Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Jak łagodzić łuszczycę skóry głowy w ciąży bezpiecznymi preparatami?

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Ciąża, poród, połóg
View previous topic :: View next topic  
Author Message
rozza
gaduła
gaduła

PostPosted: Tue 21 Oct 2025, 16:35    Post subject: Jak łagodzić łuszczycę skóry głowy w ciąży bezpiecznymi preparatami? Reply with quote

Jestem w ciąży i znowu nasiliła się łuszczyca skóry głowy – łuska, swędzenie, podrażnienia. Boję się stosować cokolwiek mocnego. Czy są jakieś delikatne preparaty, które przyniosą ulgę i nie zaszkodzą w ciąży?
Back to top
View user's profile Send private message
Papryczkaa
gaduła
gaduła

PostPosted: Sun 26 Oct 2025, 12:59    Post subject: Reply with quote

Emolium emulsja do skóry głowy może naprawdę przynieść ulgę – zmiękcza łuskę i łagodzi podrażnienia. Ja stosowałam to na zmianę z płynem Psorisel, bo Psorisel nie ma sterydów i pomagał mi utrzymać skórę w ryzach między zaostrzeniami. Najważniejsze, żeby nic nie wysuszało dodatkowo skóry, bo wtedy łuszczyca tylko się zaognia.

berka
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Mon 27 Oct 2025, 13:19    Post subject: Reply with quote

U mnie działał tylko Dercos Vichy – ale trzeba uważać, bo przy dłuższym używaniu potrafi podrażnić. Dlatego dermatolog kazała mi rotować szampony: raz Dercos, raz coś łagodniejszego, jak szampon Psorisel. Ten drugi był o wiele delikatniejszy i bezpieczniejszy, zwłaszcza przy stanach zapalnych.
https://www.superpharm.pl/verdelove-psorisel-szampon-na-luszczyce-skory-glowy-176197
Back to top
morwinka
gaduła
gaduła

PostPosted: Mon 27 Oct 2025, 13:55    Post subject: Reply with quote

No nie wiem, czy w ciąży to dobry pomysł, żeby eksperymentować z mocnymi produktami. Nawet jeśli Vichy czy inne działają, to mogą mieć składniki, które nie są zalecane w tym okresie. Lepiej trzymać się sprawdzonych dermokosmetyków bez sterydów – Psorisel, Emolium czy delikatne emolienty – niż później walczyć z podrażnieniem.
Back to top
lenkaa
guru
guru

PostPosted: Fri 14 Aug 2026, 6:37    Post subject: Reply with quote

Ja mogę Wam polecić świetne miejsce jakim jest https://lekinaluszczycenarecepte.pl/ Zaglądając na tą stronę bez wychodzenia z domu otrzymacie receptę na potrzebne leki.
Back to top
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Ciąża, poród, połóg All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce