Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Zaproszenia dla Gości
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kasiulka59
gaduła
gaduła

PostPosted: Sat 7 Nov 2015, 14:13    Post subject: Zaproszenia dla Gości Reply with quote

Witajcie uśmiech
Krótko i na temat jak wcześnie zapraszacie swoich gości na ślub i wesele? Od kogo zaczynacie wizyty z zaproszeniami ?

"Małżeństwo – zdarzenie, po którym mężczyzna przestaje kupować kwiaty, a zaczyna kupować warzywa. "
A.Uniechowski
Back to top
View user's profile Send private message
efkalinka
maniak
maniak

PostPosted: Sat 7 Nov 2015, 16:26    Post subject: Reply with quote

Po pierwsze to się za Tobą stęskniłam!!:*:*
Po drugie ja zaczynam drukować w grudniu i w styczniu rozsyłam zaproszenia tym zza granicy i z daleka.
Potem rozdam najbliższym, dla których to formalność. Pewnie zejdzie do końca miesiąca i najpóźniej w lutym chcę rozdać wszystkie.uśmiech
Potwierdzić będą musieli do końca maja. Czyli już po Twoim ślubie:DVery HappyVery HappyVery Happy

Back to top
sara
Guest

PostPosted: Mon 9 Nov 2015, 19:59    Post subject: odp. Reply with quote

ja na szczęście mam połowę rodziny w moim mieście i narzeczony również, więc 3/4 zaproszeń rozdamy sami uśmiech Zastanawiam się nad perłowymi zaproszeniami, na zdjęciu wyglądają ślicznie - http://www.probitus.pl/kolekcja-ismena-8wzorow-p-233.html - ale czy w rzeczywistości również robią taki efekt? Któraś z was też myślała o takich zaproszeniach? Czy zamówić może próbki i się samemu przekonać jak wyglądają w rzeczywistości?
Back to top
Ani-Gold
kandydat
kandydat

PostPosted: Mon 16 Nov 2015, 13:15    Post subject: Reply with quote

Prezentują sie ładnie,natomiast też jestem zdania,że nie ma sensu przesadzać z zaproszenia pd względem ceny,czasem te skromniejsze w dobrym guście będą wystarczające. A co do czasu,to ta myślę na 3 miesiące przed ślubem będzie optymalna pora.
roko20
bywalec
bywalec

PostPosted: Tue 17 Nov 2015, 15:41    Post subject: Reply with quote

Ani-Gold wrote:
Prezentują sie ładnie,natomiast też jestem zdania,że nie ma sensu przesadzać z zaproszenia pd względem ceny,czasem te skromniejsze w dobrym guście będą wystarczające. A co do czasu,to ta myślę na 3 miesiące przed ślubem będzie optymalna pora.

Uzupełnieniem zaproszeń może być strona internetowa, poświęcona Waszej uroczystości. Podajecie linka w zaproszeniu i goście wchodząc tam, mogą poczytać o Was samych, szczegółach i lokalizacji uroczystości, i wszystkim tym, co umieścicie na takiej stronce.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
AlinaMalina
początkujący
początkujący

PostPosted: Tue 8 Dec 2015, 10:26    Post subject: Reply with quote

Ja też uważam, ze skromniejsze, w dobrym guście są efektowniejsze niż takie bardzo ozdobne. Wybraliśmy taką własnie opcję, na papierze eco, brązowym, z bardzo delikatnie wyglądającą czcionką. Z przodu znajdował się kwadrat a w środku były nasze imiona- kwadrat był wypukły i w kolorze złotym, czcionka czarna, te "udziwnienia" dały bardzo fajny efekt.
Back to top
kasiulka59
gaduła
gaduła

PostPosted: Thu 10 Dec 2015, 19:23    Post subject: Reply with quote

efkalinka również tęsknie :*

Myślimy rozpocząć rozdawanie w styczniu tak jak sara ponad połowa gości jest w promieniu 30 km więc osobiście wręczymy zaproszenia ale cześć jest za granicą i raczej będziemy wysyłać poleconym bo ostatnio poczta szwankuje i listy giną ;/ Każdy ma potwierdzić do 1 kwietnia język Prima aprilis może się komuś udać język

"Małżeństwo – zdarzenie, po którym mężczyzna przestaje kupować kwiaty, a zaczyna kupować warzywa. "
A.Uniechowski
Back to top
lilou
kandydat
kandydat

PostPosted: Sun 13 Dec 2015, 14:00    Post subject: Reply with quote

Perłowy papier jest śliczny Very Happy

Wybierając zaproszenia przez sklep online prosiłam o próbki. Co innego na zdjęciu a co innego jak ma się w dłoni i widać, rzeczywiste kolory, a nie podrasowane przez photoshop i mocny leda lampy.
Np dla mnie perłowy papier ecru, wygląda na żywo jak szampański Very Happy

A zaproszenia tylko na ślub robicie imienne czy Państwo/ Panią/ Pana?
maniak
maniak

PostPosted: Sun 13 Dec 2015, 19:57    Post subject: Reply with quote

lilou wrote:

A zaproszenia tylko na ślub robicie imienne czy Państwo/ Panią/ Pana?

A nie wiem czy w ogólę będę takie zamawiać. Ale jeśli tak to pewnie imienne.

Back to top
lilou
kandydat
kandydat

PostPosted: Tue 15 Dec 2015, 0:04    Post subject: Reply with quote

Tak byłoby najwygodniej, jednak kilka osób chcemy zaprosić w nieco bardziej formalny sposób i głupio byłoby tylko powiedzieć, żeby wpadli do kościoła oczko
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce