with quote

Podobno takie okna pasywne są dobre nie tylko do domów energooszczędnych.
Ale też żaden specjalista ze mnie więc może po prostu poczytaj sobie na jakichś stronkach poświęconych tej tematyce.
Tutaj https://www.internorm.com/pl-pl/uslugi/okna-do-domu-pasywnego/ widziałam coś takiego.
Poczytaj tam co nieco.
Jest tam garść przydatnych informacji.
Back to top
kermia
bywalec
bywalec

PostPosted: Fri 28 Jun 2019, 12:43    Post subject: Reply with quote

Okna pasywne muszą być wyjątkowo szczelne, zachować odpowiednie parametry by zapobiegać utracie ciepła z pomieszczenia. Okna pasywne też pozyskują energię do ogrzania pomieszczenia wewnątrz. To specjalistyczne okna tak jak i budownictwo pasywne jest dość specyficzne. Ja mam dom pasywny i wszystko musiało być zapięte na ostatni guzik. Okna pasywne mamy z Oknoplast. Nazywają się Winergetic Premium Passive i są na prawdę bardzo solidne i przy tym ładne. Polecam jeśli szukasz dobrych okien. uśmiech
Back to top
Joanne
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Mon 8 Jul 2019, 8:09    Post subject: Reply with quote

Ogólnie jeśli szukacie dobrych okien i jesteście z Lublina lub okolic to polecam okna firmy Atos. Mają świetną ofertę i dobre ceny!
Back to top
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Porady i opinie na tematy różne All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce