|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agatka.kruk bywalec

|
Wysłany: Sro 23 Lip 2014, 12:40 Temat postu: "Oszczędzanie" na weselu |
|
|
Jak wiadomo ślub i wesele mają być najpiękniejszym i najważniejszym wydarzeniem w naszym życiu. Ma być spełnieniem marzeń. Czasami jednak zdarza się tak, że pomimo iż wszystko ma być najlepsze i najpiękniejsze, trzeba czasami poszukać oszczędności. I tutaj pojawia się moje pytanie: gdzie szukać tych oszczędności?
Poniżej prezentuję to co my już próbujemy szukać:
- jako, że na sali liczą nam 30 zł za ciasto i owoce/ osobę i dali opcję, że sami możemy wstawić ciasta i owoce, szukamy w okolicy Pani/Pana którzy za przyzwoite pieniądze upieką nam ciasta. Cenowo wychodzi to ok. 30 zł/blachę ciasta (nieważne jakiego). Dodatkowo owoce też stwierdziliśmy, że możemy sami kupić na giełdzie owoców. Także liczymy, że będziemy do przodu ok. 10-15 zł na talerzyku w porównaniu z tym co daje nam sala. Czyli zostaje jeszcze na zakup napojów (za napoje sala dolicza oddzielnie);
- samochód weselny - szukamy wśród najbliższej rodziny i znajomych, ale nie jakoś nachalnie dajcie nam wóz za free, tylko grzecznie się pytamy czy byłaby taka możliwość;
- upominki dla gości weselnych (u nas jest taka tradycja, że goście dostają coś od młodych, np. cukierek ze zdjęciem młodych, ciastko chińskie, jakaś duperelka); trochę popatrzyliśmy jakie są pomysły i wymyśliliśmy, że możemy sami coś zrobić. W planach mamy upieczenie serc z piernika i udekorowanych kolorową masą lukrową. Na próbę już robiłam i wyszło bardzo smaczne i ładne.
Nad resztą jeszcze się nie zastanawialiśmy, może Wy macie jakieś pomysły na czym można przyoszczędzić? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Escherichia guru

|
Wysłany: Sro 23 Lip 2014, 12:43 Temat postu: |
|
|
Taki temat już gdzieś był. Prosiłabym Cię o to, żebyś się rozejrzała za nim. Ja też poszukam. Chodzi o to, żeby nie dublować tematów, bo zrobi się nam śmietnik  _________________ Aut inveniam viam aut faciam
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Sro 23 Lip 2014, 12:45 Temat postu: |
|
|
Dokładnie- całkiem możliwe, że ja zakładałam, bo nikt chyba tutaj tak, jak ja nie musiał oszczędzać na tej imprezce...
I tam jest już całe mnóstwo rad na temat... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Escherichia guru

|
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka.kruk bywalec

|
Wysłany: Sro 23 Lip 2014, 13:58 Temat postu: |
|
|
Dzięki i przepraszam:) Następnym razem lepiej się rozejrzę, zanim założę nowy temat. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agattt moderator

|
Wysłany: Sro 23 Lip 2014, 14:05 Temat postu: |
|
|
Skopiuj swój post, a ja później zamknę ten temat. _________________
  |