|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
esc0011 uzależniony

|
Wysłany: Sro 13 Mar 2013, 15:36 Temat postu: ESC-owy okruszek |
|
|
Tak jak pisałam wcześniej staraliśmy się z mężem o dzidziusia od grudnia. Ostatni mój okres był pod koniec stycznia...początkowo bóle w podbrzuszu i mega bolące piersi traktowałam jako zapowiedź @... dla czystego sumienia i bez większych nadziei (i być może by pozbyć się złudzeń) zrobiłam test ciążowy. 28 lutego dowiedziałam się że zostanę mamą to było coś pięknego:) oczywiście z niecierpliwością czekałam na męża. Napisałam mu liścik w imieniu maleństwa. Mężuś mega zaskoczony i jednocześnie szczęśliwy.
Od razu chciałam zapisać się do ginekologa... myślałam że to proste zadanie- telefon i już jestem, ale zaczęły sie schody i komplikacje(np. że mój pakiet medyczny wykupiony nie obejmuje usg transwaginalnego) oraz mogą mnie zapisać tylko na konsultacje z ginekologiem. Oczywiście zdenerwowana spytałam sie czy ta pani ginekolog ma usg w oczach i jak sprawdzi że jestem w ciąży?(za pomoca pytań itp) w końcu po ciężkich kilku dniach zapisali mnie na badanie.
Dzisiaj byłam pierwszy raz na wizycie. Jestem w 6 tygodniu ciąży (i udało sie zrobić normalnie usg). Okruszek jak na tak młody "wiek" ma słabe tętno (ale lekarka powiedziała że to dopiero poczatek i to tak bywa bo dopiero wszystko się rozwija). Zleciła mnóstwo badań i kazała się zgłosić dopiero po świętach.
Najważniejsze że ginekolog nie widziała nic niepokojącego i kazała o siebie dbać.
Tak też zamierzam zrobić  |
|
Powrót do góry |
|
 |
oli_a guru

|
Wysłany: Sro 13 Mar 2013, 15:42 Temat postu: |
|
|
serdeczne gratulacje dla przyszlej mamy  _________________ Patryk <3
Oliver <3
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
pluszak guru

|
Wysłany: Sro 13 Mar 2013, 15:44 Temat postu: |
|
|
O jak szybko wątek
Gratulacje  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
MADI uzależniony

|
Wysłany: Sro 13 Mar 2013, 15:48 Temat postu: |
|
|
Gratulacje, piekny czas przed Wami
Spokojnych 9 miesiecy  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasiorek uzależniony

|
Wysłany: Sro 13 Mar 2013, 15:48 Temat postu: |
|
|
Wielkie gratulacje! Niechaj Pocieszka rośnie jak na drożdżach! Spokojnej ciąży bez nieprzyjemnych "ekscesów"!
Ach, nowe ciężaróweczki forumowe! Ale ten czas pędzi! _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
april06 uzależniony

|
Wysłany: Sro 13 Mar 2013, 15:58 Temat postu: |
|
|
również gratuluję i spokojnej ciąży życzę dbaj o siebie jak lekarz nakazał.
a na kiedy termin porodu? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiulek215 uzależniony

|
Wysłany: Sro 13 Mar 2013, 16:26 Temat postu: |
|
|
Gratuluję! Najważniejsze, że tętno wykryte, to znaczy, że serduszko jest Spokojnej ciąży! _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
lemonka88 maniak

|
Wysłany: Sro 13 Mar 2013, 17:32 Temat postu: |
|
|
Gratuluje, i życze 9 spokojnych miesięcy  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marga guru

|
Wysłany: Sro 13 Mar 2013, 17:34 Temat postu: |
|
|
Gratuluję! Tętnem się nie przejmuj, mój też miał niby słabe, niestety lekarka nie była tak miła i nastraszyła mnie, że za słabe jak na szósty tydzień.
Ale na tym etapie najważniejsze, że tętno jest . Dbaj o siebie i Okruszka! _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewa-Gdy guru

|
Wysłany: Sro 13 Mar 2013, 18:03 Temat postu: |
|
|
Gratulacje! Trzymam kciuki, aby wszystko się pięknie rozwijało  _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|