Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mczay maniak

|
Wysłany: Sob 23 Lut 2019, 18:23 Temat postu: Restauracja czy kawiarnia? |
|
|
Razem z mężem zawsze marzyliśmy o wspólnym biznesie gastronomicznym i szczególnie się z tym nie kryliśmy. Dlatego też na nasz prezent ślubny dostaliśmy lokal, przeznaczony na gastronomię. Spieramy się tylko o to czy ma to być restauracja czy kawiarnia. Wydaje mi się, że lepiej by było zainwestować w kawiarnię, których tutaj nie ma, w przeciwieństwie do restauracji. Znalazłam nawet znakomite przepisy na stronie: https://basiazsercem.pl/ . Co myślicie na ten temat? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Paula13sz kandydat

|
Wysłany: Nie 24 Lut 2019, 13:03 Temat postu: |
|
|
Też proponuję kawiarnie. Tylko ważne, aby była w jakimś ciekawym stylu. Musicie zadbać o to, aby przyciągała ludzi nie tylko dobrym jedzeniem i kawą ale także wystrojem. To bardzo ważne, bo na rynku jest mnóstwo konkurencji. |
|
Powrót do góry |
|
 |
tamarass początkujący

|
Wysłany: Wto 26 Lut 2019, 12:55 Temat postu: |
|
|
Kawiarnia całkiem dobry pomysł. Jednak żeby prowadzić lokal gastronomiczny a w tym przypadku kawiarnię trzeba lubić gotować, piec itp. |
|
Powrót do góry |
|
 |
lenkaa guru

|
Wysłany: Pon 18 Paź 2021, 16:27 Temat postu: |
|
|
Ostatnio sporo szukałem w Internecie informacji na ten temat, i udało się rozwiać wątpliwości. Już nie musisz błądzić i tracić czas na szukanie odpowiedzi na twoje pytania, bo zrobiłem to za Ciebie! Wystarczy że wejdziesz w tę stronę www a dowiesz się więcej ... https://www.miodowa-cafe.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
nsmitham początkujący

|
Wysłany: Pon 18 Paź 2021, 19:59 Temat postu: |
|
|
Myślę, że bardziej opłaca się otworzyć kawiarnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
tigerr bywalec

|
Wysłany: Nie 24 Paź 2021, 12:18 Temat postu: |
|
|
W sumie to jest bardzo dobre pytanie. Ale tak czy inaczej bardzo ważne jest to gdzie zaopatrujemy się w wszelkiego typu składniki do naszej restauracji. I tak też między innymi odkryłam, że w Karol – Zakłady Mięsne znajdziemy bardzo dobrej jakości mięsa. A to dlatego, że główna działalność firmy to rozbiór, wykrawanie mięsa wieprzowego i drobiowego, produkcja wyrobów wędliniarskich. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aldegunda gaduła

|
|
Powrót do góry |
|
 |
ginamółł kandydat

|
Wysłany: Pon 24 Sty 2022, 18:43 Temat postu: |
|
|
Nam ostatnio bardzo przypasowała restauracja hotelowa https://www.villaherkules.pl/restauracja . Wielkie porcje a do tego szeroki wybór w menu, czyli wszystko co najlepsze i za lepsze pieniądze. Stołowanie się tam daje mi niezmiernie dużo frajdy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
barksi uzależniony

|
Wysłany: Nie 1 Maj 2022, 12:34 Temat postu: |
|
|
Teraz jest sporo takich miejsc i ja bym się nie odważyła otwierać takiego lokalu. Co do jakiejś fajnej restauracji, to ja polecam pójść do lokalu Akademia, oni mają pyszne jedzenie i świetną atmosferę. Jeśli będziecie w Warszawie, to warto do nich zajść, znajdują się w centrum. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|