|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ellenai guru

|
Wysłany: Pią 13 Kwi 2012, 10:31 Temat postu: Listopadowe cudo czyli Ellenai będzie mamą :) |
|
|
Dwie kreski pojawiły się u nas w najmniej spodziewanym momencie Staraliśmy się o potomka już od dłuższego czasu i coraz częściej nachodziły nas myśli, że może być coś nie tak. Chcieliśmy podjąć jakieś kroki w tym kierunku po ślubie. Tymczasem niecałe 3 tygodnie temu, kierowana instynktem, kupiłam test ciążowy. Okres się spóźniał ale przy moich nieregularnych i diabelnie długich cyklach (nawet do 50 dni) nie było w tym nic dziwnego. Mimo tego czułam się inaczej i wiedziałam, że jakaś kropka może być na rzeczy Robiąc poprzednie testy czekałam zawsze posłusznie 5 minut i wtedy sięgałam po kawałek plastiku i odczytywałam nieprzychylny wynik. Tym razem jednak test trzymałam przez cały czas w ręce i jak zaczarowana patrzyłam jak pojawiają się na nim dwie, mocne krechy
Od razu zadzwoniłam do ojca dziecka, żeby przekazać mu cudowną nowinę. Był akurat za granicą ale radość dało się wyczuć nawet 900 km dalej
Test chciałam powtórzyć, w poniedziałek rano poszłam kupić drugi. Wynik identyczny jak dnia poprzedniego
Następnie telefon do lekarza i umówiona wizyta na wtorek.
Lekarz stwierdził, że test nie kłamią i jeśli były pozytywne to ona zaprasza na fotel w celu potwierdzenia Nie gratulował jeszcze i nie radził się chwalić za prędko. 20% ciąż kończy się poronieniem w 6-7 tygodniu, po prostu, naturalna selekcja. Wręczył mi jednak przepiękne zdjęcie i wiedziałam już, że musi być dobrze
Lekarz zapowiedział kolejną wizytę po świętach. Oficjalnie już wtedy pogratulował, stwierdził, że macica rośnie bardzo ładnie. Założył kartę ciąży. Byliśmy razem i zobaczyliśmy już bijące serce, niesamowite uczucie
 _________________ It's hard to dance with a devil on your back
so shake him off.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
serduszkox guru

|
Wysłany: Pią 13 Kwi 2012, 10:55 Temat postu: |
|
|
Gratuluję Ellenai spokojnych 9miesięcy
A powiedz mi to czarne tło dookoła bąbelka to wody płodowe czy co to? Bo ja nie umiem "czytać" tych zdjęć z usg, wqszyscy się zachwycają rączki,nóżki a dla mnie to wszystko tak samo wygląda  _________________ Pewności nie ma, ale jest szansa..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marga guru

|
Wysłany: Pią 13 Kwi 2012, 10:57 Temat postu: |
|
|
Jeszcze raz gratulacje i życzę spokojnego czekania na Maleństwo! _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pinesska guru

|
Wysłany: Pią 13 Kwi 2012, 11:05 Temat postu: |
|
|
Serdeczne gratulacje!! _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
nheledore moderator

|
Wysłany: Pią 13 Kwi 2012, 11:06 Temat postu: |
|
|
To prawdziwy cud istnienia!
Z maleńkiej kijaneczki na pierwszym USG rozwija się dzidziuś z serduszkiem, rączkami Maleńki ludzik!
Nie wiem, jak Wy, ale ja tam widzę na drugim USG oczy i uśmiech
Ach, oczywiście jeszcze raz serdecznie gratuluję i po cichutku zazdroszczę
Dobrych i spokojnych najbliższych miesięcy dla Was  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ellenai guru

|
Wysłany: Pią 13 Kwi 2012, 11:34 Temat postu: |
|
|
serduszkox, przestrzeń dokoła zarodka to pęcherzyk ciążowy
nheledore napisał: | Nie wiem, jak Wy, ale ja tam widzę na drugim USG oczy i uśmiech |
Naprawdę? Bo ja tam bardzo chcę coś zobaczyć i za każdym razem widzę coś innego
Chłop stwierdził, że póki co wygląda jakby wylądował Enterprise (to chyba cytat z "Przyjaciół" bo ogląda namiętnie )
Dziękujemy!  _________________ It's hard to dance with a devil on your back
so shake him off.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
nheledore moderator

|
Wysłany: Pią 13 Kwi 2012, 11:40 Temat postu: |
|
|
Powaga, przechyl głowę i spójrz na prawą stronę Twojego ludzika
Są oczy i uśmiech jak nic!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ellenai guru

|
Wysłany: Pią 13 Kwi 2012, 12:50 Temat postu: |
|
|
Ahahahaha, faktycznie
 _________________ It's hard to dance with a devil on your back
so shake him off.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
nheledore moderator

|
Wysłany: Pią 13 Kwi 2012, 12:55 Temat postu: |
|
|
A nie mówiłam
Piękna grafika Fajny ludzik Pogilgaj się po brzuchu ode mnie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ellenai guru

|
Wysłany: Pią 13 Kwi 2012, 13:00 Temat postu: |
|
|
Czym jest w takim razie to kółeczko z ciemnym środkiem na lewo od rzekomej główki?
Kurcze, mogłam poprosić lekarza o analizę zdjęcia ale jak już zobaczyłam bijące serce to w gardle zaczęło mnie drapać i bałam, że się rozbeczę
24-go kolejna wizyta, wtedy na pewno nowe zdjęcie i w razie ponownego Enterprise na pewno poproszę, żeby powiedział gdzie, co i jak  _________________ It's hard to dance with a devil on your back
so shake him off.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|