| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

loute guru

| 

Wysłany: Pon 26 Mar 2012, 15:00    Temat postu: Garnitur na miarę Warszawa - pomysły? | 
				     | 

| 

Hej! Po pierwszym podejściu do zakupu garnituru stwierdziliśmy zgodnie, że nie obejdzie się bez szycia na miarę. Czy w związku z tym ktoś z Was wie gdzie można znaleźć w Warszawie dobrego, sprawdzonego krawca z normalnymi cenami? Dziękuję za wszystkie podpowiedzi   _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

mimi guru

| 

Wysłany: Pon 26 Mar 2012, 18:22    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Garnitury na miarę szyją w Pawisie (mają salonik przy placu Unii Lubelskiej), cena ok 600 zł. _________________
     | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

loute guru

| 

Wysłany: Pon 26 Mar 2012, 18:39    Temat postu:  | 
				     | 

| 

dzięki za informację   a miałaś z nimi już jakiś kontakt? widziałaś jak szyją? _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

mimi guru

| 

Wysłany: Pon 26 Mar 2012, 20:07    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Nie szyliśmy u nich garnituru, ale to była nasza opcja rezerwowa, jeżeli nie znajdziemy gotowego.  Pawisa poleciła mi Asik z tego forum. 

Czy mogę spytać jaki problem macie z garniturem? Czy Twój narzeczony jest za szczupły/wysoki itp? Bo dla szczupłych panów polecam Albione - prawdopodobnie nigdzie nie znajdzie się garniturów w takich rozmiarach: 42 i 44. W wiekszosci salonów rozmiarówka zaczyna się od 46. _________________
     | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

loute guru

| 

Wysłany: Pon 26 Mar 2012, 20:18    Temat postu:  | 
				     | 

| 

właśnie taki problem mamy. mój narzeczony ma 190 cm wzrostu i waży 70 kg. do tego ma bardzo długie ręce, wszystkie marynarki o 7 cm za krótkie w rękawie. analogicznie z nogawkami   ciekawa jestem jak uszyli garnitur dla narzeczonego Asik. zapytam na priv   dzięki za informację mimi   _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

asik guru

| 

Wysłany: Wto 27 Mar 2012, 9:14    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Jeszcze nie uszyli   Połówek dopiero w maju tam się wybiera. Natomiast mi polecił Pawisa szwagier. Szył tam na ślub smoking a jego ojciec garnitur. Obaj bardzo zadowoleni i muszę przyznać, że obaj dobrze wyglądali   Ceny takie jak napisała mimi. _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

loute guru

| 

Wysłany: Wto 27 Mar 2012, 9:27    Temat postu:  | 
				     | 

| 

o asik fajnie, że napisałaś   miałam odzywać się na priv, ale przyznam szczerze, że trochę zaaferowałam się tym wątkiem   :

http://forum.slub-wesele.pl/viewtopic.php?t=9382

i na razie temat garnituru poszedł w odstawkę (ale tylko do jutra   ). Na pewno tam zajrzymy, mam nadzieję, że tym razem już załatwimy sprawę, bo nie chciałabym mieć 10 podejść do kupna garnituru    _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Karolka12 uzależniony

| 

Wysłany: Pon 2 Kwi 2012, 8:47    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Jak długo trwa szycie garnituru? Asik ma ślub w czerwcu a Narzeczony wybiera się w maju. Zdąży?

Wiem, że mojego będzie trzeba zaciągnąć i zastanawiam się kiedy żeby za dużo stresu dzieciak nie przeżył bo bardzo długo był zdania, że on garnitur przecież już ma... Na szczęście mieliśmy jakieś poważniejsze wyjście i przekonał się, że już nie ma chłopięcych wymiarów więc będziemy nowy kupować  

Też wysoki a że ma nogi bardzo długaśne to pewnie trzeba będzie mu uszyć na miarę. _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

ewelinka89 moderator

| 

Wysłany: Pon 2 Kwi 2012, 10:04    Temat postu:  | 
				     | 

| 

My mieliśmy odwrotny problem, bo szukaliśmy 46 na 170. Wszędzie były od 176 i od 48 w klatce.. Po wszystkich galeriach pojechaliśmy do Factory i tam w kilku sklepach były w tym rozmiarze i mieliśmy dylemat między trzema. Jak masz gdzieś niedaleko, to polecam się przejechać.. Mają tam nietypowe rozmiary, które nie bardzo schodzą. My liczyliśmy się z kilkoma poprawkami a kupiony był idealny i nic nie trzeba było zmieniać. _________________
   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

asik guru

| 

Wysłany: Pon 2 Kwi 2012, 11:58    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| Karolka12 napisał: | 	 		  Jak długo trwa szycie garnituru? Asik ma ślub w czerwcu a Narzeczony wybiera się w maju. Zdąży?

| 	  

Góra 2 tygodnie jeśli szycie na miarę, jak poprawki to krócej. _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

|