Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Tym razem nie mówcie, że za wcześnie...
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przedstaw się!
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Antyneutrino
kandydat
kandydat

PostWysłany: Sob 20 Paź 2012, 19:05    Temat postu: Tym razem nie mówcie, że za wcześnie... Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Very Happy

Dawno temu zakładałam już tutaj konto, jednak zniechęciłam się do niego, ze względu na to, że stwierdziliście, iż na ślub jestem za młoda. Teraz zbliżają się moje 19 urodziny i mam naprawdę poważne plany, co do mojego ślubu.
Mój kuzyn brał ślub całkiem niedawno i szczerze powiedział mi, że ślub powinno zacząć się planować około trzy lata przed wyznaczoną datą. Od dziś do mojej wymarzonej daty ślubu zostały dokładnie trzy lata, więc pomyślałam, że mogłąbym powoli zacząć rozglądać się za suknią, miejscem na wesele i tym podobnymi.
Liczę na pomoc ze strony osób, które mają większe doświadczenie ode mnie, oraz na wyrozumiałość ze względu na moją niewiedzę.

Teraz trochę o moich planach:
Przyznam, że będę całkowicie niekonwencjonalną panną młodą. Ze względu na to, że nie toleruję mody, ani narzucanych siłą tradycji, mam bardzo nietypowe marzenia.
Jestem agnostyczką, a mój przyszły mąż jest ateistą, dlatego nasz ślub odbędzie się przez urząd stanu cywilnego. Marzę o kolorowej sukni, najlepiej fioletowej, czerwonej, lub zielonej. Jeszcze lepiej byłoby, jakby krojem przypominała suknie ślubną z wcześniejszych epok, na przykład epoki romantyzmu, lub średniowiecza. Co za tym idzie, również za takimi wnętrzami weselnymi chciałabym się rozglądać. oczko

Cóż, to chyba tyle o mnie... Cieszyłabym się, gdyby odezwał się do mnie ktoś, kto wie, jak można spełnić moje oczekiwania, względem wymarzonego ślubu. Dziękuję wam za przeczytanie mojego postu i pozdrawiam wszystkich forumowiczów. uśmiech

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Sob 20 Paź 2012, 19:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Spokojnie, masz tyle lat, że za 3 - być może z pobłażliwym uśmiechem będziesz wspominała swoje pierwotne założenia kolorystyczne, planuj jak najbardziej. Ale wcześniej niż rok przed- nawet głowy sobie suknią nie zawracaj.
kandydat
kandydat

PostWysłany: Sob 20 Paź 2012, 19:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Być może, jednak na pewno nie zdecyduję się na białą suknie ślubną. oczko Bardzo nie lubię tego koloru i z pewnością źle bym się w nim czuła... Zwłaszcza, że pierwotnie marzyłam o mocniejszych kolorach, zwłaszcza o czerni. Jednak to i tak już dla mnie przesada. uśmiech Myślę, że czerwień i zieleń pasują do tematyki ślubnej ponieważ czerwień, to gorące i namiętne uczucie, a zieleń to oznaka spokoju oraz nadziei oczko

Powrót do góry
lamorela
guru
guru

PostWysłany: Sob 20 Paź 2012, 22:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiek problemem nie jest, sama mam 19 lat, ale trzy lata do przodu? To duuużo, za trzy lata wszystko ci się pozmienia. Na trzy lata do przodu można zacząć zbierać pieniądze.

http://kosmetyczka-lamoreli.blogspot.com
Powrót do góry
Antyneutrino
kandydat
kandydat

PostWysłany: Nie 21 Paź 2012, 10:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Owszem, trzy lata do przodu, bo jak już napisałam, kuzyn tak mi doradził. uśmiech Poza tym póki co tylko się rozglądam, aby wszystko planować powoli i na spokojnie, a nie w ostatnie pół roku ganiać i denerwować się z byle jakich powodów.

Powrót do góry
serduszkox
guru
guru

PostWysłany: Nie 21 Paź 2012, 11:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nam spokojnie wystarczył rok oczko Ale skoro nie masz co robić... Jest tu temat o kolorowych sukniach ślubnych, może znajdziesz jakieś natchnienie uśmiech
Antyneutrino
kandydat
kandydat

PostWysłany: Nie 21 Paź 2012, 11:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie chodzi o to, że nie mam co robić. Jestem po prostu marzycielką i uwielbiam planować. To strasznie mnie odpręża uśmiech

Powrót do góry
Chanela
kandydat
kandydat

PostWysłany: Nie 21 Paź 2012, 11:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przez 3 lata planowania milion razy zmienisz zdanie. Ale skoro to Cię ma odprężyć to planuj. A co na to Twój narzeczony?
moderator
moderator

PostWysłany: Nie 21 Paź 2012, 11:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ślub wzięliśmy 3 lata po zaręczynach. Organizować zaczęliśmy dużo później, a przez ten czas koncepcja zmieniała nam się milion razy..
kandydat
kandydat

PostWysłany: Nie 21 Paź 2012, 11:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

On bardzo chętnie planuje razem ze mną, często razem oglądamy portale związane z tematyką ślubną... uśmiech
Właściwie to na początku naszej znajomości on już nawiązywał do ślubu, a byliśmy razem dopiero od trzech miesięcy... Very Happy

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przedstaw się! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

Skocz do: