|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Azadi guru

|
Posted: Sun 20 Feb 2011, 0:01 Post subject: Peeling kwasem |
|
|
Dziewczyny, macie w związku z tym jakieś doświadczenia? Mam irytujące przebarwienia na ramionach które chciałabym wytrawić, mikrodermabrazja niewiele zmieniła i dermatolog mi powiedział że powinien uporać się z tym kwas. Ale ja mam jakoś mieszane uczucia, boję się czy przez przypadek nie będzie z tego więcej szkody niz pożytku, wolę mieć plamy niż oparzenia chemiczne... _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
polly uzależniony

|
Posted: Mon 21 Feb 2011, 9:43 Post subject: |
|
|
jeśli pójdziesz na zabieg do kogos, kto się na tym zna (lepiej do lekarza, niż kosmetyczki) to oparzenia raczej nie grożą
ja stosuję delikatne kwasy niemal cały czas na twarz i jestem z nich bardzo zadowolona
jeśli miałabym jakiś powazniejszy problem, na pewno zastanowiłabym się nad mocniejszymi  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
matleena gaduła

|
Posted: Mon 21 Feb 2011, 19:46 Post subject: |
|
|
kwasy do 40 % kosmetyczka może bez problemu wykonac - jeśli ma na to certyfikat oczywiscie, bo nie jest to obowiązkowa rola kosmetyczki.
dermatolog może wykonać mocniejsze kwasy. skoro juz byłaś u dermatologa to powinien Ci zaproponować jakie kwasy powinnaś mieć, czy wystarczy migdałowy, czy moze powinnas mieć jakieś mocniejsze - glikolowe, mlekowe, ziołowe itd. wszystko zalezy jak mocnego złuszczenia trzeba.
wszystkie kwasy są dobre jesli zrobic się ich serię a nie jeden-dwa zabiegi.
no i lepiej robic to teraz na wiosne... bo latem kiepsko bo nie powinno się po kwasach opalać |
|
| Back to top |
|
 |
Azadi guru

|
Posted: Tue 22 Feb 2011, 13:10 Post subject: |
|
|
Ja w ogóle jak już to planowałabym tak listopad właśnie żeby nie mieć problemów z chodzeniem w krótkim rękawie późną wiosną czy latem
Nie wiem jaki kwas byłby odpowiedni. Dermatolog wspominał o AHA, czyli bodajże glikolowym. Ale dodał że to zasadniczo robią kosmetyczki z zezwoleniem.
Poza tym myślałam że to się robi raz a dobrze jakie są tego orientacyjne ceny? _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
matleena gaduła

|
Posted: Thu 24 Feb 2011, 10:51 Post subject: |
|
|
azadi - kwasy żeby dały odpiwedni efekt to tez musisz miec serie 5-10 zabiegów.
cena... przejdz sie najlepiej do salonu., bo to wszystko zalezy od tego jaki kwas, na jak dużej powierzchni, jaka firma itd - poza tym przy kwasach trzeba tez sobie wykupic kosmetyki do domu żeby jak najlepsze skutki kwasów były... wiec to nie jest tani zabieg
co do listopada - najlepiej robic tak wrzesień-listopad, albo marzec-maj - żeby nie było mrozów, ani upałów
AHA - to kwasy alfahydroksylowe po prostu glikolowy to tylko jeden z rodzajów kwasów AHA. |
|
| Back to top |
|
 |
Kaja uzależniony

|
Posted: Thu 24 Feb 2011, 16:31 Post subject: |
|
|
A co myślicie o kwasach/zestawach sprzedawanych np. na allegro do samodzielnego wykonania zabiegu w domu? Najczęściej w skład takich zestawów wchodzą: (cytuję)
W skład zestawu wchodzą:
1. CLEAN 10 (PREE PEEL) - preparat stosowany przed peelingiem- profesjonalny preparat oczyszczający o kwaśnym pH, przeznaczony do każdego rodzaju skóry, również delikatnej. Zapewnia dokładne oczyszczenie skóry z zanieczyszczeń i w optymalny sposób przygotowuje skórę do peelingu. Bezpośrednio po jego spłukaniu skóra jest miękka w dotyku i gładka.
2. Mandelic Peel 40% - kwas migdałowy 40%- profesjonalny preparat o bardzo dużej skuteczności, zawierający w swym składzie przede wszystkim kwas migdałowy, jabłkowy, glukonolakton i kwas laktobionowy. Są to substancje o licznych właściwościach rewitalizujących, nawilżających oraz zapewniających biologiczną ochronę skóry. Ponadto kwas fitynowy i rezweratrol to substancje o silnym działaniu antyoksydacyjnym, chelatującym i regenerującym.
3. Neutralize Post-Peel – neutralizator pozwala nam na kontrolowanie czasu działania kwasu. Neutralize to profesjonalny preparat w formie żelu, który dzięki odpowiedniej lepkości jest łatwy w użyciu, idealny do błyskawicznej neutralizacji kwasowości oraz do zapobiegania podrażnieniom. Neutralize jest nieodzownym elementem każdego peelingu.
4. Top Gel - Żel aktywujący bioprotekcyjny DNA _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Azadi guru

|
Posted: Thu 24 Feb 2011, 18:11 Post subject: |
|
|
5-10 zabiegów? I kosmetyki do domu? W szale przygotowań ślubnych chyba nie będę mogła sobie na to pozwolić w takim razie i wbrew szablonowym sukienkom wybiorę taką z rękawami zresztą zawsze taką wolałam mieć tyle że to chodzenia jest więcej, bo wszystkie takie z gołymi ramionami i bolerkami...
A w domu, nie wiem, chyba bym się bała, jednak kwas to kwas.. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
matleena gaduła

|
Posted: Fri 25 Feb 2011, 11:41 Post subject: |
|
|
kwasy do robienia w domu wchodza w gre ale jak sie ma o tym jakieś pojęcie - jak go nie masz to łatwo sie poparzyć. poza tym jesli juz miałabys cos stosowac sama w domu to 10, max 20 % - a nie 40 % ;/
kosmetyczka zeby mogła kwasy sobie kupic nawet te 10 % musi mieć certyfikat na to, wiec sprzedawanie 40 % kwasów bez zadnego doswiadczenia osoby wykonującej jest moimz daniem troche niepoważne |
|
| Back to top |
|
 |
Azadi guru

|
Posted: Fri 25 Feb 2011, 15:44 Post subject: |
|
|
Też tak sądzę, no ale skoro ludzie są na tyle zdesperowani żeby łykać łeb tasiemca żeby schudnąc...  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
polly uzależniony

|
Posted: Sun 27 Feb 2011, 0:09 Post subject: |
|
|
| Kaja wrote: | | A co myślicie o kwasach/zestawach sprzedawanych np. na allegro do samodzielnego wykonania zabiegu w domu? |
ja bym się obawiała takich zestawów - od kilku sezonów stosuję toniki z kwasami z Biochemii Urody czy Mazideł i jestem bardzo zadowolona z efektów, ale na takie zestawy jak z cytowanego postu bym sie nie porwała jednak _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce