View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
welonowa89 uzależniony

|
Posted: Tue 25 Jun 2019, 12:37 Post subject: Okna pasywne - co trzeba wiedzieć? |
|
|
Co trzeba wiedzieć na temat takich okien pasywnych?
Ktoś z was ma w tym jakieś rozeznanie? |
|
Back to top |
|
 |
Karina26 uzależniony

|
Posted: Tue 25 Jun 2019, 14:15 Post subject: |
|
|
Podobno takie okna pasywne są dobre nie tylko do domów energooszczędnych.
Ale też żaden specjalista ze mnie więc może po prostu poczytaj sobie na jakichś stronkach poświęconych tej tematyce.
Tutaj https://www.internorm.com/pl-pl/uslugi/okna-do-domu-pasywnego/ widziałam coś takiego.
Poczytaj tam co nieco.
Jest tam garść przydatnych informacji. |
|
Back to top |
|
 |
kermia bywalec

|
Posted: Fri 28 Jun 2019, 12:43 Post subject: |
|
|
Okna pasywne muszą być wyjątkowo szczelne, zachować odpowiednie parametry by zapobiegać utracie ciepła z pomieszczenia. Okna pasywne też pozyskują energię do ogrzania pomieszczenia wewnątrz. To specjalistyczne okna tak jak i budownictwo pasywne jest dość specyficzne. Ja mam dom pasywny i wszystko musiało być zapięte na ostatni guzik. Okna pasywne mamy z Oknoplast. Nazywają się Winergetic Premium Passive i są na prawdę bardzo solidne i przy tym ładne. Polecam jeśli szukasz dobrych okien.  |
|
Back to top |
|
 |
Joanne uzależniony

|
Posted: Mon 8 Jul 2019, 8:09 Post subject: |
|
|
Ogólnie jeśli szukacie dobrych okien i jesteście z Lublina lub okolic to polecam okna firmy Atos. Mają świetną ofertę i dobre ceny! |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce