|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Aanulka kandydat

|
Wysłany: Wto 27 Paź 2015, 10:27 Temat postu: A co z gośćmi przyjezdnymi z bardzo daleka?? |
|
|
Drogie Panie,
Problem jest tego typu. Czy Młoda Para musi fundować hotel gościom, którzy przyjeżdżają z daleka?? Czy będzie to źle wyglądało, jeśli zaproponuję nocleg u siebie w domu jeśli mam miejsce, albo powiem, żeby każdy płacił za siebie w hotelu, a ja po prostu znajdę najkorzystniejszą ofertę hotelu u mnie w miejscowości? _________________ Idealna żona- to kobieta,
która ma idealnego męża.
Booth Tarkington,
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
olivia uzależniony

|
Wysłany: Wto 27 Paź 2015, 10:51 Temat postu: |
|
|
Hmm...
Ja nawet nie brałam opcji, żeby goście mieli jeszcze za siebie płacić za nocleg przyjeżdżając do nas na wesele.
My im opłacamy.  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
efkalinka maniak

|
Wysłany: Wto 27 Paź 2015, 11:09 Temat postu: |
|
|
Są różne szkoły. Jeżeli decydujecie się na opłacanie noclegów gościom, albo nie, to ważne, żeby o tym wspomnieć na początku.
Ja częściowo będę załatwiać i opłacać im hotel, a najbliżsi dojezdni będą spać po rodzinie. Nie uważam, żeby propozycja spania w domu była nietrafiona. Ale nie jakimś dalekim kuzynom tylko bliskim.
U mnie jest też tak, że niektórzy goście, którzy chcą nocować w pałacyku, w którym będzie wesele sami zaproponowali, że opłacą swój nocleg, bo wiedzą, że są tam bardzo drogie spania. Ja im mogę zaoferować coś troszkę dalej, ale dużo taniej i wtedy im opłacę. Nie stać mnie niestety, żeby płacić po 200 zł za spanie:(. Ale jakbym miała to pewnie bym płaciła. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aanulka kandydat

|
Wysłany: Wto 27 Paź 2015, 11:23 Temat postu: |
|
|
No właśnie ja mam ten problem, że spora część gości przyjeżdża ze Stolicy i z Koszalina. I to taka bliska rodzina mojego narzeczonego. I mamy problem, bo wiadomo, na pieniądzach się nie śpi:). Mogę im opłacić jakiś tańszy hotel, ale nie chcę żeby później ktoś mi zarzucił, że po kosztach to zrobiłam.  _________________ Idealna żona- to kobieta,
która ma idealnego męża.
Booth Tarkington,
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
olivia uzależniony

|
Wysłany: Wto 27 Paź 2015, 11:30 Temat postu: |
|
|
No u nas akurat samo spanie ze śniadaniem nie wychodzi mega drogo, a chcieliśmy żeby goście mieli wszystko w jednym miejscu.  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
efkalinka maniak

|
Wysłany: Wto 27 Paź 2015, 12:06 Temat postu: |
|
|
Olivia to Ty już porezerwowałaś hotel? Jesteś niesamowita! Ja jeszcze nic nie mam:( _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
olivia uzależniony

|
Wysłany: Wto 27 Paź 2015, 13:38 Temat postu: |
|
|
Hotel musieliśmy już wstępnie mniej więcej określić szacowaną liczbę gości na nocleg, z tego względu, że oni tam też często mają jakieś firmy na konferencje, więc muszę mieć orientację ile nam pokoi zarezerwować
Mamy tak na około 30-35 osób, ale powiedziała, że to nas nie obliguje do opłaty za te miejsca nawet jak tyle noclegów nie weźmiemy
Lepiej mieć, a nie potem... szukać
Ale ja to już tak mam, że wszystko po planowane od A do Z.  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
efkalinka maniak

|
Wysłany: Wto 27 Paź 2015, 13:55 Temat postu: |
|
|
My w naszej sali mamy zarezerwowane wszystkie miejsca, nikt nie może tam inny spać, a za nic nie musimy płacić, tzn za niewykorzystane:D
U nas rok wcześniej nikt nie chciał rezerwować, a w moim mieście hoteli do wyboru sporo, fakt tylko taki, że sala jest ok 20 km od miasta więc będą musieli dojeżdżać busem. _________________

Ostatnio zmieniony przez efkalinka dnia Wto 27 Paź 2015, 14:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
olivia uzależniony

|
Wysłany: Wto 27 Paź 2015, 14:04 Temat postu: |
|
|
Aa to nie u nas jest za dużo miejsc hotelowych tam mimo wszystko żebyśmy zarezerwowali cały. A tak... mi tam w sumie nie przeszkadza, że na górze będą spali inni i będą mieli np. jakieś konferencje czy coś.
Ważne, że cały dół z największą salą i ogrodem jest dla nas i gości  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
efkalinka maniak

|
Wysłany: Wto 27 Paź 2015, 14:16 Temat postu: |
|
|
to ja mam odwrotnie. Ja jestem bardzo szczęśliwa, że nikogo innego nie będzie na terenie naszego dworka.
Nie można w czasie wesela nawet przyjechać na kawę.
Dla mnie to pasuje:) Ale ja nie robię wesela w typowym hotelu tylko w takim dworku.
A ja myślałam, że Ty rezerwowałaś noclegi w hotelu jakimś innym niż miejsce wesela. To, że w miejscu, gdzie zabawa to normalne:) _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|