|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zabowska kandydat

|
Wysłany: Nie 10 Lis 2013, 16:08 Temat postu: Moda na złote obrączki ! |
|
|
Jakiś czas temu w sklepach , Tv a szczególnie na allegro zauważyłam złote pierścionki w pakiecie z złotą wąską obrączką , bądź złote (pozłacane) obrączki na każdy palec , jakaś taka moda się nam zrobiła kiedyś obrączka to był symbol małżeństwa a teraz to chyba bardziej mody A Wy co o tym sądzicie ? _________________ Agnieszka & Michał
Ostatnio zmieniony przez zabowska dnia Nie 10 Lis 2013, 19:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
oldziiaa guru

|
Wysłany: Nie 10 Lis 2013, 18:20 Temat postu: |
|
|
Fajnie to jest być mądrym z własnym rozumem, a nie modnym
Obraczka jest i bedzie symbolem małżeństwa - to o czym Ty piszesz jest najzwyklejsza w świecie pospolita komercja. "Obraczka", która jest na każdy palec, nie jest złożona w przysiedze to po prostu pierscionek. Co nie którzy noszą jeszcze tak zwane "obrączki narzeczenskie" choć i tego osobiście nie popieram
A pytanie: "jak to się ma do osoby co ma męża" uważam za strasznie bezsensowne, bo ma się nijak. Sadze, ze mądra osoba myśląca poważnie o małżeństwie, powinna umieć odróżnić te dwie kwestie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
zabowska kandydat

|
Wysłany: Nie 10 Lis 2013, 19:43 Temat postu: |
|
|
He he taaaa jasne ja nie twierdzę , że jest to dla mnie problem gdyż jestem stylistką i zrozumiałe jest to ,że moja obrączka to obrączka a te "pierścionki" (obrączki) są dodatkiem do stylizacji chciałam znać zdanie innych. _________________ Agnieszka & Michał |
|
Powrót do góry |
|
 |
oldziiaa guru

|
Wysłany: Pon 11 Lis 2013, 0:37 Temat postu: |
|
|
Tytuł Twojego wątku świadczy o zupełnie innej tematyce.
Po za tym - bardzo nie podoba mi się, że zmieniałaś posta po mojej odpowiedzi nie zaznaczając tego, zwłaszcza, że zostało to zauważone i skomentowane . Jeśli uznałaś, iż dane pytanie jednak nie powinno się pojawić w Twojej wypowiedzi, to powinnaś napisać, że postanawiasz zedytować swojego posta. Nie cytowałam tego, ponieważ korzystałam z telefonu i to jedyny powód. Nie żebym się czepiała, bo pomyłki zdarzają się każdemu, ale warto jednak to przyznać się do tego w następnej wypowiedzi
Wracając do tematu: ja po prostu nie bardzo rozumiem sensu Twojego pytania. Jeśli mówimy o pierścionku potocznie zwanym obrączką to o co chodzi
Dodatkiem do stylizacji może być "obrączka" z kamieniami,. Co niektóre kobietki tak robią, kiedy chcą nadać charakteru swojej obrączce - i ja tego nie neguje. Tylko jak to ma się wszystko do symbolu małżeństwa o którym pisałaś - tego też nie kumam  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|