Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Organizacja ślubu na odległość!!
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Monella
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 1 Kwi 2016, 11:26    Temat postu: Organizacja ślubu na odległość!! Odpowiedz z cytatem

Hej:) Jest tu ktoś, kto organizował ślub w Polsce mieszkając za granicą? Jestem trochę załamana wszystkim bo nie chciałabym obarczać najbliższych przygotowaniami a sama nie mam możliwości być tak często na miejscu jak bym tego chciała. Może jest/był ktoś w podobnej sytuacji? Czy warto zatrudnić firmę, która wszystkiego dopilnuje?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
monimoni
bywalec
bywalec

PostWysłany: Sro 6 Kwi 2016, 8:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Monella znam wiele osób które mieszkają w UK a ślub biorą w PL. Żadna z tych osób nie zatrudniała nikogo, często przylatywali do PL... Szczerze? Moim zdaniem za kasę jaką się płaci za bilety i dodatkowo marnujesz urlop- chyba naprawdę się bardziej zatrudnić konsultantkę ślubną uśmiech
Powrót do góry
Monella
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 7 Kwi 2016, 6:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Masz racje. Koszty biletów i zmarnowane dni urlopu pewnie niejednokrotnie przewyższą cenę wynajęcia organizatorów ślubu. Dlatego tez wczoraj wygospodarowałam troszkę czasu na poszukiwania i znalazłam 😊 cena mnie zwaliła z nóg. Koszt organizacji od początku do końca to 8 tys. 😃 szook! Jest jednak możliwość stworzenia indywidualnego zakresu pomocy wiec jestem zdecydowana 
Powrót do góry
monimoni
bywalec
bywalec

PostWysłany: Wto 12 Kwi 2016, 8:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Monella trzymam kciuki uśmiech
Powrót do góry
kasiulka59
gaduła
gaduła

PostWysłany: Wto 12 Kwi 2016, 15:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

myślę że lepiej zatrudnijcie konsultantkę ślubną uśmiech Byłam na takim weselu gdzie to rodzina organizowała ślub i wesele i powiem tak o gustach sie nie dyskutuje ale młodzi nie taką muzykę chcieli , fotograf zrobił marnej jakości zdjęcia ale ciotki znajomi to się zatrudniło. Wybór rodziny ma inny gust niż młodych stąd muzyka jakieś tam kuzynce co wybiera będzie się podobać młodym nie koniecznie. Jedynie co rodzina może załatwić to sprawy kościelne/urzędowe to tak ale reszta lepiej konsultantkę lub kogoś kto was oboje bardzo dobrze zna uśmiech

"Małżeństwo – zdarzenie, po którym mężczyzna przestaje kupować kwiaty, a zaczyna kupować warzywa. "
A.Uniechowski
Powrót do góry
Monella
kandydat
kandydat

PostWysłany: Wto 12 Kwi 2016, 22:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny tak zrobiłam. Zatrudniłam Panią, która wszystko zorganizuje tak jak sobie tego życzymy uśmiech
Powrót do góry
kasiulka59
gaduła
gaduła

PostWysłany: Sro 13 Kwi 2016, 11:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Monella napisał:
Dziewczyny tak zrobiłam. Zatrudniłam Panią, która wszystko zorganizuje tak jak sobie tego życzymy uśmiech

I bardzo dobrze zrobiłaś uśmiech Wiem że o to się nie powinno pytać ale kto pyta nie błądzi ile teraz kosztuje taka konsultantka ?

"Małżeństwo – zdarzenie, po którym mężczyzna przestaje kupować kwiaty, a zaczyna kupować warzywa. "
A.Uniechowski
Powrót do góry
Monella
kandydat
kandydat

PostWysłany: Sro 13 Kwi 2016, 23:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ceny są różne i niestety wygórowane. Kompleksowa organizacja waha się w granicach 5-8 tys. Oczywiście jest możliwość zmniejszenia zakresu usług. Ceny troszkę " kosmiczne" ale czasem warto dla świętego spokoju.

Przez ostatnie dni spotkałam się z pięcioma organizatorami i chyba za każdym razem wychodziłam od nich z myślą - " (...) p*** nic nie organizujemy". Jedna Pani zażyczyła sobie za samą aranżację ( czyt. jej fatygę) sali i ogródka 3 tys plus dodatkowe opłaty za każdą rzecz bukiet, wstążkę flakon itp. Wyobraźcie sobie kwotę ostateczna 😊 moje wyprawy okazały się nadaremne bo i tak wybrałam Panią z innego źródła niż internet także chyba spokojnie mogę wracać do siebie oczko
Powrót do góry
kasiulka59
gaduła
gaduła

PostWysłany: Czw 14 Kwi 2016, 9:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Całkiem sporo sobie liczą za samą fatygę 3 tys to już myślę przesada i osobno kolejne elementy wystroju dekoracji itp. Ważne że znalazłaś odpowiednią osobę która stanie na wysokości zadania a nie ceny uśmiech

A.Uniechowski
Powrót do góry
Monella
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 14 Kwi 2016, 23:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dobry biznes 😊
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: