|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ayame kandydat

|
Wysłany: Czw 4 Wrz 2014, 23:13 Temat postu: Cześć |
|
|
Cześć.
Jestem Ayame, niedawno postanowiliśmy z moim partnerem wziąć ślub. Podczytuję po troszkę i szukam fajnych pomysłów.
Pozdrawiam wszystkich  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Finezja kandydat

|
Wysłany: Czw 4 Wrz 2014, 23:33 Temat postu: |
|
|
Cześć Ayame, ja też jestem nowa. Macie już ustaloną datę ślubu?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
aga88 gaduła

|
Wysłany: Pią 5 Wrz 2014, 7:10 Temat postu: |
|
|
Witam dziewczyny na forum  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ayame kandydat

|
Wysłany: Pią 5 Wrz 2014, 11:40 Temat postu: |
|
|
Finezja napisał: | Cześć Ayame, ja też jestem nowa. Macie już ustaloną datę ślubu?  |
Cześć. Jeszcze nie. Właściwie to nie planowaliśmy slubu. Wyszło przypadkiem wraz z planem wyjazdu do Australii. Zaczęło się od żartu a później doszliśmy do wniosku, że to może być przydatne gdyby któremuś z nas cos się stało. Pomyśleliśmy, że fajnie byloby zrobić jakiś obiad dla rodziny a później niewielką imprezę dla znajomych. Probowalismy się zorientować jak zorganizować to wszystko w miesiąc. I okazało się, że jeśli ma to być tak jak chcemy, to miesiąc to ciut mało czasu.
Ostatecznie wyjazd nie doszedł do skutku. Ale temat powoli się rozwija. Chcemy być gotowi, mieć wybrane drobne elementy jak zaproszenia, sukienka, czy obrączki, żeby w razie potrzeby wyrobić się w ten miesiąc. I żeby nie bylo to na odczepkę.
Jesli miałabym wstępnie podać termin, to moze zima? Ale tak naprawdę to nie wiemy.
A jak jest u Was? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Finezja kandydat

|
Wysłany: Pią 5 Wrz 2014, 12:19 Temat postu: |
|
|
O, miesiąc to faktycznie krótki termin Tu znajdziesz sporo porad na wszystkie tematy, o których wspomniałaś w poście U nas od jakiegoś czasu krąży temat małżeństwa, ale też nie wybraliśmy konkretnej daty - pewnie w przyszłym roku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ayame kandydat

|
Wysłany: Pią 5 Wrz 2014, 17:07 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy będzie miesiąc, to zależy jak się nasze inne sprawy potoczą. Może być i tak, ze z rok będziemy przed ślubem, ale przynajmniej będziemy coś wiedzieli.
Póki co stwierdziliśmy, ze większość dostępnych zaproszeń się nam nie podoba (albo przesłodzone albo kiczowate), wiemy już gdzie zamówimy ( i jakie) obrączki i że napewno nie będziemy robić typowego wesela. Biorąc pod uwagę, że miesiąc temu byliśmy na etapie "nie będziemy brać żadnego ślubu" to już sporo W wersji minimum wizyta w USC będzie dla nas zupełnie ok, więc jakby co, to jesteśmy gotowi
Cóż, Ty masz czas a i zapewnie znacznie szersze plany. Życze powodzenia i z radością podczytam co kombinujecie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Finezja kandydat

|
Wysłany: Pią 5 Wrz 2014, 19:29 Temat postu: |
|
|
Dziękuję i wzajemnie! Po prostu wychodzę z założenia, że nie trzeba się bardzo spieszyć. Także na razie nie ma wielu konkretów. Wiem tylko, w którym mieście i w jakiej knajpie. My tak jak Wy będziemy mieć ślub cywilny, natomiast planujemy też wesele. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Angela27.06.2015 gaduła

|
Wysłany: Nie 7 Wrz 2014, 10:36 Temat postu: |
|
|
Witaj na forum _________________
 |
|