Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Wto 17 Gru 2013, 10:04 Temat postu: |
|
|
No i dupa- ciąża. Szlag by to trafił.
Podałam dat ę ostatniej miesiączki- to rzekł,że on teraz nic nie zobaczy- a jednak zobaczył.
Lekarz starszy chłopina, jak na darmowego mi się podoba, oczywiście chyba oczekiwał radości , wybrałam powściągliwość .
Będę do niego łazić, jest w porządku, tradycjonalista, ale za cesarkę i tak będę musiała wybulić ciężkie pieniądze, więc chociaż na ginie zaoszczędzę.
No i okazało się że w ogóle kolejek tu nie ma- po prostu się przychodzi , i jakoś się kręci cała zabawa, najwyżej po 2-3 dziewuchy siedzą. |
|
Powrót do góry |
|
 |
atina guru

|
Wysłany: Wto 17 Gru 2013, 10:09 Temat postu: |
|
|
Karolino, tak czy siak życzę Ci powodzenia. Wierzę, że dasz sobie radę. Kobiety są silne. Pomyślałaś już o kwasie foliowym, czyli chyba jednak zależy Ci, żeby z dzidziem było wszystko ok.
A sama nie jesteś, masz męża, który na pewno będzie Cię wspierał. Pamiętaj, rodzina jest najważniejsza!! To oni będą z Tobą do końca, jeśli się będziecie kochać i szanować. Powodzenia  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
gabi8_9 maniak

|
Wysłany: Wto 17 Gru 2013, 10:11 Temat postu: |
|
|
Karolina mimo wszystko gratuluję
Życzę Ci powodzenia , aby wszystko się poukładało
Mam nadzieję że z nami zostaniesz i będzie pisać o swojej ciąży? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
asik guru

|
Wysłany: Wto 17 Gru 2013, 10:28 Temat postu: |
|
|
Karolina, w takim razie życzę Ci powodzenia i spokojnej ciąży. Te miesiące zlecą szybciej niż myślisz. Co do Twoich planów to pamiętaj - ciąża i dziecko niczego nie przekreślają. Jeśli tylko będziesz umiała się zorganizować to spokojnie zrealizujesz swoje plany i spełnisz marzenia.
Teraz najważniejsze żebyś dbała o siebie, żeby dziecko urodziło się zdrowe.
Jeśli chodzi o palenie, to mój mąż palił jakieś 20 lat. Rzucał kilka razy ale się nie udawało. Teraz rzucił ze względu na dziecko. Kupił Desmoxan (ten reklamowany), tam jest kuracja na miesiąc - po trzech dniach nie miał potrzeby sięgnięcia po papierosa. Kuracji nie skończył, po tygodniu już nie brał tabletek regularnie, po dwóch odłożył na półkę. Nie pali od maja, dym papierosowy mu przeszkadza. Resztę tabletek oddał mojemu szwagrowi - taka sama reakcja, nawet chyba po tygodniu odłożył tabletki, nie pali od wakacji. Spróbuj, nic nie stracisz, a możesz zyskać
Co do cesarki na życzenie - jesteś pewna? Kosztuje to kilka tysięcy, robi się w prywatnej klinice więc płacisz dodatkowo za pobyt. Zważywszy na Twoje pamiętne oszczędzanie, to ciekawa decyzja  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasztanowa guru

|
Wysłany: Wto 17 Gru 2013, 10:33 Temat postu: |
|
|
Karola, czasu nie cofniesz. Musisz się odnaleźć w nowej sytuacji i pamiętać o tym, że teraz jesteś odpowiedzialna za maleństwo, które nosisz pod sercem. Dasz radę  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaczka guru

|
Wysłany: Wto 17 Gru 2013, 10:41 Temat postu: |
|
|
Karolina, oficjalne gratulacje wszystko się ułoży, zobaczysz  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Martylda maniak

|
Wysłany: Wto 17 Gru 2013, 10:49 Temat postu: |
|
|
Karolina gratulacje! Teraz się zacznie burze hormonów i zobaczysz że sama będziesz zdziwiona swoim zachowaniem i reakcjami na niektóre sytuacje  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Wto 17 Gru 2013, 11:01 Temat postu: |
|
|
asik napisał: |
Co do cesarki na życzenie - jesteś pewna? Kosztuje to kilka tysięcy, robi się w prywatnej klinice więc płacisz dodatkowo za pobyt. Zważywszy na Twoje pamiętne oszczędzanie, to ciekawa decyzja  |
To jedyna rzecz, na którą nie pożałuję kasy , naprawdę. Wezmę kredyt jak będzie trzeba. Dla mnie warto zapłacić prawie każde pieniądze za uniknięcie rzeźni, cięcia krocza.... poza tym w mojej rodzinie każdy poród był problematyczny, ja sama urodziłam się z 2 punktami, zabrano mnie na 2 doby nie wiadomo, gdzie, przypuszczalnie, żeby ratować...Widziałam siostrę po porodzie, jak nie mogła usiąść przez miesiąc, lała się przez ręce...doświadczenia babci, cioci- no i moja głęboka awersja do naturalnego porodu- uważam, że są wystarczającym powodem.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasztanowa guru

|
Wysłany: Wto 17 Gru 2013, 11:04 Temat postu: |
|
|
Karola, ale cesarka to nie borowanie zęba w znieczuleniu, tylko operacja.
Inna sprawa, że na myślenie o tym masz kupę czasu jeszcze
Jakieś skierowania na badania dał Ci lekarz? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Wto 17 Gru 2013, 11:08 Temat postu: |
|
|
Wiem, czym jest cesarka , wiem, że to wcale nie jest różowa sprawa, ale - absolutnie nie widzę żadnej innej możliwości rozwiązania tej ciąży. Spróbuję powalczyć o cesarkę w państwowym szpitalu, żałuję,że nie zrobiłam RTG kręgosłupa, bo jest w stanie agonalnym i skrzywiony na trzech odcinkach-czasem ledwo chodzę- a teraz nawet nie mam na to papierów...
Taaa, mam jakieś na krew i mocz. Już się cieszę- nikt mi nie jest w stanie pobrać krwi, nawet po wypadku samochodowym kobita w szpitalu musiała uwierzyć mi na słowo, że 0 Rh - , bo nie mogła się wbić w żyłe. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|