Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Dość wstydliwe
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Pogaduchy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
AnkaS
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 16 Lip 2015, 15:48    Temat postu: Dość wstydliwe Odpowiedz z cytatem

Mój przyszły mąż ma dość wstydliwy problem, którego chcemy się pozbyć przed naszym weselem. Jakiś czas temu kolega z pracy zaraził go i pojawiły się na jego dłoniach kurzajki, które wyglądają bardzo nieatrakcyjnie. Nie chcemy też przenosić tego dalej, już szczególnie na gości weselnych.
Jak szybko poradzić sobie z tym problemem?
Porozmawiać z kolegą, który roznosi je wśród innych pracowników, czy zachować dystans?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
TEllenka
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 17 Lip 2015, 12:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dermatolog oczko
Ewentualnie do apteki i tam farmaceuta poradzi coś bez recepty... No i niestety pilnować się przy podawaniu rąk itd.
efkalinka
maniak
maniak

PostWysłany: Pią 17 Lip 2015, 13:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem powinien porozmawiać z tym kolegą, bo on albo jest ignorantem, albo po prostu jest nieświadomy problemu!
Najszybciej pomógłby dermatolog, ale biorąc pod uwagę nasza służbę zdrowia, to zaczęłabym od apteki. uśmiech
Mogę polecić środek do samodzielnego wymrażania kurzajek. Jest troszkę drogi, ale skuteczny. Poproście o coś takiego w aptece

Powrót do góry
Ilonka23
początkujący
początkujący

PostWysłany: Pon 28 Wrz 2015, 9:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Też polecam szybką wizytę w aptece uśmiech Obecnie tego typu specyfiki tworzone są naprawde skuteczne.
rusnacci
bywalec
bywalec

PostWysłany: Wto 29 Wrz 2015, 11:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się, że powinien porozmawiać z kolegą. Czytałam w internecie i niektórzy mają straszny z tym problem. Sama rok temu miałam jedną, poszłam do dermatologa i mi ciekłym azotem wymroziła, ale nie przeszło, poszłam drugi raz znowu azot, ale tym razem pomogło. Jak pracują razem to cały czas będzie się zarażać,a to straszny problem. Niech zagada do kolegi, zapyta czy długo już ma problem, czy leczy,bo ostatnio też mu się pojawiła.

Powrót do góry
annabel
kandydat
kandydat

PostWysłany: Wto 6 Paź 2015, 17:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zapytać zawsze warto. Moja koleżanka miała podobny problem w pracy. W końcu sama poszła do dermatologa w Warszawie i teraz w szczególny sposób dba o higienę.
Powrót do góry
tynka2506
maniak
maniak

PostWysłany: Wto 6 Paź 2015, 20:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Apteka , jeśli kurzajek jest więcej to jednak polecałabym wizytę u dermatologa albo nawet zwykłego lekarza rodzinnego.
Najważniejsze to tego nie rozdrapywać bo to się strasznie roznosi. Na przyszłość myć często ręce, kupić sobie żel antybakteryjny, mieć swoje długopisy.... czasem nie jesteśmy się w stanie przed wszystkim uchronić ale trzeba próbować.

Powrót do góry
Wezuwiusz
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 8 Paź 2015, 11:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dermatolog i apteka
Powrót do góry
mall
kandydat
kandydat

PostWysłany: Sro 25 Paź 2017, 15:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z doświadczenia wiem że nie obejdzie się bez pomocy dermatologa, testowaliśmy produkty z aptek i niestety nie pomogły. Jeżeli nie wiesz gdzie się udać , to sprawdź na https://www.tourmedica.pl/kliniki/wymrazania-zmian-dermatologicznych/ .Znajdziecie tam listę klinik w których możecie poszukać pomocy.
Powrót do góry
Wertiu
początkujący
początkujący

PostWysłany: Pią 3 Lis 2017, 9:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dokładnie, najszybciej takie rzeczy leczy się u dermatologa.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Pogaduchy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: